Alergie - těhotenství

2468
15.6.17 08:29

Alergie - těhotenství

Ahoj holky,
už tak měsíc, dva mám problém s alergií. Začíná mě to už docela štvát, před těhotenstvím jsem alergická nebyla, max. trochu na trávy. Teď se ráno budím, z nosu mi teče a klidně 20× za sebou pšíkám. Přes den to většinou ustane a až večer mám zas pro změnu ucpaný nos a nemůžu spát. Můžu si vzít např. klasický Analergin? Nebo co jiného můžu udělat, aby to bylo lepší? :nevim: V pondělí mám poradnu, tak to určitě zmíním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3348
15.6.17 08:41

Ja jsem mela Claritin. Livostin do nosu.

Kdyz jsem ale byla nachlazena, tak jsem si strikala do nodu i Olynth. Parkrat lokalne to nevadi. At se vyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
15.6.17 08:53

Protialergické léky bych si vzala až po poradě s doktorem, ten výtok z nosu vůbec nemusí být alergie, ale reakce sliznic na těhotenství. Na úlevu od rýmy hodně pomáhá proplachovací konvička, je to trochu nepříjemné, ale mě to vždycky krásně opláchne sliznice od bordelu a pak pár hodin nesmrkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.6.17 09:28

Celkově léky na alergii - jako je Zodac, Claritin, Zyrtec… lékaři moc nedoporučují. Dokonce v letácích píšou, že je to v těhotenství nevhodné.
Já trpím alergií každý rok a teď jsem se děsila, co budu dělat, když jsem těhotná. Ale obrovskou úlevu jsme našla v homeopatických lécích a mám klid :)

Doporučuji navštívit specializovanou lékarnu, nebo jejich poradnu a nahlásit symptomy a podle tvojich ti to přesně naordinují. Podávají se většinou ve trojkombinaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
15.6.17 09:36

Jak vysoko v těhotenství jsi?
Jinak mě Zirtec niky žádný doktor nezakázal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
15.6.17 09:41

@Patie v těhotenství se alergie můžou hodně zhoršit. Já třeba měla atopický ekzém. Dostala jsem něco na alergii ale teď si nevzpomenu jak se to jmenovalo. Každopádně si zajdi na alergologii. Opravdu jsou léky které můžeš i v těhotenství. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1576
15.6.17 09:58

Urcite bez na alergologii.. ja jsem 34 tt, mam alergii na pily a travy a uzivam Xyzal a do nosu strikam Avamys. Oboji1× denne. Ten Xyzal dr vychvalovala, ze je to preparát nove generace a miminku nijak neuškodí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.6.17 10:00

@SlecnaSally
Určitě je to Zyrtec a ne Zirtec ;)..ano, doktoři nezakazují, ale četla sis leták? A když tak dr. řekne, že jedna tabletka nevadí, ale určitě ne pravidelné braní, což je v alergické sezóně samozřejmě na nic… Konzultovala jsme to s více dr. a této problematice se opravdu hodně věnovala a toto bych v těhotenství osobně nebrala. Zvlášť, když homeopatika to skvěle nahradí a je mi ještě lépe než se Zodacem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
15.6.17 10:02

@Luciferka_j Uvidím, co mi poví doktor, ale já právě obecně nejsou moc zastánce braní léků, za celé těhotenství jsem měla jen jeden Paralen, když jsem opravdu bolestí umírala, jinak si to snažím šetřit, kdyby bylo nejhůr :D Ty homeopatika mě zaujala, jaká máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
15.6.17 10:06

Měla jsem to u prvního těhotenství také a po poradě s dr mi dovolil zyrtec nebo zodac užívat. Prý lepší než abych se celý den dusila atd. Dcera je naprosto v pořádku. Je jí 2,5 roku. Užívala jsem 1 :hug: prášek každý den po dobu asi 4 měsíců. Pak byl podzim a já měla klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
15.6.17 10:15

Děkuju za rady, nejprve zkusím jít cestou nejmenšího odporu, už jsem koukala na nějaké homeopatika, a po poradě s lékařem příp. léky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
15.6.17 10:15

@SlecnaSally Jsem v 26.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
15.6.17 10:19

@Patie
Taky mám tento názor, že je mnohem lepší nebrat pokud možno nic a když je potřeba, tak co jak nejpřírodnější řešení. :)

Ano, doktoři klasické léky na alergii nezakáží a řeknou, no samozřejmě, že se nám neudusíte, tak si to raději vemte, ale ani v lékárně se na to moc netváří a spousta těchto léků má i v letácích uvedené, že se to v těhu nedoporučuje.. Je to na vlastním zvážení :)

Já beru Pollens 15CH - 5 kuliček ráno, Nux Vomica 9CH - 3 kuličky ráno a 3 večer a Poumon Histamine 15CH - 3 kuličky ráno a 3 večer. Vždy mě trápí šílené kýchaní a svědení horního patra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2468
15.6.17 10:25

@Luciferka_j Bezva, koukala jsem na net a přesně tyto tři jsem měla v plánu :) Hlavně ten Nux Vomica, četla jsem, že je právě dobrý při rýmě a kýchání po ránu a naopak večer při ucpaném nosu, což je přesně to, co se mě týká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1425
15.6.17 10:38

Ahoj, nejdřív jsem si taky myslela, že se mi v těh. zhoršila alergie, hlavně rýma. Ptala jsem se dr. a ten po pohledu do odborné literatury alergie v těh. řekl, že můžu Zodac, Zyrtec nebo Claritine (stejná účinná látka). Nevhodná jsou prý ta starší antihistamitika. Nakonec ale léky neberu, protože si myslím, že to je těhot. rýma - reakce na prokrvení sliznic. Objevuje se to totiž různě, i když počasi je stejné. :nevim: Po porodu by to mělo odeznít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek