Aliexpress a DPH

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
53
10.10.19 15:31

Aliexpress a DPH

Zdravím Vás :mavam:

chtěla bych se zeptat Vás, co nakupujete z AliExpressu. Zajímalo by mě, zda když si nechám zboží objednat nad 22USD a nechám si to poslat z Polska nebo Německa jestli platím DPH? :think: :)

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7228
10.10.19 16:08

@Loopy no neplatíš, je to z EU, ale nejspíš budeš platit poštovné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
10.10.19 16:35

Objednavala jsem nad 22usd mnohokrat a nikdy jsem dph neplatila, zasilano bylo z Ciny, oni tam uvedou nizsi hodnotu balicku

Pardon, spletla jsem se, cena nesmi presahnout 22 Eur, takze s 22 usd se do toho vejdes :palec:

Příspěvek upraven 10.10.19 v 16:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.10.19 16:36

@welovefashion Jsi zlatá, děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.10.19 16:41
@Dana V píše:
Objednavala jsem nad 22usd mnohokrat a nikdy jsem dph neplatila, zasilano bylo z Ciny, oni tam uvedou nizsi hodnotu balicku

Oni mě to právě před 14 dněma zadrželi na celnici a drželi to tam cca týden a byli to jen hodinky 2× za 300 kč. Tak jsem studovala, co znamená Vyměnovací pošta a tam psali, že celníci to projíždějí scenerem a pokud se jim nezdá cena, chtějí poklady atd.. Tak se tomu všemu chci vyhnout, že si pošlu z zboží například z Polska nebo Německa, Příjde mě to totiž vyčůrané platit DPH+ poštovné+zastoupení poštou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
10.10.19 16:45

@Loopy Aha, tak to asi ano. Ja nejdrazsi balicek objednavala asi za 30 usd a nikdo po mne nic nechtel, ale je fakt, ze to byla hracka pro dite, tak jim to asi neprislo podezrele

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.10.19 16:48
@Dana V píše:
@Loopy Aha, tak to asi ano. Ja nejdrazsi balicek objednavala asi za 30 usd a nikdo po mne nic nechtel, ale je fakt, ze to byla hracka pro dite, tak jim to asi neprislo podezrele

Nejspíš ano :D. Ale myslím, že takový Dron, co bych si chtěla objednat za tisíc korun by asi určitě zadrželi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
10.10.19 17:03

Zadrzeli nam loni mobil. Platili jsme clo a postovne, protoze bylo zdarma, ale pri cle se dopocitava… Takze lepsi u drazsi veci postovne aspon za dolar, dopocitaji jen clo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53
10.10.19 17:22
@dana.dv píše:
Zadrzeli nam loni mobil. Platili jsme clo a postovne, protoze bylo zdarma, ale pri cle se dopocitava… Takze lepsi u drazsi veci postovne aspon za dolar, dopocitaji jen clo.

Ono se to dopočítává i při DPH :roll: A odkud jste si mobil objednávali? Přímo z Číny? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2005
10.10.19 18:39
@Loopy píše:
Ono se to dopočítává i při DPH :roll: A odkud jste si mobil objednávali? Přímo z Číny? :)

Ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
10.10.19 19:33
@dana.dv píše:
Zadrzeli nam loni mobil. Platili jsme clo a postovne, protoze bylo zdarma, ale pri cle se dopocitava… Takze lepsi u drazsi veci postovne aspon za dolar, dopocitaji jen clo.

A ještě tam je jedna věc od 22 EUR se pocita dph a od 150 eur se vymeruje i clo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák