Alimenty atd.

14
28.9.20 22:56

Alimenty atd.

Dobrý večer.
Mám na vás, jako na zkušené, a možná i starší ženy dotaz.., je mi 20 let, čekám dítě, s přítelem jsme spolu, bohužel přítel stále bydlí u rodičů, a stále studuje, je o něco mladší než já.
Mám tedy proto dotaz, jak to v budoucnu bývá třeba s Alimenty, příspěvky na bydlení, mateřská, a takovéhle věci. Přítel ještě nebude v termínu porodu výdělečně činný, bude dodělávat školu…, a já jako samoživitelka nemám vůbec představu jak utáhnu nájem, a všechny potřebné věci včetně jídla pro miminko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16294
28.9.20 23:01

No tak bude muset přítel trošku zabrat, případně za něj převezmou výživu jeho rodiče, pokud na jejich popud on bude místo vydělávání a starosti o rodinu radši studovat (což bych pochopila, kdyby můj syn třeba v osmnácti přivedl nějakou ženu do jiného stavu a byl v maturitním ročníku, tak radši podpořím jeho a jeho dítě finančně, než bych koukala na to, že se vykašle na maturitu a bude makat ve fast foodu).
Ty pokud pracuješ, tak budeš mít nárok na PPM a posléze rodičák, pokud ti příjem klesne o tolik a bydlíš sama a máš tam trvalé bydliště, můžeš zažádat o příspěvek na bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9106
28.9.20 23:02

Tak u mateřské záleží, jestli máš odpracováno. Jinak holt si bude muset asi přítel najít práci a školu si dodělat dálkově, nebo nevím co si představuješ, že se stane. Nebo jdi bydlet k rodičům, ušetříš za nájem a budeš moct za rodičák koupit dítěti pleny a Sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.9.20 23:04

Nebavili jste se o tom s přítelem? Samozřejmě, že tě musí finančně podporovat, jak si to představuje on? Přijde mi zvláštní, že to nemáte pořešené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.9.20 23:08

@Lingua @Lingua

Samozřejmě bavili, jenže si vůbec neumíme představit co bude dál.
On by chtěl samozřejmě do práce, jsme u něj na 1. Místě.
Jeho maminka si ale přeje aby dodělal školu, tudíž nebude vůbec výdělečně činy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.9.20 23:11

@Serpentini
Bydlím s rodiči, do svého se stěhuji po novém roce, chtěla bych pro sebe a pro miminko mít nějaké vlastní zázemí.
Odpracovano mám rok a půl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
28.9.20 23:14

U nás dělá i plno kluků chodících na střední. Prostě jdou do práce po škole a hlavně o víkendech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
28.9.20 23:16

@Tamara200 tak je otázka, jestli je to zrivna nutnost. Pokud s rodiči vychazite a neměli by s tim problém, asi bych alespoň než přítel dosruduje zůstala u nich. Jsou to v podstatě peníze vyhozené do vzduchu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.9.20 23:18

@katyna1984
Matka bydlí s přítelem, se kterým se nemusíme, a ten by nesnesl kdybych tu byla ještě s malým mimčem.., byt mi sehnali sami oni, takže je to nutnost.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9106
28.9.20 23:21
@Tamara200 píše:
@Serpentini
Bydlím s rodiči, do svého se stěhuji po novém roce, chtěla bych pro sebe a pro miminko mít nějaké vlastní zázemí.
Odpracovano mám rok a půl

Tak pokud budeš v době porodu zaměstnána nebo se vejdeš do ochranné lhůty, tak mateřskou mít budeš. Jinak teda chápu, že chceš vlastní zázemí. Ale dospělý život není o tom, co člověk chce, ale co si může dovolit. Když nevíš jak bys v tom vlastním bydlení utáhla jídlo, tak si ho očividně dovolit nemůžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
28.9.20 23:27

@Serpentini
Jak píšu, není jiná možnost, u rodičů bych zůstala rada, bohužel to nejde.
Jen mě zajímají veškeré příspěvky a podobně na které bych měla nárok jako samoživitelka, alimenty za přítele asi budou muset platit jeho rodiče.
Nemyslim že by to bylo tak drastické s tím jídlem a podobně, jen by mi asi nezbyly peníze stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
28.9.20 23:33
@Tamara200 píše:
@Serpentini
Jen mě zajímají veškeré příspěvky a podobně na které bych měla nárok jako samoživitelka, alimenty za přítele asi budou muset platit jeho rodiče.
Nemyslim že by to bylo tak drastické s tím jídlem a podobně, jen by mi asi nezbyly peníze stranou.

A k dítěti se na matrice přiznal? Je aspoň plnoletý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
28.9.20 23:52

K rodičům přítele byste se nevešli?
Jinak máš nárok na výživné nejen pro dítě, ale i pro sebe do dvou let dítěte a na úhradu části nákladů spojených s těhotenstvím. Sociální dávky vypisovat nebudu, protože si myslím, že by se primárně měl postarat otec (zejména pokud „spolu jste“), případně tvoje rodina, když tedy nemůžeš být doma, a ne stát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12834
29.9.20 00:05
@Tamara200 píše:
@Serpentini

Hm. Dobry. Zajímají tě veškerý příspěvky…
Ty fole. Snad jste na to su*kani byli dva. Tak ať se stará. Ne, ono je lepsi natahovat ruka a dej státe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
29.9.20 00:09

@TopSecret
Klid prosimvas. To nikdo neřekl, logicky se starat nemůže když nemá příjem a studuje, jinak bych tohle vůbec neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí