Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
presne to nevim ale myslim ze ma i s ulevou na danich necelych dvacet momentalne, devet najem. Kdyby si sestra na cerno neprividelavala k matersky tak nevim teda by mu asi naparili jeste vic.Mam pocit ze platil patnacet a dostal jednou tolik plus neco jeste zpetne musi uhradit.Pro rejpaly jeste pred dvema roky meli prijem trikrat vetsi kdyz sestra otehotnela jenze zete propustili pro snizovani stavu a sestra sla na materskou a lepsi flek se mu zatim nedari najit..to jen pro ty co si mysli ze je v zivote vsechno jistota a nemuze se vsechno obratit vzhuru nohama
hm… a jak casto se o dite stara ten tata? kolik si predstavujou, ze se da z 3tis alimentu na jedno dite usetrit? ![]()
@Anonymní píše:
Tak dite se ma velmi dobre maminka se dobre vdala sama pracuje spis se to zda jako naschval jelikoz to ona dela casto ze ho posila v rozervanych hadrech aby babicka/manzel sestry koypili nove veci coz vzdy udelaji klukovi daj co muzou jde o to ze momentalne ten standard nebude pro vsechny jeho deti stejny to vam prijde v poradku? Kdyby ty penize aspon nesli do ruky mamince ale treba na jeho sporeni ale takhle teda???? A samozrejme prijem se vzdycky snizi kdyz prijde dite clovek se na tu chvilku trochu uskromni kdyz nema buhvi jake prijmy ale tohle je prece cara prez rozpocet
Hele a jaky vliv ma fakt, ze se matka dobre vdala na alimenty??? Novy manzel neni otcem ditete, vyzivovaci povinnost na nej neprechazi.
Naopak mi nazor soudkyne prijde pomerne rozumny. Pokud nezajistim (spolu s jejich matkou) sve stavajici deti (a patri tam i vydaje na bydleni atd.) tak asi logicky zvazim, mam-li na to zakladat novou rodinu a predevsim popremyslim o poctu deti v ni.
A pokud si tedy zena vezme muze se zavazky, musi s tim pocitat.
edit-tebou zminovane puvodni alimenty 1500,– na dite jsou fakt smesne
A ne, nejsem zhrzena samozivitelka
.
Příspěvek upraven 11.04.17 v 17:04
Tak at zadaji o svereni ditete do stridave pece, kdyz si mysli, ze 3tis. na u ditete je moc. sami uvodi, co je vyhodnejsi
Tak já nevím, ale dotyčný věděla, že jsem do chlapa, co už dvě děti má a pořídit si s nim dvě další? Tak to je jasně, že on už má závazky jinde, tudíž domu všechny peníze ne donese. Pokud chtěla vše pro svou rodinu, mela si vybrat bezdětneho… ![]()
Promiň, ale naprosto s paní soudkyní souhlasím. Platit na dítě 1500 je směšné, 3000 se mi zdají ucházející
. Neříkám, že si s novou ženou neměl pořizovat dítě, ale pokud má problém ho uživit, tak stačilo jedno a ne dvě s novou manželkou
. Pokud je schopen uživit více dětí, ať jich mají kolik chtějí. Ale přece první dítě nemůže doplácet na to, že táta chce dalších X dětí a nemá na to je živit ![]()
@katulka.k píše:
Promiň, ale naprosto s paní soudkyní souhlasím. Platit na dítě 1500 je směšné, 3000 se mi zdají ucházející. Neříkám, že si s novou ženou neměl pořizovat dítě, ale pokud má problém ho uživit, tak stačilo jedno a ne dvě s novou manželkou
. Pokud je schopen uživit více dětí, ať jich mají kolik chtějí. Ale přece první dítě nemůže doplácet na to, že táta chce dalších X dětí a nemá na to je živit
asi tak
@katulka.k píše:
Promiň, ale naprosto s paní soudkyní souhlasím. Platit na dítě 1500 je směšné, 3000 se mi zdají ucházející. Neříkám, že si s novou ženou neměl pořizovat dítě, ale pokud má problém ho uživit, tak stačilo jedno a ne dvě s novou manželkou
. Pokud je schopen uživit více dětí, ať jich mají kolik chtějí. Ale přece první dítě nemůže doplácet na to, že táta chce dalších X dětí a nemá na to je živit
Jenomže nato ty nextky nekoukaj. Až potom skuhraj, jak jím chybí doma peníze, které se strkají do dítěte, které není její. A průser je, když to dítě bude chtít studovat skoro do 30 let - si spočti alimenty za za rok to je 36 tisíc, za 25 let pak 900 tisíc, které mohly být doma ale strkaly se do cizího.
Je třeba přemýšlet dříve, než si pořídím děcka s dětným chlapem, jestli to bude stát zato, nebo ne. Kor finančně.
@katulka.k píše:
Dovolím si nesouhlasit. Je přece každého věc, jestli se rozhodne pro jedno dítě, které nadprůměrně zabezpečí, nebo pro čtyři děti, které holt nebudou tak materiálně zabezpečeny, jako to jedno. V normálně fungující rodině je to na rozhodnutí manželů, jak se k tomu postaví. U rozvedených je samozřejmě problém. Přijde mi tedy jako nesmysl, jak tu furt některý ženský tvrděj, že by si chlap neměl dělat další děti, když „nezabezpečí“ svoje předchozí děti. To zabezpečení je hodně subjektivní.
@Horsedick píše:
Dovolím si nesouhlasit. Je přece každého věc, jestli se rozhodne pro jedno dítě, které nadprůměrně zabezpečí, nebo pro čtyři děti, které holt nebudou tak materiálně zabezpečeny, jako to jedno. V normálně fungující rodině je to na rozhodnutí manželů, jak se k tomu postaví. U rozvedených je samozřejmě problém. Přijde mi tedy jako nesmysl, jak tu furt některý ženský tvrděj, že by si chlap neměl dělat další děti, když „nezabezpečí“ svoje předchozí děti. To zabezpečení je hodně subjektivní.
Tak jestli za nadpůrměrné zabezpečení považuješ 1500,– měsičně, tak je to hodně smutné. Naštěstí zákon i na to pamatuje a skutečně není jen v kompetenci rodiče se rozhodnout, že si dětí pořídí třeba i 10. Pokud je adekvátně neuživí, tak může očekávat problém. To, že u nás se tak ne vždy děje díky poměrně štědrému sociálnímu systému neznamená, že je správně se chovat jako hovado, nadělat si děcka a pak zdrhnout od povinností.
A jinak když to srovnám s alimenty, které se běžně platí v normálních aspoň trochu spolupracujících „rodinách“, tak to netuším, co by taková výše tady s váma udělala, když tu někteří považují 1500 za nadstandard.
@Nimie Vůbec jsem to nemyslel v kontextu 1500,– Kč měsíčně, ale obecně. Rovněž jsem neměl na mysli extrém ve výši 10 dětí.
@Horsedick píše:
@Nimie Vůbec jsem to nemyslel v kontextu 1500,– Kč měsíčně, ale obecně. Rovněž jsem neměl na mysli extrém ve výši 10 dětí.
Píšeš toto:
Přijde mi tedy jako nesmysl, jak tu furt některý ženský tvrděj, že by si chlap neměl dělat další děti, když „nezabezpečí“ svoje předchozí děti. To zabezpečení je hodně subjektivní.
Píšeš to ženským, které se ošívají na zmíněných 1500,– měsičně. Je úplně jedno jestli to dítě je jedno, dvě nebo 10, to zabezpečení má nějakou hranici a 1500,– je ještě hodně nízko. Pokud jsi to myslel zcela obecně bez vazby na toto téma, pak je otázkou, proč to vůbec sem psát a oponovat tak uživatelce, které se nelíbí konkrétní situace.
Ten argument zkrátka dává smysl a zvlášť na tomto příkladu je hezky vidět proč.