Alimenty - má smysl psát odvolání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.1.13 18:14

@gsimča mame no, ale jde to. veci na malou jsem si kooupila kdyz jsem jestechodila do prace a tak do dvou let pocitam nebudu kupovat nic. Pliny vozime z vyrobny za 2,5ks a to jsou moje jediny vydaje na mimi, ted obcas nejaka ta mrkvicka kasicka, ale to delam doma ale o 2500(nez doplatime tech 12000 zpetne) mensi rozpocet to uz bude znat. ono se to nakonec nejak udela jako vzdy

• Citovat
  • Upravit
5606
31.1.13 18:24
@Anonymní píše:
@gsimča mame no, ale jde to. veci na malou jsem si kooupila kdyz jsem jestechodila do prace a tak do dvou let pocitam nebudu kupovat nic. Pliny vozime z vyrobny za 2,5ks a to jsou moje jediny vydaje na mimi, ted obcas nejaka ta mrkvicka kasicka, ale to delam doma ale o 2500(nez doplatime tech 12000 zpetne) mensi rozpocet to uz bude znat. ono se to nakonec nejak udela jako vzdy

Co ti popřát, hlavně se držte ať vám to vydrží :hug: vždy nějak bude, ale podle mě je to moc peněz, si vem, že za 4roky zažádá znovu o navýšení a kolik bude chtít potom že. Vím, že někteří chlapi to dělají tak, že navýši sami alimenty o 100,– a druhá strana už nemůže v tom roce zažádat, protože se v roce žádá jenom jednou.No nezjišťovala jsem to jen to slyšela od moji známe, ji to udělal chlap a byla v prdeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 18:38

@gsimča diky, my to nejak zvladnem. mozna to tak nchame a pri dalsim zvyseni bychom halt prizvali pravnika i my. Ted fakt nevim. Doufam ze to nedojde k tomu, ze by partner musel jezdit za hranice a dom jen na vikend, to bych tezce nesla

• Citovat
  • Upravit
841
31.1.13 18:42

@gsimča tak to jí buď musel soudce smíst ze stolu že žáda o alimenty ale jinak o alimenty můžeš zádat kolikrát za rok chceš. A jesti se tím budou nebo nebudou zabejvat je na soudci. Když někdo moc otravuje tak mu to smetou ale jinak může klidně 3 do roka žádat o alimenty. stejně tak protistrana může jak chce žádat o snížení.
a zakladatelku takže klasické alimenty máte stanovené na 2500 + tedy splácíte 500 ten doplatek? jestli to chápu dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 18:44

3000+ 500 doplatek

• Citovat
  • Upravit
841
31.1.13 18:48
@Anonymní píše:
3000+ 500 doplatek

tak to jo, nebo víš co skuste dojít na sociálku a zeptat se tý paní pod kterou dcera padá zda máte šanci s odvoláním oni soudy znají a vědí zda by vám to pomohlo. a kort když ona stála za vámi s tím niším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
31.1.13 19:53

Ahoj,
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě můj ex dává alimenty na 7 letou dceru 2000 kč, bylo to počítáno jako 10% z jeho platu.

Ale když potřebuji zaplatit něco bokem, jako třeba SRPŠ nebo kroužky, tak jdeme vždy na půl.
:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1857
31.1.13 20:14

Ahoj, tak mě 3000 nepřijdou nějak přehnané. Kamarádka dostává na 3 letou dceru 2000,z platu 16 000 a to jí ještě u soudu řekli, že by mohla žádat víc. A za miminko dát měsíčně 1000?Tak to jsem já asi z jiné planety, dávala jsem nejmíň 2500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 20:44

Právník, který zastupoval kamarádku teď u soudu si vzal 4 800Kč. Bylo v tom sepsání žádosti o navýšení + s ní absolvoval jedno stání u soudu. Další nebylo třeba, ex raději přistoupil na požadovanou částku. Takže fakt žádná levná záležitost.
Jinak promiň, ale 3 tis. na školačku mi přijde přinejmenším akorát. Byla si někdy v papírnictví? A co bydlení, energie - to má automaticky platit jen matka.
Já dostávám na předškoláka 4 500Kč a stejně se musím sakra otáček, abych mu mohla zajistit slušnější standard.
Prní část k tvé otázke, druhá šťourání, ale nemohla jsem si pomoct. Jo a zrovna se jedna slečna s mým ex rozešla, protože zjistila, že holt dítě je drahý a dlouhý závazek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.13 21:01

@claire91 cca 800 za pliny+ balik podlozek a 2baliky ubrousku, jinak pouzivam vodu. veci cca do dvou let jsem nakoupila pred materskou. vic nez litr jsem zatim neutratila

• Citovat
  • Upravit
1857
31.1.13 21:06

Hm, tak já kupovala ještě UM, kosmetiku, čaje..To UM dělá hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 21:08
@Anonymní píše:
Právník, který zastupoval kamarádku teď u soudu si vzal 4 800Kč. Bylo v tom sepsání žádosti o navýšení + s ní absolvoval jedno stání u soudu. Další nebylo třeba, ex raději přistoupil na požadovanou částku. Takže fakt žádná levná záležitost.
Jinak promiň, ale 3 tis. na školačku mi přijde přinejmenším akorát. Byla si někdy v papírnictví? A co bydlení, energie - to má automaticky platit jen matka.
Já dostávám na předškoláka 4 500Kč a stejně se musím sakra otáček, abych mu mohla zajistit slušnější standard.
Prní část k tvé otázke, druhá šťourání, ale nemohla jsem si pomoct. Jo a zrovna se jedna slečna s mým ex rozešla, protože zjistila, že holt dítě je drahý a dlouhý závazek.

tak pokud vim alimenty maji odrazet standard rodicu, jsem nekde cetla. _Jinak najem a energie by snad platila i kdyby dite nemela ne? ja jsem fakt asi divna.
a na rovinu me vubec nezajima nejaka slecna tvyho ex. ja vim ze deti jsou zavazek na dlouho a rozhodne se s partnerem nerozchazim

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.13 21:10

@claire91 kosmetiku nejakou mam, ale moc ji nepouzivam. caj uz obcas zkousim-nechce, ale vodu pije(ne kojeneckou pouze prevarenou)

• Citovat
  • Upravit
17631
31.1.13 21:33
@terezka24 píše:
Ahoj,
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě můj ex dává alimenty na 7 letou dceru 2000 kč, bylo to počítáno jako 10% z jeho platu.Ale když potřebuji zaplatit něco bokem, jako třeba SRPŠ nebo kroužky, tak jdeme vždy na půl. :)

prosím tě a stačí ti ty 2000? Můj platí na 11 letou taky dvojku, tak si říkám, jestli je to hodně, nebo málo, nebo co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.13 21:42

Tak kupříkladu ten můj platí z platu 20 tis na dvouleté dítě 3300. To je podle tabulek na středoškoláka. A nic s tím neudělá. Taky máme malé mimi a já na MD. To jedině, že už by mu alimenty nenavyšovali 10 let aby se dostal do tabulek. Ale to jeho ex asi neudělá, že? A přitom, když se narodil, tak mu udělal spoření a dal tam 100 000 kč. Tehdy měl peníze. Dneska je ale situace úplně jiná. Moje dítě nic takového nedostane…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna