Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@Anonymní píše:
@gsimča mame no, ale jde to. veci na malou jsem si kooupila kdyz jsem jestechodila do prace a tak do dvou let pocitam nebudu kupovat nic. Pliny vozime z vyrobny za 2,5ks a to jsou moje jediny vydaje na mimi, ted obcas nejaka ta mrkvicka kasicka, ale to delam doma ale o 2500(nez doplatime tech 12000 zpetne) mensi rozpocet to uz bude znat. ono se to nakonec nejak udela jako vzdy
Co ti popřát, hlavně se držte ať vám to vydrží
vždy nějak bude, ale podle mě je to moc peněz, si vem, že za 4roky zažádá znovu o navýšení a kolik bude chtít potom že. Vím, že někteří chlapi to dělají tak, že navýši sami alimenty o 100,– a druhá strana už nemůže v tom roce zažádat, protože se v roce žádá jenom jednou.No nezjišťovala jsem to jen to slyšela od moji známe, ji to udělal chlap a byla v prdeli.
@gsimča diky, my to nejak zvladnem. mozna to tak nchame a pri dalsim zvyseni bychom halt prizvali pravnika i my. Ted fakt nevim. Doufam ze to nedojde k tomu, ze by partner musel jezdit za hranice a dom jen na vikend, to bych tezce nesla
@gsimča tak to jí buď musel soudce smíst ze stolu že žáda o alimenty ale jinak o alimenty můžeš zádat kolikrát za rok chceš. A jesti se tím budou nebo nebudou zabejvat je na soudci. Když někdo moc otravuje tak mu to smetou ale jinak může klidně 3 do roka žádat o alimenty. stejně tak protistrana může jak chce žádat o snížení.
a zakladatelku takže klasické alimenty máte stanovené na 2500 + tedy splácíte 500 ten doplatek? jestli to chápu dobře
@Anonymní píše:
3000+ 500 doplatek
tak to jo, nebo víš co skuste dojít na sociálku a zeptat se tý paní pod kterou dcera padá zda máte šanci s odvoláním oni soudy znají a vědí zda by vám to pomohlo. a kort když ona stála za vámi s tím niším.
Ahoj,
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě můj ex dává alimenty na 7 letou dceru 2000 kč, bylo to počítáno jako 10% z jeho platu.
Ale když potřebuji zaplatit něco bokem, jako třeba SRPŠ nebo kroužky, tak jdeme vždy na půl.
![]()
Ahoj, tak mě 3000 nepřijdou nějak přehnané. Kamarádka dostává na 3 letou dceru 2000,z platu 16 000 a to jí ještě u soudu řekli, že by mohla žádat víc. A za miminko dát měsíčně 1000?Tak to jsem já asi z jiné planety, dávala jsem nejmíň 2500.
Právník, který zastupoval kamarádku teď u soudu si vzal 4 800Kč. Bylo v tom sepsání žádosti o navýšení + s ní absolvoval jedno stání u soudu. Další nebylo třeba, ex raději přistoupil na požadovanou částku. Takže fakt žádná levná záležitost.
Jinak promiň, ale 3 tis. na školačku mi přijde přinejmenším akorát. Byla si někdy v papírnictví? A co bydlení, energie - to má automaticky platit jen matka.
Já dostávám na předškoláka 4 500Kč a stejně se musím sakra otáček, abych mu mohla zajistit slušnější standard.
Prní část k tvé otázke, druhá šťourání, ale nemohla jsem si pomoct. Jo a zrovna se jedna slečna s mým ex rozešla, protože zjistila, že holt dítě je drahý a dlouhý závazek.
@claire91 cca 800 za pliny+ balik podlozek a 2baliky ubrousku, jinak pouzivam vodu. veci cca do dvou let jsem nakoupila pred materskou. vic nez litr jsem zatim neutratila
Hm, tak já kupovala ještě UM, kosmetiku, čaje..To UM dělá hodně.
@Anonymní píše:
Právník, který zastupoval kamarádku teď u soudu si vzal 4 800Kč. Bylo v tom sepsání žádosti o navýšení + s ní absolvoval jedno stání u soudu. Další nebylo třeba, ex raději přistoupil na požadovanou částku. Takže fakt žádná levná záležitost.
Jinak promiň, ale 3 tis. na školačku mi přijde přinejmenším akorát. Byla si někdy v papírnictví? A co bydlení, energie - to má automaticky platit jen matka.
Já dostávám na předškoláka 4 500Kč a stejně se musím sakra otáček, abych mu mohla zajistit slušnější standard.
Prní část k tvé otázke, druhá šťourání, ale nemohla jsem si pomoct. Jo a zrovna se jedna slečna s mým ex rozešla, protože zjistila, že holt dítě je drahý a dlouhý závazek.
tak pokud vim alimenty maji odrazet standard rodicu, jsem nekde cetla. _Jinak najem a energie by snad platila i kdyby dite nemela ne? ja jsem fakt asi divna.
a na rovinu me vubec nezajima nejaka slecna tvyho ex. ja vim ze deti jsou zavazek na dlouho a rozhodne se s partnerem nerozchazim
@claire91 kosmetiku nejakou mam, ale moc ji nepouzivam. caj uz obcas zkousim-nechce, ale vodu pije(ne kojeneckou pouze prevarenou)
@terezka24 píše:
Ahoj,
Nečetla jsem celou diskuzi, ale mě můj ex dává alimenty na 7 letou dceru 2000 kč, bylo to počítáno jako 10% z jeho platu.Ale když potřebuji zaplatit něco bokem, jako třeba SRPŠ nebo kroužky, tak jdeme vždy na půl.
prosím tě a stačí ti ty 2000? Můj platí na 11 letou taky dvojku, tak si říkám, jestli je to hodně, nebo málo, nebo co ![]()
Tak kupříkladu ten můj platí z platu 20 tis na dvouleté dítě 3300. To je podle tabulek na středoškoláka. A nic s tím neudělá. Taky máme malé mimi a já na MD. To jedině, že už by mu alimenty nenavyšovali 10 let aby se dostal do tabulek. Ale to jeho ex asi neudělá, že? A přitom, když se narodil, tak mu udělal spoření a dal tam 100 000 kč. Tehdy měl peníze. Dneska je ale situace úplně jiná. Moje dítě nic takového nedostane…
@gsimča mame no, ale jde to. veci na malou jsem si kooupila kdyz jsem jestechodila do prace a tak do dvou let pocitam nebudu kupovat nic. Pliny vozime z vyrobny za 2,5ks a to jsou moje jediny vydaje na mimi, ted obcas nejaka ta mrkvicka kasicka, ale to delam doma ale o 2500(nez doplatime tech 12000 zpetne) mensi rozpocet to uz bude znat. ono se to nakonec nejak udela jako vzdy