Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@terinka4444
můžeš mě prosím jen říct co stojí na 6ti letém dítěti 6000 měsíčně? Fakt by mě to zajímalo a nemyslím to špatně
@monika32 Podle výpočtu k jeho příjmu je to moc, ale zakladatelka sama psala, že to budou muset nějak zvládnout. Víš ona o těch jeho dětech nepsala špatně jen se chtěla zeptat jestli to není moc, ono na každé dítě není nikdy dost
(mám tři děti ali 4500,– na dvě děti 9 a 12let)a taky to musíme zvládnout.
@banánice píše:
@terinka4444
můžeš mě prosím jen říct co stojí na 6ti letém dítěti 6000 měsíčně? Fakt by mě to zajímalo a nemyslím to špatně
sice to není na mě, ale my máme měsíční rozpočet 3 tis. na osobu na jídlo + 1 tis. na osobu provoz domu. To máš už 4 tisíce na jednoho. Pak si k tomu přičti třeba dovolenou, na kterou je potřeba během roku ušetřit, dárky, nějaké oblečení průběžně, věci do školky/školy, obědy, družina, nějaké kroužky, náklady na dopravu. Myslím že na šest se dostaneš úplně bez problému ![]()
@Vera111
já jen že to by nám muselo zůstavat 12 000 měsíčně
tak proto se ptám protože to nám teda nezůstává ani polovina.
A myslím si že natom je podobně spousta rodin
Jen jsem byla zvědavá. u nás je rozhodně 9000 neprojí a to vařím obden a kvalitně
@banánice píše:
@Vera111
já jen že to by nám muselo zůstavat 12 000 měsíčně
tak proto se ptám protože to nám teda nezůstává ani polovina.
A myslím si že natom je podobně spousta rodin
Jen jsem byla zvědavá. u nás je rozhodně 9000 neprojí a to vařím obden a kvalitně
No u nás taky utratíme těch 3,000 na osobu, včetně malého
Vždyť jen ovoce je neskutečně drahé. Jako když peníze nejsou a lidi musí vystačit s málem, vystačí, ale pokud na to je, proč nekupovat kvalitu a ta kvalita většinou stojí dost peněz
Ale u nás nemá nikdo obědy, jíme všichni doma ![]()
@Vera111 Ono vždy když se to spočítá tak je to málo, ale musí se brát ohled i na toho chlapa aby nestrádaly ostatní děti. Jako na toho kluka platí jen 2800,– a na 6leté dítě 3000,–(já mám 9leté a platí 1700,– dané soudem minulý rok a to má kroužek a bere prášky na alergii, plat má vyšší. Dovolenou do toho nepočítej to je přece přepych na to musí ušetřit ze zbytku svého platu jestli chce někde k moři. Přece v alimentech není psáno že je to na dovču na novou kuchyň na koupení bytu atd.Je to holé výživné. Některé matky jsou na tom ještě hůř a musí vyjít je to hnus, ale je to tak.
My máme na os.2000,– jídlo kosmetika(toal. papír, šampón atd.)Už se těším až půjdu do práce bo je to o hubu. ![]()
@gsimča otázka zněla, zda šestileté dítě může stát 6 tis měsíčně. Moje odpověď zní ano, určitě.
A když nechceš počítak dovolenou, tak třeba nějaká pojistka, nebo spoření…
@banánice ona má specifický koníček, který je drahý, ale obecně, třeba, ona je od mala pucek a nic nejí, když se v roceapůl odstavila, nedostala jsem do ní žádný mléčný výrobek, UM nic, jediné copozřela a pozře dodnes je tvarohováactivie, doktor nakázal dvě denně, takže to máš při veně 15 za kus jen 900 měsíčně za blbý jogurt, školka, obec jiu nás zrušila, takžeod jejích 4 let vozíme do další nejbližší školky 15km, stojí 1OOO měsíčně, jedu ráno15km tam a 15 domů, v poledne 15 tam a 15 domů, měsíčně najedu 12OOkm jen kvůli školce, je to 60 litrů nafty. Tančí, to jen okrajově 500 měsíčně a nakonec ten koníček, který by nedělala pokud bychom na to neměli, jezdí na koni, takže sumasumárum s ustájením a trenérem tak kolem 5000 měsíčně, není v tom nikde jídlo, oblečení, nic, tak tolik stojí naše šestileté dítě.
Kdyby se manžel rozhodl, že s námi nebude a udělá si dítě někde jinde, celkem by mi byla fuk nějaká jeho životní situace, platil by polovinu jejích potřeb, nebo tedy respektive bych bojovala u soudu, aby platil. A zrovna ti koně by mi prošli, protože původně na nich ve dvou letech začala jako nutnou hipoterapii.
Ale i bez koně to dá pěknou sumičku, 1000 od tatínka tak pokreje její dvě svačiny.
Příspěvek upraven 01.02.13 v 11:40
@terinka4444
jasně jen mě opravdu zajímalo jak jsi to počítala nemyslela jsem to nějak špatně.
@banánice já vím, že nemyslela, ale děti prostě stojí hodně, ona třeba dovolená je nadstandart, to jistě, alíky jsou čistě výživné, ale proč má dítě doplácet na to, že tatínek nechce platit a zdá se mu to moc, proř by dítě nemohlo jet na dovolenou, proč by to nemělo být nastaveno tak, že tady máš polovinu na jeho poukaz, nebo polovinu na jeho tábor nebo polovinu na kroužek, kterým to dítě žije není to tak nastaveno, drtivá většina otců a čest tomu zbytku, zaplatí výživné, ještě se cuká, že je vysoké, má přeci novou rodinu, a nedá ani korunu na víc, ale dítěti se to zaplatit musí nebo vysvětlit, že nemůže. Co třeba jen blbý lyže, kolik stojí jen jeden blbý skipas na den, ono dítě není jen o základním jídle, bohužel. To jsou věci, které se vůbec nezohledňují, otec má novou rodinu a tím to hasne.
@Vera111 píše:
@gsimča otázka zněla, zda šestileté dítě může stát 6 tis měsíčně. Moje odpověď zní ano, určitě.
A když nechceš počítak dovolenou, tak třeba nějaká pojistka, nebo spoření…
Kdyby už neměl žádné dítě tak je to málo, ale že má ještě dvě tak je to dost.Vem si tak na holku bude platit spoření, dovču atd. a na ty ostatní né, protože už nezůstane a žena která má 15000,– tak chudák živoří
Taky je nějaké živ. minimum.
Moje děti mě stojí víc než moje ali dokupy, ale pokud na to nemám tak holt přepych nebude.Do práce jdu za půl roku tak to roztočíme ![]()
@terinka4444 Jo máš pravdu.Mi ten můj bývaly říkal, že děti vezme na dovču a tak jsme s manžou objednali dovču jen pro sebe a mimi a teď to vypadá, že nepojedou nikde no není to pech.Ja bych ho nejraději kopla mezi no…
@gsimča píše:
Kdyby už neměl žádné dítě tak je to málo, ale že má ještě dvě tak je to dost.Vem si tak na holku bude platit spoření, dovču atd. a na ty ostatní né, protože už nezůstane a žena která má 15000,– tak chudák živoříTaky je nějaké živ. minimum.
Moje děti mě stojí víc než moje ali dokupy, ale pokud na to nemám tak holt přepych nebude.Do práce jdu za půl roku tak to roztočíme
@gsimča píše:
@terinka4444 Jo máš pravdu.Mi ten můj bývaly říkal, že děti vezme na dovču a tak jsme s manžou objednali dovču jen pro sebe a mimi a teď to vypadá, že nepojedou nikde no není to pech.Ja bych ho nejraději kopla mezi no…