Alimenty - má smysl psát odvolání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5606
1.2.13 19:41

@terinka4444 Taky mi je to divné :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.13 19:53

@terinka4444
mě to taky bylo divné ale má pravdu na sociálku to hlásil několikrák jenže ona má známou na sociálce takže než má dojít kontrola ona to ví dopředu jak si jí má vyzvednout malá je nemocná malá to a nebo ono. Takže ted čeká až tam půjde sociálka znava–jasně nic nezjistí a bude dávat stížnost na podjatost a chce aby to řešila sociálka spádově jinde. Chtěl střídavou péči jenže vzhledem k tomu že ona se odstěhovala 100km daleko tak to není reálné podle soudu. Svěření do jeho péče nejde dělá i v noci a nemá nikoho kdo by v tu dobu malou pohlídal a je rád že nějakou práci má

• Citovat
  • Upravit
1219
1.2.13 19:55

Omlouvám se dala jsem to omylem anonymně malý tu trajdá na sedačce a žvatká rohlíček :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2596
1.2.13 19:55

Zakladatelko, nejsem rýpal, ale taky tě nepotěším, souhlasím s holkama, jednou se na splození dětí podílel, tak je jeho morální povinnost se podílet aspoň finančně, že matka dětí či dítěte má majetek? No a co, když je šikovná, aď ho má, to neznamená, že se otec nemusí podílet! Mám sama miminko k velkým dětem a i když ho převážně stále kojím, tak mě rozhodně stojí více než 1 000/měsíc, navíc jak poroste, nároky budou stoupat a považuju za morální povinost rodičů, když už dítě přivedli na svět mu umožnit vzdělání a to dnes něco stojí a bude stát víc a dle mě je zapotřebí začít mu spořit co nejdřív.
Jinými slovy, kdyby se ti to s otcem tvého dítěte nepodařilo, taky by jsi určitě chtěla po něm více než 1 000/měsíc.
Vím, o čem píšu, sama jsem na děti, né mou vinou zůstala sama a dcera příští rok maturuje a chce jít na medicínu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
213
2.2.13 00:25

Zakladatelko ozvi se mi do soukromé zprávy. Jsem v naprosto stejné situaci jako ty. Možná že bývalka mého muže je ještě větší lhářka než ta tvoje. Objevili jsme bezva právníka dost nám pomohl.Tady bohužel nemůžeš čekat podporu je tu hodně maminek kterým chlap neplatí ale z pohledu druhé ženy „manželky“ je tu málokdo. Písni mi ráda se podělím o naši zkušenost a předám kontakt :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
2.2.13 20:54

Holky, přítel platí na dvouleté 5000Kč alimenty+má doplatit 125tis. zpětně, výplatu má 9000Kč a to jen díky tomu, že min.rok jednorázově vydělal více. Přes půl roku má plat 9000Kč a vidina vyššího výdělku už nehrozí. Navíc peníze musí posílat do zahraničí a dítě v životě neuvidí…nechci se tu vypovídávat, ale chtěla jsem dodat optimismus všem, kdo si myslí, že nemůže být hůře, btw jsem na rodičovské a máme s přítelem syna… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
3.2.13 06:53
@myskano1 píše:
Holky, přítel platí na dvouleté 5000Kč alimenty+má doplatit 125tis. zpětně, výplatu má 9000Kč a to jen díky tomu, že min.rok jednorázově vydělal více. Přes půl roku má plat 9000Kč a vidina vyššího výdělku už nehrozí. Navíc peníze musí posílat do zahraničí a dítě v životě neuvidí…nechci se tu vypovídávat, ale chtěla jsem dodat optimismus všem, kdo si myslí, že nemůže být hůře, btw jsem na rodičovské a máme s přítelem syna… 8o

Tak tohleto mi přijde jako pitomost. Jednorázový příjem se nepočítá přeci do alimentů. pokud teda nevydělal částku v řádech milionů. Jako jestli má příjem 9t a platí 9t, tak tomu prostě nevěřím, to se nemůže stát ani tady. Jestli je to pravda, proč si nepožádá o snížení alimentů? To je snad logický krok ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
3.2.13 07:53
@myskano1 píše:
Holky, přítel platí na dvouleté 5000Kč alimenty+má doplatit 125tis. zpětně, výplatu má 9000Kč a to jen díky tomu, že min.rok jednorázově vydělal více. Přes půl roku má plat 9000Kč a vidina vyššího výdělku už nehrozí. Navíc peníze musí posílat do zahraničí a dítě v životě neuvidí…nechci se tu vypovídávat, ale chtěla jsem dodat optimismus všem, kdo si myslí, že nemůže být hůře, btw jsem na rodičovské a máme s přítelem syna… 8o

Tohle je optimismus? A pro koho? Dítě v životě neuvidí a toje ta krása? :zed: :zed:

• Citovat
  • Upravit
46
3.2.13 11:30

Alimenty mu byly vyměřené minulý měsíc a budete se divit, ale ten jednorázový příjem se do toho počítá. :-( Taky jsem tomu nechtěla věřit. A v řádech milionů tedy nevydělal. Asi jsem to nenapsala srozumitelně: vydělává 9tis., alimenty 5tis.+doplatit zpětně 125tis. Optimismus jsem chtěla dodat všem těm, kdo platí a své děti vídají a zdá se jim to třeba málo. Věřte, může být hůř. A opravdu je možné platit a dítě nikdy nevidět-viz. náš případ. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
3.2.13 12:50

@myskano1 tak jesti vidělal jednorázově víc tak se to počítá stejně jako se do příjmu na nalimenty počítají vrácení daní a tak dále je to prostě zisk. JEho zisk za rok se sečtě a vydělí počtem měsíců tedy 12 což má rok a vyjde kolik má příjem za měsíc. A podle toho se pak určují alimenty. Hold vydělal tak z toho maj mít i zisk jeho děti. Sice se to zdá nesmyslné ale je to tak.
Ten jednorázový výdělek si měl schovat aby měl i pro děti.
Asi bych na vašem místě za půl roku podala žádost o snížení páč tam bude mít už jen tu výplatu pokud zas nedostane jednorázový výdělek.
A to že děti nevidí vůbec tak proč proto něco neuděláte může je přeci vidět jednou za rok třeba o prázdninách měsíc. Jasný není to stejnej jako interval jednou za 14 dní na víkend ale tak aspoň někdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
12.2.13 18:56

Děti bohužel nemá šanci vidět, protože ex mluví jiným jazykem než on a vzájemně si nerozumí, nemohou si tak domluvit nic. Jedině s překladatelem. A už vidím, jak mu sociálka povolí kontakt s dítětem, se kterým si vzájemně nerozumí. Jednou za měsíc by rád dítě vídal, ale u soudu mu řekli, že povinnost vyzvedávat si dítě je na straně otce a my prostě nemáme na to, jezdit či létat 1× měsíčně cca1700km. :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
12.2.13 20:08
@myskano1 píše:
Děti bohužel nemá šanci vidět, protože ex mluví jiným jazykem než on a vzájemně si nerozumí, nemohou si tak domluvit nic. Jedině s překladatelem. A už vidím, jak mu sociálka povolí kontakt s dítětem, se kterým si vzájemně nerozumí. Jednou za měsíc by rád dítě vídal, ale u soudu mu řekli, že povinnost vyzvedávat si dítě je na straně otce a my prostě nemáme na to, jezdit či létat 1× měsíčně cca1700km. :-(

Jakože má dítě s někým s kým si bez překladatele nerozumí ani slovo? Zajímavé.. ale pravda, u sexu se mluvit nemusí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
17.2.13 21:39

Přesně to je ten případ. U sexu se nemusí mluvit. Dáma si myslela, že když si pořídí potomka (spali spolu 1× a tvrdila, že užívá antikoncepci, btw měla spočítané plodné dny a ono to vyšlo), získá občanství EU. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.4.17 11:27

zvyseni alimentu

Ahoj ptam se na nazor nezaujatych lidi.Jde o manzela me sestry zvysili mu alimenty podle me sestry neprimerene vzhledem k tomu ze maji spolu dalsi dve deti na ktere soudkyne nebtala ohled.Pry si nemel dalsi delat…to me teda taky vytocilo sestra je momentalne na rodicaku takze se jejich prijem rapidne zmensil to ale nikoho nezajima ani to ze ho jeji manzel a keho rodina oblekaji berou na zahranicni dovolene atd.Dale pry pocitala jeho prijem vcetne danove ulevy na jejich spolecne deti je to mozne? Podle sestry neni normalni aby dostaval vic nez zbyde na jeji dve deti. Myslite ze je mozne odvolani a ze ma smysl?

• Citovat
  • Upravit
11.4.17 11:34

Můžete to zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo