Alimenty? Přítel nemá žádný příjem...

66
25.10.11 13:44

Alimenty??Přítel nemá žádný příjem.....

Ahojky maminy,nějak jsem tu nenašla přímo kategorii o alimentech,tak píšu sem…prosím poraďte mi.Rozešli jsme se s přítelem,máme 17m synka,včera jsem podala návrh výživného k soudu,ale jde o to,že přítel je v evidenci úřadu práce a nyní nepobírá už ani korunu od pracáku,domluvili jsme se mezi sebou na určité částce(má ještě vyživovací povinnost k dceři z předchozího manželství)…jde mi o to,že pokud to bude rozhodovat soud,tak se bojím,že dostanu nula nula nic,nebo jen minimum,když uvidějí,že nic nemá anebo jim bude stačit písemná dohoda mezi námi dvouma,se kterou už by jsme tam přišli…i když by jim bylo divný,kde na to vezme?Snad jsem to napsala srozumitelně…poraďte prosím …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Lilišák
25.10.11 13:54
Jadulinka píše:
Ahojky maminy,nějak jsem tu nenašla přímo kategorii o alimentech,tak píšu sem…prosím poraďte mi.Rozešli jsme se s přítelem,máme 17m synka,včera jsem podala návrh výživného k soudu,ale jde o to,že přítel je v evidenci úřadu práce a nyní nepobírá už ani korunu od pracáku,domluvili jsme se mezi sebou na určité částce(má ještě vyživovací povinnost k dceři z předchozího manželství)…jde mi o to,že pokud to bude rozhodovat soud,tak se bojím,že dostanu nula nula nic,nebo jen minimum,když uvidějí,že nic nemá anebo jim bude stačit písemná dohoda mezi námi dvouma,se kterou už by jsme tam přišli…i když by jim bylo divný,kde na to vezme?Snad jsem to napsala srozumitelně…poraďte prosím …

soud se bude v prvni rade zajimat o to z ceho teda zije a i kdyz bude mit minimalni/nulovy prijem ze treba bydli u rodicu kteri ho zivi tak se da vyzivne na co nejnizsi hranici dle tabulky (ktera je podle veku ditete) kazdopadne se budou zajimat o to z ceho zije

• Citovat
  • Upravit
30309
25.10.11 13:54

Soud nebude zadat vyzivne nizsi ,NEZ SI VY DVA STANOVITE,BYLO BY TO PRECI PROTI ZAJMU DITETE.Nebo mne nekdo opravte :nevim: :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.11 13:55
Lilišák píše:
Jadulinka píše:
Ahojky maminy,nějak jsem tu nenašla přímo kategorii o alimentech,tak píšu sem…prosím poraďte mi.Rozešli jsme se s přítelem,máme 17m synka,včera jsem podala návrh výživného k soudu,ale jde o to,že přítel je v evidenci úřadu práce a nyní nepobírá už ani korunu od pracáku,domluvili jsme se mezi sebou na určité částce(má ještě vyživovací povinnost k dceři z předchozího manželství)…jde mi o to,že pokud to bude rozhodovat soud,tak se bojím,že dostanu nula nula nic,nebo jen minimum,když uvidějí,že nic nemá anebo jim bude stačit písemná dohoda mezi námi dvouma,se kterou už by jsme tam přišli…i když by jim bylo divný,kde na to vezme?Snad jsem to napsala srozumitelně…poraďte prosím …
soud se bude v prvni rade zajimat o to z ceho teda zije a i kdyz bude mit minimalni/nulovy prijem ze treba bydli u rodicu kteri ho zivi tak se da vyzivne na co nejnizsi hranici dle tabulky (ktera je podle veku ditete) kazdopadne se budou zajimat o to z ceho zije

Copak je tabulka smerodatna???? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
25.10.11 13:57

no, moc Tě nepotěším, ale tam kde nic není ani kuře nehrabe.
Soud se sice bude zajímat o to, z čeho žije..Hodně to záleží na tom, co jsi schopná dokázat(co on chce zatajit)
Ale pokud bude vedený na UP, bez příjmu nebo pracovat na černo,což nepřizná a nikdo to nedokáže, tak je „beztrestný“.
Známá žila dlouho se 3 dětmi z 5500 měsíčně - rodičák plus přídavky, otec nepracoval, ona to vždy šla nahlásit na policii a oni to vyšetřili a poslali jí zprávu, že nemá příjem, že nemohou nic dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.11 13:58
Jana206 píše:
Soud se sice bude zajímat o to, z čeho žije..Hodně to záleží na tom, co jsi schopná dokázat(co on chce zatajit)
Ale pokud bude vedený na UP, bez příjmu nebo pracovat na černo,což nepřizná a nikdo to nedokáže, tak je „beztrestný“.
Známá žila dlouho se 3 dětmi z 5500 měsíčně - rodičák plus přídavky, otec nepracoval, ona to vždy šla nahlásit na policii a oni to vyšetřili a poslali jí zprávu, že nemá příjem, že nemohou nic dělat.

Jani,ale prece ON NECHE NIC ZATAJIT,ba naopak,chce neco davat,i kdyz de facto realne a papirove ma prijem NULA NULA NIC.
Nebo to chapu ja blbe???? :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
25.10.11 14:02
farska píše:
Jana206 píše:
Známá žila dlouho se 3 dětmi z 5500 měsíčně - rodičák plus přídavky, otec nepracoval, ona to vždy šla nahlásit na policii a oni to vyšetřili a poslali jí zprávu, že nemá příjem, že nemohou nic dělat.
Jani,ale prece ON NECHE NIC ZATAJIT,ba naopak,chce neco davat,i kdyz de facto realne a papirove ma prijem NULA NULA NIC.
Nebo to chapu ja blbe???? :oops:

Tak to jsem asi pochopila blbě já :oops:
Pokud nechce nic zatajit, tak co se týče mých zkušeností, soud dohodu rodičů většinou posvětí.
Jen zjišťuje, pokud je výživné třeba moc nízké, jestli to nechce matka záměrně, k vůli vyšším sociálním dávkám a otec přitom matku bude „dotovat“.
Nějak to musí odpovídat realitě.

Já jsem to pochopila tak, že pokud měl otec ještě příjem nebo podporu, zakladatelka se s ním domluvila na určité částce.
Teď už tu podporu nemá, nemá nic a zakladatelka se bojí, že jí soud „neposvětí“ původní dohodu ale dostane jen minimum nebo nic :nevim:

Každopádně soud bude zjišťovat, kde a z čeho žije.
Pokud nemá nic a ještě jednu vyživovací povinnost, taky mohou být alimenty jen 500 Kč - ten případ máme v okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilišák
25.10.11 14:16
Jana206 píše:
farska píše:
Jana206 píše:

Pokud nechce nic zatajit, tak co se týče mých zkušeností, soud dohodu rodičů většinou posvětí.
Jen zjišťuje, pokud je výživné třeba moc nízké, jestli to nechce matka záměrně, k vůli vyšším sociálním dávkám a otec přitom matku bude „dotovat“.

Já jsem to pochopila tak, že pokud měl otec ještě příjem nebo podporu, zakladatelka se s ním domluvila na určité částce.
Teď už tu podporu nemá, nemá nic a zakladatelka se bojí, že jí soud „neposvětí“ původní dohodu ale dostane jen minimum nebo nic :nevim:

Pokud nemá nic a ještě jednu vyživovací povinnost, taky mohou být alimenty jen 500 Kč - ten případ máme v okolí.

soud nemuze schvalit vyzivne v castce kterou partner ani nevydelava, protoze kde by ty penize bral?? vyzivny se odebira z prijmu ktery je nad zivotnim minimem ale on nema ani to,.. podle me tam dost properou kde penize bere a kdyz mu na zadnej prijem neprijdou tak mu urci ten minimalni.

• Citovat
  • Upravit
3870
25.10.11 14:24

Pokud před soudem oba navrhnou určitou částku, tak soud ji pravděpodobně schválí, ikdyž je veden na ÚP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.10.11 14:30

zkus dohledat - ale někde jsem četla, že i příjem z ÚP je brán jako příjem. Peníze má, o druhé dítě se stará, tak musí i o to tvoje, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
25.10.11 14:31
ynax píše:
zkus dohledat - ale někde jsem četla, že i příjem z ÚP je brán jako příjem. Peníze má, o druhé dítě se stará, tak musí i o to tvoje, ne?

Co jsem pochopila já, tak on z UP už příjem nemá, nárok na podporu skončil a nedostává vůbec nic.
Pokud by pobíral nějakou sociální dávku, tam taky nelze strhnout vše, něco mu musí nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
25.10.11 14:32

lilišák může!

Ex nevydělává a já na syna dostávám 1500Kč + splátku dluhu + alimenty na sebe

Jadulinko - Ale pokud dojdete s dohoudou, tak ji soud s největší pravděpodobností schválí. Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.11 14:33
Lilišák píše:
Jana206 píše:
farska píše:
Jana206 píše:

soud nemuze schvalit vyzivne v castce kterou partner ani nevydelava, protoze kde by ty penize bral?? vyzivny se odebira z prijmu ktery je nad zivotnim minimem ale on nema ani to,.. podle me tam dost properou kde penize bere a kdyz mu na zadnej prijem neprijdou tak mu urci ten minimalni.

Nema,ale MOHL BY MIT.Z praxe vim,ze soudy urci castku vyzivneho u treba i jen DOMNELEHO VYDELKU,ktereho by byl mohl byval otec dosahovat,kdyby byl byval to ono misto dostal.Nesmyslne,ale funguje to :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
25.10.11 14:34
nikita066 píše:
lilišák může!

Ex nevydělává a já na syna dostávám 1500Kč + splátku dluhu + alimenty na sebe

Jadulinko - Ale pokud dojdete s dohoudou, tak ji soud s největší pravděpodobností schválí. Držím palečky

Presne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
25.10.11 15:05

Je to tak,přítel nemá od 1.10 opravdu žádný příjem,do konce žáří mu běžela ještě podpora. Teď jsme se rozešli,ale platit na malýho mi chce i když teď nemá z čeho.Napsala jsem si to i písemně,tak snad mi to podepíše a šli bychom k soudu s tímto papírem,že jsme se tak dohodli.Je mi jasný,že je bude zajímat,kde na to vezme.NIKITO 066- uvás tak rozhodl soud nebo jste tam šli domluvený,či s nějakým papírem potvrzeným oběma stranami,že vám to dávat bude? Asi je to různý,ale měli by hájit zájem dítětě především,tedy mi to bylo řečeno na sociálce.Tak pokud jsme se spolu dohodli,proč by to soud nedal mě a dítěti? Fakt nevim,jsem z toho hotová,pokud rozhodnou oni,budu nahraná :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat