Alkohol do 7tt

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6055
22.6.22 14:45
@Anonymní píše:
Můžeš mi prosím poslat odkaz na ty výzkumy? Fakt by mě zajímalo, jak se ten alkohol k tomu zárodku dostane.

Já je nemám, ale zajímá mě to a brouzdám na internetu. Kanada dělá výzkumy, tam odkaz nemám (musela bych hledat) a USA má experty. V USA se zajímá těmito problémy Universita ve Washingtnu https://depts. washington. edu/…pn/, tam se tím mimo jiné zabývá Dr. Ashley. Vím, že vždy píší, že žádné množství alkoholu není bezpečné a to od samého začátku těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6055
22.6.22 14:48
@Anonymní píše:
@Kipa22 Ani k lékaři jsem si tehdy nepřišla pro uchlácholení, dost jsem to řešila i nad rámec návštěvy u lékaře. Negativní vliv alkoholu v těhotenství (od doby co je placenta) je beze sporu, alkohol přejde ve stejné koncentraci k miminku a jeho játra ho nezpracují, nicméně jaký je podle tebe (+ prosím relevantní zdroje) vliv alkoholu na miminko řekněme v prvním měsíci (já se konkrétně napila ve 3. TT) nebo v 7. TT, jak řeší zakladatelka? Nevidím cestu, jak by se k miminku alkohol dostal, takže pokud se maminka neopije tak, že například spadne a způsobí si potrat, nemá to dítě jak ovlivnit. Pokud se pletu, ráda se dovzdelam, děkuji.

Ve stejné koncentraci ne, pokud má matka půl promile, dítě má cca dvojnásobek. To vím, to jsem před lety konzultovala s nemocnicí u Apolináře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5511
22.6.22 15:01
@Vesmiranka píše:
Ahoj holky,
zjistila jsem tehotenstvi az v 7 tydnu tehotenstvi (5. tyden od oplodneni), jelikoz u me bylo celkem normalni, ze se mi menstruace opozdila treba i o 3 tydny. Do te doby jsem dost pila alkohol, ne tvrdy alkohol, ale pivo a vino. S kamaradkou jsme klidne kazda vypila jednu lahev, ne-li vic.
Ted mam samozrejme obavy, jestli bude plod v poradku. Na kontrolu jdu za tyden.
Mate s tim nejaka zkusenosti?Dekuji :)

Nejspíš bude všechno v pořádku.

I když „přímá cesta“ k miminku zatím není, tak to samozřejmě ovlivňuje organismus matky, ale takhle v začátku by nějaké alkoholové excesy končily spíš potratem. Ačkoliv se mi nestalo, že bych prošvihla začátek těhotenství a pila, dost jsem o tom jako správný hltač informací četla a ačkoliv ti nikdo neřekne, že existuje bezpečné množství alkoholu (a je to tak, myslím, zcela správně), tak se zároveň opatrně říká, že pokud těhotenství dál zdárně pokračuje, není třeba si dělat starosti.

Nedávno si tu jedna maminka dělala starosti, že pila silný zázvorový čaj a kvůli tomu má její dítě autismus, psala i na stránky porodnice.cz a vyčítala si to. Takové „co by kdyby“ podle mě moc neprospívá. Určitě bych honila z hlavy myšlenky typu „v 6+3 tt jsem si dala s kamarádkou víno, tak proto jsem asi rodila už v 36+5 tt“, nebo „moje dítě ještě ve 2 letech nedává dohromady krátké věry, to bude tím pivem na začátku“.

Prostě jsi to netušila, naštěstí jsi to zjistila ještě relativně včas a odteď budeš holt dodržovat těhotenský režim. Čistě selským rozumem - jak už to někdo psal - kdyby to v těch prvních týdnech mělo takový vliv, tak máme fakt problém, už se to bude dávno vědět a projevovat. Nechci to bagatelizovat, ale upřímně si myslím, že to bude dobrý.

(Navíc, ještě jsi nebyla u doktora, jestli to správně chápu, kdo ví, v kolikátém tt právě jsi. Když máš různě dlouhé cykly, můžeš být těhotná delší i kratší dobu. Já například mám všechny děti o 9 dnů opožděné. Termín podle MS vychází o 9 dnů dříve než termín podle UTZ. Takže kdybych šla na kontrolu podle menstruace v 7+0, byla bych ve skutečnosti teprve 5+5.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5254
1.8.23 17:44
@JancaS84 píše:
Proč lijes první ligu když se snažíš o dítě? :zed: No vadit by to snad nemělo.

A proč by to něčemu mělo vadit? Kdo jsi, že jí soudíš? Víš kolik žen je těhotných a ani o tom neví?
Zakladatelko buď v klidu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1150
2.8.23 13:51

Z praxe, kdy žena pila na začátku těhotenství různé množství alkoholu, vyplývá, že to nějaký závratný vliv nemá.

Opravdu se to stalo kde které a nejen dnes, ale třeba v době našich matek, které tehotněly ve dvaceti a pily krabicak a zelenou :D

Studie na těhotných ženách v tomto směru nejsou, protože by byly neetické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
2.8.23 13:54

@JancaS84 že otěhotní před neznamená, že se o to snažila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
2.8.23 13:59

Nestresuj se, už to stejně nezměníš. Dokud není vyvinutá placenta, není to žádný drámo ;)
Já jsem abstinující kuřák. V praxi to znamená, že nekourim, ale jak přijde PMS a hormony začnou blázni, koupím si víno, krabičku cigaret a do večera sedím, brečím, piju a kouřím :D jinak si s těmi hormony nedokážu poradit. A tak se stalo, že v 5. tt i přes těhotenství, o kterém jsem nevěděla, přišlo PMS a já si jim opět komplet prošla… mo, už nic nenadělám. Jsem ve 4. měsíci a zatím každý měsíc mám PMS, ale už ne tak silný a já to dávám bez pláče a návykových látek :mrgreen: Prcek je v pořádku, roste jako z vody a proste se stalo, vše bude OK :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
30.1.24 08:41
@JancaS84 píše:
Ze začátku by měl být plod vyživován z váčku až později od tebe, tak snad to bude dobrý.

Z váčku? A ten váček se z vajíčka spermie udělal jak? Samozřejmě z živin matky. Od prvních týdnů se vyvýjí nervová soustava a vadí to. Nebu de na dítěti asi poznat, ale může být nejludné, poruchy učení a intelektu. Asi jen drobné, když se pak pít přestane.
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/ Šířím osvětu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
30.1.24 08:46

@JuicyLucy závratný asi ne, ale nějaký ano. Jak asi chcete vyčíslit, jaké by dítě bylo bez alkoholu? Hned nekoukejme na extrémy. Dítě bude s největší pravděpodobností k nerozeznaní od jiných dětí. Jen nedosáhne intelektu, jaký teoreticky mohlo bez popíjení. Škoda, ne? Ale pije asi 38% těhotných, takže zapadne :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 09:22
@Vesmiranka píše:
Ahoj holky,
zjistila jsem tehotenstvi az v 7 tydnu tehotenstvi (5. tyden od oplodneni), jelikoz u me bylo celkem normalni, ze se mi menstruace opozdila treba i o 3 tydny. Do te doby jsem dost pila alkohol, ne tvrdy alkohol, ale pivo a vino. S kamaradkou jsme klidne kazda vypila jednu lahev, ne-li vic.
Ted mam samozrejme obavy, jestli bude plod v poradku. Na kontrolu jdu za tyden.
Mate s tim nejaka zkusenosti?Dekuji :)

Může to dopadnout dobře, ale také mohou být nějaké problémy. Takové, že na začátku těhotenství to nemá žádný vliv, je blbost. Má to vliv. Snad bude dítě v pořádku. Už nepij, mám dvě děti s fetálním alkoholovým syndromem v péči a ta péče je náročná. Přesto se děti natolik posunuly, že to na nich nepoznáš. Na mladším po nějaké chvíli pochopíš, že je trochu opožděný, na starším to nepoznáš vůbec, dokáže to skvěle maskovat sociálním chováním. A to matky chlastaly celé těhotenství, takže máš naději, že to bude dobré, když už pít nebudeš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.24 09:27
@beata84 píše:
Z váčku? A ten váček se z vajíčka spermie udělal jak? Samozřejmě z živin matky. Od prvních týdnů se vyvýjí nervová soustava a vadí to. Nebu de na dítěti asi poznat, ale může být nejludné, poruchy učení a intelektu. Asi jen drobné, když se pak pít přestane.
https://www.emimino.cz/…rankovani/6/ Šířím osvětu :)

Mé kamarádce, která má také v péči fasové dítě, řekl neurolog, že tu práci dělá asi dvacet let a tak může říci, že asi třetina dětí s PAS má vlastně FAS - matky pily a na těch dětech to vidí, říct jim to ale nemůže, není v pozici, která by mu to dovolila řešit. Jí to řekl, protože hned FAS jako pěstounka nahlásila a dali se do řeči. A prý ten podíl matek, co pijí, se zvyšuje.

• Citovat
  • Upravit
80509
30.1.24 09:29
@Anonymní píše:
Může to dopadnout dobře, ale také mohou být nějaké problémy. Takové, že na začátku těhotenství to nemá žádný vliv, je blbost. Má to vliv. Snad bude dítě v pořádku. Už nepij, mám dvě děti s fetálním alkoholovým syndromem v péči a ta péče je náročná. Přesto se děti natolik posunuly, že to na nich nepoznáš. Na mladším po nějaké chvíli pochopíš, že je trochu opožděný, na starším to nepoznáš vůbec, dokáže to skvěle maskovat sociálním chováním. A to matky chlastaly celé těhotenství, takže máš naději, že to bude dobré, když už pít nebudeš.

to dítě, pokud se vůbec narodilo, má dnes minimálně jeden rok :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 09:34
@stinga píše:
to dítě, pokud se vůbec narodilo, má dnes minimálně jeden rok :mavam:

To jsem přehlédla, tak snad je v pořádku. Naše děti tedy v pořádku nejsou, ale udělaly takový posun, že mám velkou radost. Byť je to neuvěřitelné, tak mladší se během pěti let posunul ze SMR do podprůměru. :dance:

• Citovat
  • Upravit
80509
30.1.24 09:36
@Anonymní píše:
To jsem přehlédla, tak snad je v pořádku. Naše děti tedy v pořádku nejsou, ale udělaly takový posun, že mám velkou radost. Byť je to neuvěřitelné, tak mladší se během pěti let posunul ze SMR do podprůměru. :dance:

tak to je hezký výsledek, určitě ti to dalo spoustu úsilí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.24 09:40
@stinga píše:
tak to je hezký výsledek, určitě ti to dalo spoustu úsilí

Zpočátku to byl takový mazec, že jsem myslela, že skončím na márách. Jenže já ty děti fakt strašně moc miluju, takže jsem si řekla, že umřít nesmím, i kdyby se dělo cokoliv. Po letech je to natolik výrazně lepší, že si mohu dát v klidu kafe a nic se nestane. Cvičím denně s dětmi. Zítra nás čeká vysvědčení, u staršího čekám jednu dvojku a jinak samé jedničky, u druhého to asi budou samé jedničky nebo jedna či dvě dvojky, tam nevím přesně, jak to bude. Je to vše s dopomocí, ale psycholožka řekla, že obě děti jsou velmi snaživé. Také je za to hodně chválíme.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky