Alkohol v prvních týdnech těhotěnství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.5.24 22:21

@Tarena to nechápu 🤔

• Citovat
  • Upravit
22709
14.5.24 22:23
@hanka.br. píše: Více

Od 4.tydne, ale clovek testujici pri vynechani menstruace je cca ten 4. tyden ne? 14 dni od oplodneni asi tak. Ja cetla, ze 14 dni nevadi, ze jeste si dite nebere, co matka vypije/sni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10914
14.5.24 22:24
@Anonymní píše: Více

Tem digitalni test ukazuje tydny od poceti, ale stari těhotenství se urcije od zacatku posledni MS. V dobe ovulace jsi 2+0tt. Proste dva tydny tehotna, i kdyz nejsi jeste tehotna.
Pocitaji to pak i doktori a ultrazvuk. Pro výpočet je ovulace 14. den cyklu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.24 22:28

@Oriseka no a do kdy teda dítě neovlivnuje, co matka vypije? Do 4 týdne od poceti nebo od 4 týdne dle doktorů?

• Citovat
  • Upravit
22709
14.5.24 22:35

Do 4.tydne od posledni MS, 14 dni od poceti. Cca. Tak lide i testuji. Mas to asi o tyden vic, kdyz jsi testovala az tyden po vynechani. Ale vsechno je to jen priblizne, kdyz asi nevis, kdy presne bylo dite pocato. Za me se nema cenu stresovat. Bud to dopadne a nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.5.24 22:52

Měla jsem jsem asi půl lahve vína 5.den po vynechání menstruace, neb jsem nesledovala kalendář a nevěděla, že už jsem ji měla mít. A dny předtím jsem asi taky asi trochu dala. Test jsem si udělala 6.den, když mi to došlo a samozřejmě od té doby neměla ani kapku.
Miminko má teď už několik týdnů, ale jako mám z toho výčitky svědomí, jestli jsem ji nějak nepoškodila, ne vše se musí hned projevit.

• Citovat
  • Upravit
18724
14.5.24 23:46
@hanka.br. píše: Více

Ano, vznikají vývojove vady, ale je to dáno buněčným dělením a ikdyby byla nonstop v lihu tak to nemá na výsledek vliv. Ve chvíli kdy začne přijímat živiny z matky (tj vytvoří se pupecnik) tak co má v krvi matka, má i dítě. @Anonymní 56387092 jsi 4-5tt. 2 týdny do ovulace, test ukazuje tehktenstvi od ovulace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hana zHané
15.5.24 00:00
@hospodki píše: Více
Že žlutého tělíska asi těžko…
  • Citovat
  • Upravit
16303
15.5.24 00:22
@Oriseka píše: Více

Pokud je neplánované těhotenství, tak tam je opravdu vždy určité riziko…
Například, takové užívání některých léků může ovlivnit celý průběh těhotenství a samozřejmě i vývoj plodu. :think:
Bohužel po narození dítěte, někdy může být i pozdě.
Ale, asi bude určitě záležet na míře a frekvenci užívání alkoholu před početím i v samém počátku těhotenství. :think:

Příspěvek upraven 15.05.24 v 01:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16303
15.5.24 00:56
@hospodki píše: Více

To si zase nemyslím, že je úplně jedno, jestli bude budoucí matka před početím nebo přímo v tom okamžiku pod vlivem, zrovna tak jako otec dítěte.
Spermie i vajíčka mohou být už poškozena, jak před oplodněním, tak i v době, kdy dojde k samotnému početí, což pak může být následkem nežádoucího vývoje plodu a tím i bohužel narozením dítěte buď s nízkou porodní hmotností nebo jiným poškozením. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18724
15.5.24 06:28

@Hana zHané sorry, tak to jsem popletla, ale výživa embrya ze začátku je pouze a jen na něm a ne na tele matky dokud se nevytvoří pupecnik. @Černá Madonna my se tady nebavíme o alkoholikovi. Navíc u chlapa je to zase jinak jelikož spermie dozrávají cca 3 měsíce, ale vajíčka už jsou hotova a stárnou a dozráva vždy jen jedno, které blokuje dozrávání dalších. A vysvětli mi jaký vliv má alkohol, když zralá spermie čeká v sourku a zralé vajíčko začíná putovat do delohy. Ani jedno není napojeno na lidsky organismus :think: cca 7-8 den se přilepí na stenu delohy a trvá několik týdnu než se napojí ta tělní okruh. Je tam víc jak týden, kdy embryo nemá naprosto žádný kontakt s telem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.5.24 06:57

Ja z prerusovane souloze otehotnela 3× behem 3 let. A to si fakt nejsem vedoma, ze by nam to nejak ujelo. Takze to fakt neni spolehliva metoda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mista1
15.5.24 06:58

@Maky895989 mám kamaráda, co to takhle dělal se svoji nyní už manželkou od začátku vztahu a otěhotněla vždy až když chtěli miminko. Asi umí a sedlo na ně i kus štěstí :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.24 07:03
@Maky895989 píše: Více

My přerušujeme už 10let a děti máme přesně tolik kolik jsme chtěli :lol: a nejsme v okolí jediní :nevim: podle mě to zase tak nespolehlivé není, pokud to není tak, že to posilnen alkoholem vytáhne později než by měl, ale ráno si to nepamatuje :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.5.24 07:12

Jinak zakladatelko já stihla dvě party (a to nevypiju jednu sklenicku) nez jsem zjistila tehu a dítě mám zdravé, pyšná na to nejsem, ale opravdu nejsi jedina…a ano alkohol je v počátcích nebezpečný, ale nemá „na svědomí“ vývojové vady typu Down, Edwards apod. ale při vyšší konzumaci může zapříčinit třeba nižší IQ, hyperaktivitu nebo kdybys pila celé tehu, bude mít mimi „abstak“(info z NZIP)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky