Alkoholismus Matky

3
4.5.20 21:33

Alkoholismus Matky

Moje matka, teď v létě ji bude 40 a podruhé se rozešla. Má 2leté dítě, mě a mého bratra. Mamka pije už od rána co se malý probudí silné víno, tak ji pomáhám protože když pije tak se třese e nemůže se hýbat. Někdy i spí tak se o malého s bratrem staráme my a okolo 13 hodiny ho dávám spát. Mamka spí i s malým až do 15 nebo 16 a pak po nás ječí :,( když jsme se s ní pohádali že je alkoholička tak řekla že si to ředí s vodou, že taťka taky pije apod. Ona pije už snad od mého narození ještě když byla s mým otcem. Taťka se s ní rozešel kvůli jejímu pití a otec malého se teď od ní odstěhoval taky kvůli pití. Nevím co mám s bratrem a malým dělat. :( někdy ani nemáme co jíst protože mamka vyjí celou ledničku nebo neuvaří. A teď to bude ještě horší když ji opustil teď už bývalý přítel. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
4.5.20 21:39

A k taťkovi byste nemohli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
4.5.20 21:39

Jedině to řešit s Ospodem, bohužel. Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.5.20 21:52

@divine woman
Bohužel ne.. Kdybyse to taťka vůbec dozvěděl všechno tak by soudně požádal mě a bráchu do péče a mamku s malým by nechal tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
4.5.20 21:52
@EvieK píše:
Jedině to řešit s Ospodem, bohužel. Kolik ti je?

Je mi 15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
4.5.20 22:02

Pokud je to opravdu tak, tak zavolej na linku bezpečí a poraď se co by jsi měla udělat. Můžeš taky zkusit kontaktovat Klokánek. Tam by vás mohli vzít prozatím všechny tři dohromady. Ale pokud je to jak říkáš, tak to ve finále, stejně dopadne tak, že tebe a bráchu dají do péče tátovi a maličký půjde buď ke svému tátovi nebo k dalším příbuzným. Ale pokud máma chlastá první ligu a ani vám nedá najíst, tak buď silná a pokus se s tím něco udělat. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
4.5.20 22:05

@TtErkaA Kočko a jak dlouho to chcete vydržet? Teď nechodíte do školy, ale co potom? Máte nárok na lepší život a máma se z toho bez pomoci nedostane. Zavolej na tu Linku bezpečí a poraď se, co máš dělat. Proč nechceš k tátovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
4.5.20 22:10

Babicku nemate? Ze by promluvila s mamou a zastala ji aspon co se tyce pece a stravy o vas? Ty mas resit skolu a ne peci o sourozence. Je mi to lito, ale tato situace je nad tvoje sily-nemuzes suplovat rodice-ano postaras se o sourozence, ale penize na jidlo a ostatni nevydelas. Opravdu bych ti prala, aby tvoje mama prozrela, ale u alkoholicky se to neda ocekavat. Kdyz bude nejhur obraz se na OSPOD nebo nejake prizove centrum pro deti a mladez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
4.5.20 22:12
@TtErkaA píše:
Je mi píše: Více

Asi jak tady radí ostatní, řešit to buď s otcem, třeba by byl nakonec ochotný vzít si i toho nejmladšího a nebo babičku. Pokud to nepomůže, obrátila bych se na linku bezpečí nebo Ospod. Je mi líto, tohle by si v patnácti prožívat neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pistalka1974
15.5.20 20:15

Také se přidávám k názoru ostatních, samozřejmě, nejlépe abyste všichni tři zůstali pohromadě a vzal si vás někdo z nejbližších zodpovědných příbuzných ( tatínek nebo prarodiče) a pokud tohle selže, tak OSPOD, nebo Klokánek. Asi bych být Tebou, nejdřív kontaktovala Linku bezpečí pro děti a mládež. Odkaz třeba zde: https://www.poradna-rr.cz/…duvery-v-cr/. Držím pěsti, přeji hodně sil a je mi vás moc líto, děti…Na tohle jste moc malé… :,(

• Citovat
  • Upravit
17191
16.7.23 22:21

To je síla. Kdo ví jak by dopadly děti jedné mé příbuzné, kdyby neměly babičku a dědu… Jako ve chvíli kdy matka dětem nedá ani najíst ani peníze aby si něco koupily, ale hlavně že má na víno, to je na sociálku jednoznačně. Držím pěsti, ať tohle má dobrý konec i pro to malé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí