Allianz Mercury 2.0
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Allianz Mercury 2.0
Ahoj, ráda bych se poradila. Mám sjednáno IŽP od Allianz produkt Mercury 2.0. od června 2012. Mám připojištění pro ženy (50tis), závažné onemocnění (100tis), Trvalé následky úrazem s progresí (500tis), nemocnici (200kč) a invaliditu (200tis). Ráda bych připojištění různě upravila (ve výsledku by došlo ke zvýšení pojistného), hlavně bych chtěla přidat denní odškodné (kvůli případnému rizikovému těhotenství. Finanční poradce mi řekl, že by bylo lepší pojištění zrušit, že spořit a pojistit se v jednom produktu není výhodné, a vypracoval mi TŘI různé smlouvy, které kompletně pokrývají mé požadavky. IŽP od Generali- jen na spoření. Univerzální ŽP od kooperativy kde je mimo jiného denní odškodné pro případ úrazu a nějaké pojištění(nemám přední stranu tak nevím název) od Allianz kde mám připojištění pro ženy a denní odškodné v případě prac. neschopnosti od 28dne. Teď tedy k věci. Nemáte někdo zkušenosti se změnami v současné pojistce? Platí podmínky jako při podpisu v 6.2012, nebo změny spadají už do nových podmínek (např. dobu „nesmět“ otěhotnět)? Dále pojistku platím rok a půl…znamená to, že při zrušení bych musela jednorázově doplatit nějaké ty náklady spojené s uzavřením pojistky nebo už jsou pokryté? A také myslíte si, že je výhodné být pojištěn u více společností…trochu mi to připadá jestli fin. poradce nehoní peníze za uzavřené smlouvy. Také mě mrzí peníze zaplacené za těch 18měsíců…poradce stále opakuje, je to nevýhodné, zrušte a zřiďte novou smlouvu…Pojišťovna se mnou odmítá komunikovat, prý to mám řešit přes společnost se kterou jsem pojistku zřizovala. Možná se najde někdo kdo s tím má nějaké zkušenosti a poradí mi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. Jsem financni poradce. Tomu tvemu jde ocividne o zisk, kdyz ti jednu smlouvu zrusi a pak uzavre tu samou. Nekdy je dobrr mit vice pojistek, ale Mercury bych nerusila, jen upravila…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od Kooperativy vam nabizi Perspektivu 7BN- to je dobry proukt, za solidni ceny, ale udelat to temer vyhradne rizikove, minimalizovat sporici slozku.
Obecne- zmeny vyse pojistneho, nebo nove pripojisteni pujdou dle podminek, ktere jsou platne ted.
Pro priklad- mam Perspektivu 7BN- pripojisteni vaznych onemocneni Exkulsive.
Pokud udelam zmenu vyse kryti a navysim ho o 10%, pojistne mi klesne, protoze to Kooperativa mezitim slevnila o 25%. Pokud neudelam nic, budu platit zbytecne vic.
Casto ale zmena pripojisteni muze prinest zvyseni pojistneho.
Delat IŽP Generali (zrejme Dolce Vita)jen na sporeni je pro klienta nakladne a tezko to nazvat vyhodne.
Pokud chcete sporit, radeji nejaky ČPInvest, Conseq a pod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moc se v tom neorientuju. Když něco nevím, tak to přiznám a zeptám se. Zrušit stávající smlouvu a udělat tři nové se mi moc nezdá. Radši bych pozměnila tu stávající…jde o navýšení několika částek a hlavně přidání denního odškodného. Plánuju miminko a tak bych se chtěla pojistit pro případ rizikového těhotenství..jsem OSVČ. Tento fin. poradce mi ale pořád radí, že je výhodnější tu mou smlouvu zrušit a udělat ty jiné. Jinak sním není moc řeč. Není tu nějaký fin. poradce z okolí Mělníka (nejlépe OVB, protože s těmi jsem smlouvu dělala) který mi dokáže objektivně poradit a pomoci??
A ještě bych se ráda zeptala, jak je to teď tedy s rizikovým těhotenstvím. Po přidání denního odškodného nesmím 6 měsíců otěhotnět, aby došlo k případnému plnění??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smlouvu take nekdy doporucim zrusit, ale pak musim klientovi presne ukazat, v cem je spatna a proc se mu vyplati ji nahradit (nebo nemit vubec).
Na stare smlouve nechat vsechno co je srovnatelne s novou smlouvou a pokud to jde, tak i pridat nova rizika.
Novou smlouvu udelat jen v pripade, ze by ta nova rizika byla vyhodneji- levnejsi, lepsi kryti a pod.
Ja bych naopak chtel poradce odjinud, nez z te puvodni firmy, uz jen pro porovnani…
Jinak by se dalo uvazovat o Allianz Rytmus (RISK verze).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsem ale mluvila s pojišťovnou (Allianz), tak tam mi řekli, že nic kolem smlouvy se mnou řešit nebudou, ať se obrátím na toho s kým jsem smlouvu dělala (což je OVB). Tak jsem tedy myslela, že to lze řešit jen přes OVB a ne někoho jiného.
Důvod zrušení staré smlouvy, bylo mi řečeno, že spořit a být pojištěn v jednom produktu je hrozně nevýhodné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proto by se uzavrelo nove IZP jen za ucelem sporeni, coz je asi nejdrazsi zpusob sporeni…
Neverim, ze by se Allianz odmitala zabyvat klientem, ktery ma jeji smouvu.
Ja delam pro vice pojistoven a uzaviram take pod nejakou firmou, ale primo rikam klientum, ze pokud by neco hooonem chteli, mohou jit primo na prepazku.
Pokud si daji pred tim schuzku se mnou, tak to neni tak okamzite, ale zase jim k tomu mohu rict veci, ktere je treba nenapadnou. Nebo prijdeme na uplne jine reseni, idealne levnejsi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teď jsem opět volala na pojišťovnu. Musím řešit přes OVB… prý je to produkt udělaný výhradně pro ně. Pojišťovna ani fin. poradce z jiné společnosti prý se smlouvou nemůže nic dělat. Je to prý smlouva OVB a do té se oni nemohou plést. Prý mám podat stížnost na fin. poradce u jeho nadřízených a zažádat o přidělení jiného. Nemám ale pocit, že bych si chtěla přímo stěžovat, jen bych to ráda udělala jinak. Jak ale píšu, úplně se v tomto tématu neorientuju proto bych změny ráda s někým řešila, a vlastně podle toho co mi v Allianz řekli, to ani sama řešit nemohu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
OK. Vyhradni produkt. V kazdem pripade, vyhodnost/ nevyhodnost smlouvy dokaze posoudit i poradce mimo OVB. Pouze pripadne zmeny delat tedy pres OVB.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Alianz Mercury je produkt OVB, jinak je to ale úplně stejné jako Allianz Rytmus. Někdo chce budit v klientovi představu, m že má speciální a výhodné produkty ![]()
Při rušení jakékoli smlouvy bych si dal pozor např. na čekací doby. Takže právě u riz. těhotenství, je nyní šest měsíců. Netýká se ani tak toho, že byste nesměla otěhotnět, ale doby, od kdy by Vám Allianz zaplatila. Pokud byste např. byla ve druhém měsíci a k tomu Vám naběhne dalších šest, tak co se týká pr. neschopnosti v riz. těhotenství, tak už to nestihnete. Na staré smlouvě máte dobu už dávno odjetou (navíc byla jen tři měsíce). Obdobně u invalidity (nemocí), kde je tato čekací doba dva roky. V tuto chvíli už byste měla toto plnění jisté, pokud začnete u jiné (ale i u stejné) pojišťovny znovu, znovu máte čekací dobu od začátku. Nebo byste musela pak volit pojišťovnu, která má tu dobu jen rok (protože nejdříve musíte být rok v pracovní neschopnosti). Pojišťovna do toho zásah dělat nechce, protože Vaši smlouvu má ve správě OVB a to i v případě, že by tam obchodník, který Vám to sjednal, už nepracoval. Otázkou je, co je nevýhodné a v čem přesně, pak má smysl se bavit dál, co s tím… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je moznost na stare smlouve nechat jen ta rizika, ktera maji dlouhou cekaci dobu a ostatni zrusit. Pak pojistne klesne na nizsi castku a za „usporu“ se daji pripadne uzavrit zrusena rizika na jine smlouve. Ale opravdu dobre nastavit, aby to nakonec melo nejaky smysl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Smysl štěpit rizika do více pojistek má tehdy, kdy jedna pojišťovna nenabízí konstrukci, kterou klient potřebuje, ale zase nabízí něco, co nemá pojišťovna druhá. Např. pokud by chtěl invaliditu včetně nějakého nižšího stupně s jednorázovou výplatou, tak už třeba Allianz nemusí být vhodný. Navíc u produktu Rytmus je povinně 300 do základního pojištění, které se nechá buď spotřebovat pojištěním pro případ smrti nebo to jde na investice. Přidání dalšího pojištění je dále ovlivněno celkovou částkou, kterou klient do pojištění platí, příliš to drobit, se nevyplatí, zvláště, jde-li o menší částky k platbě. Cena většiny rizik u Allianz je příznivá, takže může třeba dobře vyjít v kombinaci s jinou pojišťovnou, všechno je otázka toho, co přesně se pojišťuje, na jaké částky, jak pojišťovna zařazuje klienta do rizikové skupiny a další parametrech. Jinak co se týče Allianz, tak s plnění výborné zkušenosti, v posledním případu, který jsem měl, tak plnila klientovi i přestože nemusela a šlo o dost peněz. Mě osobně se třeba u Allianz nelíbí úplně konstrukce ID 2. stupně, radši bych volil jednorázovou výplatu, ale pochopitelně, že předpokladem v takovém případě je i disciplinovanost klienta. Jinak je velmi pravděpodobné, že 200 tisíc, je velmi málo a pouze na ID3 (pochopitelně neznám bližší data klienta, takže se k tomu nedá víc napsat)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romankolar @romankolar Pokud nemám ale v pojistce denní odškodné (pracovní neschopnost)…tak šest (dříve tři) měsíců na otěhotnění jede až po přidání, nebo ne?? Omlouvám se, ale z vašeho příspěvku jsem pochopila, že tato doba už mi uběhla. Závisí to tedy na době založení smlouvy, nebo se to počítá od doby přidání denního odškodného?? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud něco nemáte pojištěno, nemůže vám ta karenční doba ubíhat. Takže to začne běžet až od doby přidání.
Proto bych tahle pojištění, která jsou hodně citlivá na karenci a už je máte déle nechal na staré smlouvě a vše ostatní (pokud to má smysl) zrušil a pojistil ve smlouvě nové (pokud to má smysl).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cajkp píše:
@romankolar @romankolar Pokud nemám ale v pojistce denní odškodné (pracovní neschopnost)…tak šest (dříve tři) měsíců na otěhotnění jede až po přidání, nebo ne?? Omlouvám se, ale z vašeho příspěvku jsem pochopila, že tato doba už mi uběhla. Závisí to tedy na době založení smlouvy, nebo se to počítá od doby přidání denního odškodného?? Děkuji
Připojištění pracovní neschopnosti se musí prvně přidat do pojistky a pak teprve běží ta 6měsíční doba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit