Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj
Nedavno jsem vracela sluchatka den po tom co jsem je dostala, byly problemy se zvukem. Timpadem jsem odstoupila od smlouvy - vraceni penez, co jsem i zaskrkla (formular). Ale alza vybrala moznost vymeny sama od sebe, coz je nekde v praze.
Ja jsem z jihomoravy a stejne uz o sluchatka zajem nemam. Nechapu vubec proc si oni vybrali jak to chcou resit? Vzdyt do 14 dnu mam pravo odstoupit od smlouvy a ziskat penize zpet.
Psala jsem jim email, tak snad to nejak vyresi boze. Co si myslite vy? meli jste taky nejaky podobny problem? ![]()
Do 14 dní od nákupu „na dálku“ se vrací bez udání důvodu. Nešlo tady „omylem“ o reklamaci?
@Ivan PPZ Vim, ze to jde bezduvodne ale stejne tam jde napsat duvod. Tak jsem ho tam napsala a jeste k tomu dala dukaz toho spatneho zvuku. I v e-mailu je napsane ze „detaily k reklamaci“ ale fakt mam za to, ze jsem zaklikla vratit zbozi - nebo se jako reklamace bere i vraceni zbozi?. No tak snad i kdyby to byla moje chyba, tak budou schopni se prizbusobit, kdyz uz tam je ta 14ti denni lhuta odstoupeni od smlouvy. Co myslite?
Odstoupení je ale zase z důvodu vady. Trochu je problém, když někdo něco koupí, zjistí nějaký „problém“ a chce firmě pomoci, že jí napíše o tom problému. Ale nejbezpečnější je postě vrátit do 14 dní BEZ udání důvodu.
Příspěvek upraven 26.08.24 v 15:29
Tak jim tam zavolej…bud jsi to blbe zadala ty, nebo to blbe zprocesovali oni…vetsinou maji zajem se se zakaznikem domluvit. Definuj, ze jsi fakt chtela odstoupeni od smouvy do 14 dni…
Příspěvek upraven 26.08.24 v 15:29
@natalie82929 píše: Více
jak začíná evidenční kód té události? AVRA nebo ASRE?
@natalie82929 píše: Více
tak jsi to založila jako reklamaci
Zavolej tam a domluv se, toto by neměl být problém.
@Ivan PPZ No ona je to vada se zvukem nejspis s USB co jsem jim tam i napsala I S DUKAZEM. no jestli to fakt byla moje chyba, ale furt probiha tech 14 dnu lhuty, tak snad vyhovi i pres komplikace. zavolam tam
Ne, ty reklamuješ chybnou funkci výrobku. Ale s tou volbou způsobu vyřešení problému je to takové zvláštní.
@Amalthea Dekuji moc, zavolala jsem tam a nastesti to byl moc hodny operator a vyhovel mi
byla jsem dost vystresovana, tak moc dekuji vsem co se do diskuze zapojili ![]()
Ať je Alza jak chce protivná, tyhle záležitosti bere celkem velkoryse.
Jen mě pořád se. e (nebaví) platit manipulační poplatek za zboží, co je stejně na té konkrétní pobočce dostupné (kromě centrály).
@Ivan PPZ píše: Více
299 rocne a mas klid
To objednas parkrat a se ti vrati
Klid jo, ale za cenu jistého neklidu. Prostě mi to přijde mýmó. Máme to tady skladem, ale zaplať 29 (nebo kolik). A když to nechceš platit po kouskách, zaplať najednou víc. A pak objednávej častěji, aby se „ti to vrátilo“.
Alza to zkouší, před pár dny příbuzný řešil podobný problém v Alze. Vracel zboží do čtrnácti dnů z důvodu vady, podal to tak správně a oni to samovolně pojali jako reklamaci. Musel se také ozvat, aby to napravili. Ono se jim to určitě vyplatí, protože bude dost lidí, co se neozve a nechá si to místo vrácení peněz opravit nebo vyměnit.