Amniocentéza

879
13.11.04 20:03

Amniocentéza

Ahoj!
V pátek jsem byla na amniocentéze.V Triplle testu mi vyšel Downův syndrom 1:100.Mám hrozný strach, že mimi bude postižené, vůbec mě na gentice neuklidnili.Prý jedna hodnota je snížená,často může ukazovat na D.s.Máte s tím někdo zkušenost? Tynda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
534
13.11.04 21:13

Ahojky. Vím, že je to těžké, ale neboj se. Znám opravdu hodně maminek, které měly i tak zdravé děťátko. Jedna měla dokce skóre 1:40! Můj gynekolog také není příliš zastáncem amnio. Spousta odborníků se na to dívá trochu jako na „čury mury“. Může to tak být, ale nemusí. Tak toho svého drobečka pohlaď (i za mě) a hezky se o vás oba starej. Držím všechny palečky, abys byla šťastná a tvoje maličké také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
13.11.04 21:24

Ahoj Tyndo,

Me taky vysel spatny vysledek z triplle testu.. ale ne na Downuv syndrom ale Edvard.. syndrom ( nevim presne jak se to pise ) byla jsem na amniui a protrpela tezky tri tydny… Pro vysledky jsem tam nevolala protoze na ten den kdy mely byt vysledky jsem sla na utrazvuk tak mi to tam pan doktor rovnou rekl.. Ani nevis jaka to byla uleva kdyz mi rekl ze mimi je v poradku a je to chlapecek ale ze se na nej jeste podivame na obrazovce..

Jen ti chci rict moc se nenervuj to miminku nedela dobre a hlavne na to nemysly..( ja vim ze se to dobre radi). vubec by sis nemela pripoustet myslenky ze by tomu vasemu brouckovy neco melo byt.. ( rika se ze spatna myslenka privola nestesti..)a ja si myslim ze na tom neco je..

Tak hodne stesti a zdrave mimi…

Pa Maty + Kuba ( uz za dva dny 5 m )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.11.04 19:43

testy nemusí být přesné

ahojky mě také vyšli testy pozitivní a strašně jsem se bála jít na odběr plodové vody. Byli to hrozný nervy. Šla jsem na ultrazvuk kde zjistili že mimi je o 8 dní mladší a že mi krev odebrali brzy. Přehodnotili krev a je všechno v pořádku a já jsem moc štastná že na plodovou vodu nemusím. Všem držím palce

• Citovat
  • Upravit
879
15.11.04 22:14

Ahoj!
Moc Vám děkuji za uklidňování,snažím se taky věřit, že to bude dobrý.Úplně mě rozhodili na genetice na pohovoru, vůbec se tam netvářili, že to bude dobré.Prý mi vyšla jedna hodnota snížená a ta často ukazuje na Ds.Asi si vůbec neuvědomují, co to s těhulkou udělá.
Ve čtvrtek jdu na UTZ, takže tam mě doufám uklidní.Na amnio jsem šla, nedovedu si představit v téhle nejistotě být ještě 20 týdnů. Tynda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.11.04 15:40

Mě vyšel trippel test 1:340. Šla jsem na amnio, jelikož bych to nevydržela a možná zbytečně se nervovala. Amnio dopadlo dobře, dobře dopadl i ultrazvuk a teď se jenom těšíme. Neboj se, určitě to všechno bude v naprostém pořádku.

Pivik + koala 24TT :D

• Citovat
  • Upravit
322
16.11.04 17:48

Ahoj,
nemám osobní zkušenost, ale můj doktor tvrdí, že krevní test často vyjde takhle podezdřele ačkoli je mimi v pořádku. Docela důležité je, jak vyšel ultrazvuk, prý se mu ještě nestalo, že by byl ultrazvuk v pořádku a teprve z krve se poznal Ds, prý to byl vždy jen planý poplach.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.11.04 09:03

Ahoj, vím, jak Ti asi je. Totéž jsem podstoupila před třemil lety. Při prvním těhotenství /před 9 lety/ to bylo v pohodě a já si vůbec nepřipouštěla, že by nás mohlo něco takového potkat. Byl to šok!Nás naopak na genetice uklidňovali, že tento test vyjde často špatně, ale po amnio se ukáže, že to byl v naprosté většině případů planý poplach.Vím, jsou to hrozné nervy. Já jsem každý den čekala na listonošku a trnula jsem, že zazvoní telefon. U nás prý v případě, že dopadne amnio špatně, volají. No, nakonec vše dobře dopadlo a máme zdravou holčičku. Prosím Tě, snaž se nenervovat. Vím, že se to snadno řekne. Přeji Ti, aby vám to uteklo a brzy přišla radostná zpráva. Doufám, že nám pak dáš vědět!!!!!!

• Citovat
  • Upravit
980
17.11.04 09:53

Tyndo, je mi líto co teď prožíváš, ale chci tě také uklidnit - nakonec podívej se sama na www.zena-in.cz tady jsou nahoře v liště Poradny a konkretně je tam poradna Dr. Kouckého - zrovna včera nebo předevčírem se tu objevil podobný dotaz - s tím, že riziko bylo 1:6 a je tam i způsob jak to paní řešila.

Zkopíruju to sem:

EvcaSl, 16.11. 2004
Dobry den, pane doktore.
Chci Vam touto cestou moc a moc podekovat. Nedavno, nevim, jestli ještě vzpominate, jsem prosila o radu ohledne nejakeho pracoviste, kde by mi pokud možno rychle udelali geneticky ultrazvuk, ci amniocentezu (vysel mi uplne katastroficky tripple test, pravdepodobnost MD 1 :6!). Poradil jste mi GENNET a ja ani nevim, jak podekovat. Samozrejme jsem je hned kontaktovala a nebyl vubec zadny problem. Navíc jsem jen prekvapene zirala, jak také nekde dokazi byt krome odbornosti i mili a vstricni (trochu hodne nesrovnatelne s pristupem, s nimz jsem se bohuzel setkala v ordinaci svého lekare). Diky mym desivym vysledkum tripple testu a doporucenim, které jsem nakonec prece jen dostala od svého lekare, mi navrhli genetickou konzultaci, ultrazvuk i amniocentezu (vcetne rychlych vysledku FISH testem), vse beze stresu a uplne perfektni. Uprimne doporucuji GENNET vsem maminkam, které by na tom byly (nedej Boze) podobne jako ja. A moje nejvetsi stesti? Podle FISH testu je pry nase malicke uplne v poradku.(Chyba pry byla zrejme u meho lekare, který udelal tripple test uz ve 13 tydnu meho tehotenstvi a pak mi vysledky zamlcoval skoro tri tydny! Proc, to opravdu nechapu.). Jak moc jsme vsichni stasni se snad ani neda rict!
A tak snad jen (jestli muzu) ještě poslední dve otazky. Muzu po tomhle testu uz opravdu zacit verit, ze bude vse ok, anebo to konecne vysledky amniocentezy mohou zase negovat?Dobrý den, tak jsem rád, že máte vše o.k., nedá se sice říci, že FISH je 100% vyloučením všeho, to umí jedině AMC,ale pokud jde o MD,tak předběžně vzato je to prakticky 100%. Teď už mohu říci,že jsem si také myslel,že tam nejspíše bude technická chyba, chybný odběr není vůbec vzácností.Nemohl jsem vás však falešně uklidňovat. Co se Gennetu týče, nechci jim dělat zas tolik reklamu, my jsme na tom úplně stejně,co do vstřícnosti a odoborné úrovně! U nás při obrovském počtu výkonů není jednoduché udělat tento výkon rychle na vlastní žádost ( oni jsou přeci jen „komerční“ ) ,ale provádíme je samozřejmě také.Pletení je o.k., to víte, to jsou zase ty pověry a mýty… Výsledky amniocentézy jen udělají definitivní obraz, popíše se v nich,jestli přeci jen není přítomna jiná odchylka než je MD - ale to je extrémně vzácné, tady se opravdu nabízí,že byl proveden chybný odběr v jiném týdnu,než se má a výsleky tak byly hrubě zkresleny. 

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
879
6.1.05 22:13

Ahoj!
Musím napsat, že mi amniocentéza dopadla dobře, DS vyloučili!!!Jsem ráda, že jsem šla na amnio a nenervuju se zbytek těhotnství.Jenom mě po zákroku vystavili neschopenku a už mě na ní můj doktor nechal, takže všechny mé pracovní plány vzaly za své.Ale po této zkušenosti jsem si uvědomila, co to znamená být hlavně zdravá.
Moc Vám všem děkuji za psychickou podporu! Tynda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
7.1.05 12:00

ahoj tyndo, to jsem moc ráda, že to takle hezky dopadlo:-))) Držím ti palečky do dalších týdnů těhulkovství:-

Desty a Cipátko, 40tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
534
8.1.05 00:19

Skvělá zpráva! Mám velkou radost! Hodně štěstí!

Karolinka a Eliška (5m+5d)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
8.1.05 17:01

Ahojky, hlavně se nenervuj (lehce se to řekne, že?)
Taky jsem byla na amniu. DS 1:55!! a teď mám krásného zdravého chlapečka. Probrečela jsem skoro 5 týdnů (tak dlouho jsem čekala na výsledky) a pak jsem si říkala, že jsem blbá. Takle stresovat sebe i miminko.
Drž se. Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
18.5.24 21:09

Ahojte mám výsledky z krve a vyšel mi Ds 1:45 v pondělí jdu na odběr plodové vody mám hrozný strach nejradši bych nesla bojím se rizik po odběru sem opravdu vyděšená prý mám vysokou pravděpodobnost 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1577
18.5.24 22:58

@Andy00000 a co ultrazvuk? Tam je také nějaký problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí