Amniocentéza - DS 1:75

136
15.8.07 16:21

Amniocentéza - DS 1:75

Ahoj,

v pátek jdu na amniocentézu do dětské nemocnice v Brně. Na triple testu jsem měla riziko Dawnova syndromu 1:75 :-(

Vůbec nevím, co mám čekat, teda nejde mi ani tak o nepříjemnost (bolestivost) zákroku, ale spíš, jak dlouho se čeká na výsledky a popř. jestli jste někdo s takovýmto rizikem měli amnio v pohodě…

Díky moc za každou odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
926
15.8.07 16:57

Já jsem tedy, zvlášť vzhledem k věku, měla z triple testů riziko 1:200 a všechno bylo v pořádku.
Amniocentéza vůbec nebolí, injekce do zadku je podstatně horší … je to spíš takový jakoby tlak. Spíš je hrůzostrašný pohled na tu dlouhou jehlu, kterou se chystají do Tebe zabodnout :D
Předběžné výsledky mi, myslím, řekli do dvou dnů, včetně pohlaví dítěte, finální snad do týdne … ale to už si moc přesně nepamatuju.
Fakt se neboj … jen si pak minimálně 4 dny dávej pozor, raději jen seď nebo lež, nic nezvedej.
Já jsem se toho taky docela bála, hlavně aby to neublížilo mrněti, spousta lidí mě od toho odrazovala, že to mám odmítnout a podobně, ale já jsem měla jasné, že postižené dítě na tento svět přivést nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
15.8.07 17:19

Ahojky,

vůbec se neboj, já měla ryziko 1:70, byla jsem před rokem taky na amniocentéze a všechno bylo v pohodě. Amniocentéza vůbec nebolí a kdybych se měla rozhodovat ještě jednou, tak na ni vůbec nechodím. Jen je to zbytečný stres a tripple testy vycházejí dost falešně pozitivní. Neboj, určitě budete oba v pořádku. Taky jsem se před rokem stresovala a mám úplně zdravou a krásnou holčičku. Přeji Vám hodně moc štěstíčka a zdravé krásné miminko. Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
15.8.07 18:15

Ahojky.
Taky jsem podstoupila amniocentézu,riziko DS jem měla 1:8,takže dost vysoké.
Na vysledky jsme čekali nekonečných 14dní ,ale chválabohu byli v naprostém pořádku.
Takže určitě bude všechno ok.Držím palečky.
 Stáňa

• Citovat
  • Upravit
14
15.8.07 18:17

Ahojky, tak já byla na amniu přesně 31.7. a v Praze. výsledek triplle testu byl 1:160 - kdybych prý byla dvacetiletá, tak to ani neřeší. bohužel už jsem o něco starší a navíc je to moje první těhotenství. Hned druhý den odpoledne jsem si volala pro předběžné výsledky a konečný verdikt budu mít až tento pátek ( tedy doufám). Určitě to nic nebude. Nám to vysvětloval pan doktor takto - představ si , že jedna otázka ze 70 je krizová - jakou máš šanci, že ji dostaneš zrovna ty ? - Tím nás trochu uklidnil. Hlavně si vem s sebou někoho kdo ti tam bude oporou. Můj drahoušek byl s se mnou a já se musela smát jak jukal střídavě na monitor a na paní doktorku s udiveným výrazem - Dyk tam není nic vidět. Tak mě to rozesmálo, až mě museli krotit - jinak by se paní doktorka netrefila.
Držím všechny čtyři pěstičky i palečky ( a moje mrňavá v bříšku taky - takže jich vlastně držíme 8) ať Ti to dobře dopadne. Dej pak vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
15.8.07 18:35

Díky za Vaše povzbuzující odpovědi.
Já když dneska volala na výsledky triple testů, tak jsem to brala jako rutinu… No, tak mi pěkně sklapla čelist :-( , ale zase jsem ráda, že mě na genetice vezmou už v pátek.
Taky doufám, že to bude O. K…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
15.8.07 19:00

Byla jsem na ní před 3 lety a čekala jsem na výsledky nekonečných 5 týdnů!!!!!!! DS jsem měla 1:55 a jak to dopadlo vidíš :D :D :D

Hodně štěstí!!!!!!!
Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
15.8.07 19:20

Wendulo, hlavně se zbytečně nestesuj. Já měla z triple testů DS 1:17, byla jsem z toho totálně mimo, brobulela jsem pár nocí. Na výsledky AC jsem čekala asi týden. Samozřejmě negativní :D Ty tripletesty jsou dost nepřesné. Amnio opravdu nebolí, je to v klidu. Hlavně se pak šetři, jak psaly holky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
15.8.07 19:27

Držím palečky, aby to dobře dopadlo…

U prvního těhu bylo vše OK. Teď chodím kvůli lékům na genetiku a AFP mě čekají za měsíc. Pro jistotu mě dr pošle ještě jednou před odběrem na ultrazvuk na potvrzení stáří plodu, protože jsem těhotná míň o 2 týdny než podle MS. A právě tímto dost často dojde ke špatným výsledkům a následnému genetickému vyšetření a AMC.

V mém okolí byly 3 kamarádky (právě si myslí, že to bylo špatným odhadem stáří) a dopadlo to dobře!

Drž se!

Gabča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2257
15.8.07 21:29

Ahoj, byla jsem na amniu při prvním těhotenství, měla jsem DS 1:152, na výsledky jsem čekala 3 týdny a dopadli dobře. Teď jsem byla na odběrech přesně v 16tt ( na den) a jsem v pořádku. Hlavně po zákroku hodně odpočívat, max na WC a zpět a nechat se opečovávat. Držíme palce !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
15.8.07 22:54

ahojky Wendulo :wink:

já byla na amniu v roce 2005 a dokonce jsem tady o tom napsala i deníček. tady je:
 https://www.emimino.cz/…s/story/3929

riziko DS mi z triplů vyšlo 1z65 a teď máme doma krásného, zdravého 1,5 letého klučinu. oni triply vycházejí dost často falešně pozitivní

držím ti pěsti, aby jsi amnio v pohodě zvládla a ve tvém bříšku bylo zdravé miminko

Jitul a Mišák a mimi v bříšku, u ketrého mě čekají triple testy příští týden

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
31.8.07 12:15

Ahojky,

tak jsem dneska volala na předběžný výsledky amniocentézy - těch 14 dní bylo nekonečných - a je to O. K. tak za týden přijde písmná komplexní zpráva, tak snad se tam nedočkám nepříjemnýho překvapení…

Díky moc za Vaši podporu, fakt mi to dost pomohlo.

Doufám, že zbytek těhotenství už budu víc v klidu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.9.07 19:25

cekani na vysledky

Ahoj,
tak taky cekam na vysledky amniocentezy a jsem z toho dost hotova. doufam ze to bude v pohode a nejak neumim byt v klidu a rikam si co kdyz ne :( Trochu me uklidnili vase prispevky ale strasne bych si prala abych tech 14 dni uteklo rychle a ono se to tak vlece

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky