Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
potřebovala bych poradit, jsem v 24 TT (na klasickém utz mi řekli že to pravděpodobně bude chlapeček) pak jsme byli na 3D ultrazvuku a tam nám zase řekli, že holčička. Tak teď nevím čí jsem ![]()
Stalo se vám že jste měli nakoupenou růžovou výbaviču a pak jste chlapečkovi vysvětlovali, že ta růžová je přece klučičí barva?
Ahoj,
víš ono se na to fakt spoléhat nedá. Mě při prvním řekli ve 20TT, že to bude holka, pak jsem byla ve 32tt a tam mi doktor řekl, že to není dobře vidět, ale že by se spíš přikláněl k tomu, že to bude kluk, tak jsem taky nevěděla do porodu přesně co to bude.
Nejlepší na určení je buď počkat a nebo z plodovky, tam to máš 100%. Jiná rada není.
Proč nekupuješ neutrální barvy? Jo a myslím že pokud by jsi měla chlapečka v růžovém, tak jeho to rozhodně trápit nebude. ![]()
Podle UTZ nikdy nemas jistotu.
Mam dve kamaradky jedne rekli, ze bude mit chlapecka a rikali ji to cele tehu - dokonce to obrecela, nebot chtela moc holcicku. No a az na porodnim sale ji rekli, ze je to holcicika. No a druha ta rodila asi za dva mesice a te celou dobu rikali, ze to bude holcicika - takze presne vsechno si nakoupila v ruzovem a jmeno defacto vybrali jen pro holcicku a ma krasneho chlapecka.
Takze podle UTZ bych tomu neverila. Jedine z plodovky tam je to de facto na 100%
No a jeslti resis vybavicku tak bych kupovala neutralni veci nebo spise do modre - i kdyz je to jedno - tak mi porad prijde, ze je lepsi mit holcicku v modre nez kluka v ruzove, ale to je jen muj nazor ![]()
Verveve
Ahojky,
tak u mě se strefili na sto procent.Od 20.tt. mi řekli,že to bude holčička a vážně se narodila
.Ale je fakt,že znám případy,kdy se teda sekli.Já jsem tomu taky moc nevěřila, i když u mě seděly i ty babské pověry, vypadala jsem totiž jak největší puberták
.Porodila jsem o úderem šestinedělí jsem měla plet jak broskev,díky bohu! ![]()
Takže já bych se asi nechala překvapit a kupavala bych neutrál.Příště se chci taky nechat překvapit (i když nevím jak to vydržím
)
Já jsem vše kupovala v bílé, žluté, zelenkavé, něco do modra, tím přece nic nezkazíš. A když to bude holka, tak něco růžového vždycky přece dokoupíš, ne? Ono když je té růžové moc, tak to taky není to pravé ořechové…
Ahojky rada bych se pridala. Mne na UTZ rekly uz ve 12tt ze to bude chlapecek moc jsem tomu neverila,preci jenom to bylo moc brzy. Je to 20 dní co se mimi narodilo a je to chlapecek. ![]()
At to bude chlapecek ci holcicka preji hodne stestí.
Ahoj,mě při malé tvrdily že to bude chlapeček,šla jsem porodit chlapečka a pak když taťka volal do porodnice a řekly mu že má dceru tak sestřičku posílal ať se jde znova podívat že určitě špatně koukala
![]()
Mě v 21tt. řekl doktor podle UTZ že tam vidí pindíka a fakt to byl kluk ![]()
Já jsem ležela v porodnici s paní, která čekala holčičku (z plodovky) a doma už měla tři kluky, tak se moc těšila a z porodnice si odvážela chlapečka v růžovém. Doktor jí to vysvětlil tak, že asi udělali rozbor buněk matky a ne miminka a že pokud z plodovky řeknou kluka, tak je to kluk na sto procent, ale holka ne, i když je to vyjímečné. Taky se samozřejmě mohl někdo přepsat.
Naše holky skoro nic růžového neměly, zato teď se v ní vyžívají.
Halka
U prvního mi řekli chlapeček a trefili se. Přála jsem si a pořád si přeju holčičku. Ted zatím nevím co to bude … mám strach se zeptat. Přesto že ted už vím, že mnohem důležitější je všechno jiné, než pohlaví, mám strach že budu reagovat sklamaně na dalšího kluka. pravděpodobnost je vždychku 50:50 takže se raději neptám, co když mi doktoři dají naději na holčičku, já se na to upnu a pak to bude kluk… raději se nechám překvapit. Výbavičku mám po malém a jestli něco dokoupím tak neutrální. Ale řeknu vám, že jestli to bude holka… tak naběhnu do obchodu snad hned z porodnice a nakoupím všechny šatičky co budou mít
.
Ahojky,
mně řekli ve 13.tt, ve 20.tt i v 32. tt chlapeček a taky se chlapeček narodil. Věřila jsem tomu a výbavičku kupovala jen modrou. Říkala jsem si, že když 3 různí doktoři viděli chlapečka, určitě tam je. A byl ![]()
Já to neřeším, od začátku vím, že chci mít překvapení, takže i když mi doktoři při ultrazvuku už asi 4× nabízeli, že mi to poví, nechtěla jsem to vědět. Byla jsem i na amniocentéze, kde je určení pohlaví 100% a když mi na genetice po třech týdnech čekání řekli, že je miminko v pořádku, nabídla mi doktorka, že to pohlaví z té zprávy vymaže, abych měla překvapení, potom mi tu zprávu teprve vytiskla. Oblečení ještě nekupuji, protože mám termín až na začátku prosince, ale neutrálních barviček je přece tolik a na co nakupovat jenom růžovou, nebo modrou, když nevíte, co se Vám narodí po druhé, přeci potom nebudete nakupovat všechno znovu.
Ahoj fazolko,
100% jistotu o pohlaví máš skutečně jen z plodové vody. Já jsem taky chtěla vědět, co budeme mít, ale podobně, jak popisují ostatní mamči i mně jeden doktor řekl tak a druhý jinak. Chce to asi nakoupit univerzálně a počkat si, však příležitostí k nakupování růžových, nebo modrých hadříků bude ještě dost. V každém případě, ať už to bude holčička, nebo kluk, udělá vám obrobskou radost.
Beruška