Amolety bez vajíčka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2803
22.1.12 09:11

Amoleta, to je spíše synonymum pro omeletu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 09:30

Základ pravé omelety jsou jen vajíčka.

Pravé palačinky dělá mouka…

BÁJEČNÁ FRANCOUZSKÁ PALAČINKA (CREPES)

Postup: Suroviny na těsto rozmícháme metličkou, ale nevyšleháváme jako klasické české palačinky. Silikonovou mašlovačkou naneseme malé množství oleje na pánev a rozetřeme. Palačinky usmažíme a plníme náplní vyrobenou z ovoce a rozpuštěné hořké čokolády, kterou ředíme vodou a pomerančovou šťávou – nikdy ne tukem.

Ingredience:

Těsto: 100 g hladké mouky, špetka soli, 2 větší vejce, 300 ml polotučného mléka, asi 2 lžíce kvalitního bílého vína, rostlinný olej na potírání pánve

Náplň: hořká čokoláda, čerstvá šťáva z pomeranče, libovolné ovoce (nejlépe jahody, maliny …)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
22.1.12 10:24

.

Příspěvek upraven 04.02.12 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 10:48

Vynikající omeleta - recept

Správná omeleta by měla být na spodní straně hnědá a na svrchní straně zářit zlatě. To se většinou povede, když se pánev během smažení nepřetržitě naklání. Čím více vajec se přidá a čím pečlivěji se ušlehají, tím vzdušnější omeleta bývá. Lze také našlehat zvlášť žloutky a bílky a sníh potom opatrně vmíchat do žloutků. Omeleta pak bude objemnější. Vůbec nevadí přidat trochu perlivé minerální vody, která našlehanou hmotu více zvláční.

Hotová omeleta se podává s nějakou lahodnou náplní (sýr, šunka, maso, zelenina atd.), anebo s bohatou oblohou :palec: mňam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
22.1.12 12:14

lumaťa a ty to tak děláš? Týbrďo to jsou receptíky. No já psala že se v přeneseném slova smyslu používají oba názvy, ale že palačinka je spíš na sladko s moukou a amoleta/omeleta spíš vajičko, ale to je fuk. Standartně se v naší rodině oba názvy používají pro sladkou verzy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 13:50
nikita066 píše:
lumaťa a ty to tak děláš? Týbrďo to jsou receptíky. No já psala že se v přeneseném slova smyslu používají oba názvy, ale že palačinka je spíš na sladko s moukou a amoleta/omeleta spíš vajičko, ale to je fuk. Standartně se v naší rodině oba názvy používají pro sladkou verzy.

Dělám :palec: . Miluju to :dance: Je to mňamka a v restauraci se za takovou omeletu nebo palačinku platí šílený prachy. A skoro nikde to umí. Není omeleta jako omeleta :mrgreen: A není palačinka jako palačinka :mrgreen:

Proto jsem ti hned na začátku psala, skoč si raděj pro vajíčka :oops:

Hele a víš co je ještě dobrý ? Topinka s česnekem, na to položíš omeletu a zasypeš strouhaným eidamem :pankac: To je tak šíleně dobrý, i když ne moc zdravý.
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
22.1.12 14:09

.

Příspěvek upraven 04.02.12 v 17:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
22.1.12 14:15
meravigliosa píše:
lumáťa píše:
nikita066 píše:
lumaťa a ty to tak děláš? Týbrďo to jsou receptíky. No já psala že se v přeneseném slova smyslu používají oba názvy, ale že palačinka je spíš na sladko s moukou a amoleta/omeleta spíš vajičko, ale to je fuk. Standartně se v naší rodině oba názvy používají pro sladkou verzy.

Dělám :palec: . Miluju to :dance: Je to mňamka a v restauraci se za takovou omeletu nebo palačinku platí šílený prachy. A skoro nikde to umí. Není omeleta jako omeleta :mrgreen: A není palačinka jako palačinka :mrgreen:

Proto jsem ti hned na začátku psala, skoč si raděj pro vajíčka :oops:

Hele a víš co je ještě dobrý ? Topinka s česnekem, na to položíš omeletu a zasypeš strouhaným eidamem :pankac: To je tak šíleně dobrý, i když ne moc zdravý. :mavam:
po takej topinke by som sa válala od bolesti, nerobí mi dobre kombinácia cesnak a mastné na žlčník..
raz som si dala cesnak na chleba vo vaj :zed: íčkach, myslela som si, že nastala moja posledná hodinka, to bola bolesť…

No jo, smůla :jazyk: :D Topinky se dají dělat i na sucho :palec: Dělám je tak v topinkovači nebo na titanové pánvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13335
22.1.12 20:00

jj :) No já dělám topinky taky na sucho - i když klasická topinka je lepší :oops: ale jsme na bezlepkové dietě a to pečivo je suchší a víc saje olej a pak to je nic moc. Ale nápad je to dobrý.
A to, že za ty tvé recepty se v restauraci platí nemalé peníze věřím, no jednou - dvakrát do roka by to šlo udělat. jen já jsem mlsoun a když mi něco moc zachutná, tak je to konečná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2739
23.1.12 13:40

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie