Mák v těhotenství?

eevcca
21.1.12 13:16

Mák v těhotenství?

Holky můžeme papat mák? Miluju děsně šulanky nebo škubnky, prostě cokoliv s makem. Jsem v 31tt a zrovna dneska na něj mám hroznou chuť.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
669
21.1.12 13:17

ahojky ja sem teda teprv 27tyden ale mák jsem jedla tak za tehu 3krat anevim proc by se nemel??tak kdybych mela chut jako ty tak si urcite dam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30409
21.1.12 13:18

O máku jsem neslyšela, že by se neměl. Ten jsem jedla a jím celé těhotenství.

Příspěvek upraven 21.01.12 v 14:05

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.1.12 13:19

Normálně jez vše na co máš chuť, jen s mírou,já jsem jedla hermelíny i chilli papričky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
21.1.12 13:25

Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.

Příspěvek upraven 30.04.15 v 22:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
21.1.12 13:31

proč by ne?? já měla od babičky spoustu švestek, takže jsem v těhotenství pořád pekla (a samozřejmě jedla) švestkovo-makový koláče, mňamka! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
21.1.12 13:33
Aspera píše:
O máku jsem neslyšela, že by se neměl. Ten jsem jedla celé těhotenství.

To já taky ne a jedla jsem ho stejně jako ted :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7907
21.1.12 13:35
Bubu25 píše:
eevcca píše:
Holky můžeme papat mák? Miluju děsně šulanky nebo škubnky, prostě cokoliv s makem. Jsem v 31tt a zrovna dneska na něj mám hroznou chuť.
a proc by se nemohl jist mak?To je jak vcerejsi dotaz zda se muzou jist pastiky v tehu? :nevim: Tehotenstvi neni nemoc ale stav a clovek by mel jist vse jako byl zvyklí jen trebas pridat vic vtaminu, zeleniny atd ale ja jedla i tatarak např a pila punč a vse naprosto ok ;) kdybys to mela brat takhle, tak
bys nejedla asi nic jak by ses bala ;)
:mrgreen: :mrgreen: taky jsem na paštiku odpověděla.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
danyk píše:
Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.

tak tak :palec: ,ja mak normalne moc nejim,ale v tehotenstvi jsem se po nem mohla utlouct a jist ho porad.proste mi asi chybel vapnik :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223

Já mák v těhu milovala, dej si :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.1.12 14:40
Any píše:
danyk píše:
Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.
tak tak :palec: ,ja mak normalne moc nejim,ale v tehotenstvi jsem se po nem mohla utlouct a jist ho porad.proste mi asi chybel vapnik :think:

jj ja taky :) telo si samo rekne co potrebuje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
21.1.12 14:59

Taky na něj mám teď nějak víc chuť i když mě v mém „normálním stavu“ ( :mrgreen: ) nějak neláká a nemusím ho… teď mi nějak chutná :p

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eevcca
22.1.12 18:46

Tak mák je opium, proto se ptam…

• Citovat
  • Upravit
6569
22.1.12 18:52
eevcca píše:
Tak mák je opium, proto se ptam…

To už je jiný druh máku než ten, jež se nyní prodává a pěstuje. Je pravda, že třeba u lidí, kteří se léčí se závislostí se mák zakazuje a to kvůli možným hodnotám opioidů v moči, ale to množství je tak stopové (ale kdyby u narkomanů v léčbě nalezeno mohli by mít průšvih, že nedodržují abstinenci), že nemůže ničemu škodit. Tož si šulánky klidně dej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7661
20.3.12 14:05

Mě v těhotenství taky moc chutnal, i když ho jindy nemusím. Ale děsně mě po něm pálila žáha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Užitečné odkazy

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport