Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahojky ja sem teda teprv 27tyden ale mák jsem jedla tak za tehu 3krat anevim proc by se nemel??tak kdybych mela chut jako ty tak si urcite dam
O máku jsem neslyšela, že by se neměl. Ten jsem jedla a jím celé těhotenství.
Příspěvek upraven 21.01.12 v 14:05
Normálně jez vše na co máš chuť, jen s mírou,já jsem jedla hermelíny i chilli papričky ![]()
Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.
Příspěvek upraven 30.04.15 v 22:32
proč by ne?? já měla od babičky spoustu švestek, takže jsem v těhotenství pořád pekla (a samozřejmě jedla) švestkovo-makový koláče, mňamka! ![]()
Aspera píše:
O máku jsem neslyšela, že by se neměl. Ten jsem jedla celé těhotenství.
To já taky ne a jedla jsem ho stejně jako ted ![]()
Bubu25 píše:eevcca píše:a proc by se nemohl jist mak?To je jak vcerejsi dotaz zda se muzou jist pastiky v tehu?
Holky můžeme papat mák? Miluju děsně šulanky nebo škubnky, prostě cokoliv s makem. Jsem v 31tt a zrovna dneska na něj mám hroznou chuť.Tehotenstvi neni nemoc ale stav a clovek by mel jist vse jako byl zvyklí jen trebas pridat vic vtaminu, zeleniny atd ale ja jedla i tatarak např a pila punč a vse naprosto ok
kdybys to mela brat takhle, tak
bys nejedla asi nic jak by ses bala
danyk píše:
Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.
tak tak
,ja mak normalne moc nejim,ale v tehotenstvi jsem se po nem mohla utlouct a jist ho porad.proste mi asi chybel vapnik ![]()
Any píše:danyk píše:tak tak
Mák obsahuje nejvíce vápníku ze všech potravin; v těhotenství a při kojení se potřeba zvyšuje, takže je to OK.,ja mak normalne moc nejim,ale v tehotenstvi jsem se po nem mohla utlouct a jist ho porad.proste mi asi chybel vapnik
jj ja taky
telo si samo rekne co potrebuje ![]()
Taky na něj mám teď nějak víc chuť i když mě v mém „normálním stavu“ (
) nějak neláká a nemusím ho… teď mi nějak chutná :p
eevcca píše:
Tak mák je opium, proto se ptam…
To už je jiný druh máku než ten, jež se nyní prodává a pěstuje. Je pravda, že třeba u lidí, kteří se léčí se závislostí se mák zakazuje a to kvůli možným hodnotám opioidů v moči, ale to množství je tak stopové (ale kdyby u narkomanů v léčbě nalezeno mohli by mít průšvih, že nedodržují abstinenci), že nemůže ničemu škodit. Tož si šulánky klidně dej ![]()
Mě v těhotenství taky moc chutnal, i když ho jindy nemusím. Ale děsně mě po něm pálila žáha.
Holky můžeme papat mák? Miluju děsně šulanky nebo škubnky, prostě cokoliv s makem. Jsem v 31tt a zrovna dneska na něj mám hroznou chuť.