Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
@Milu86 pokud má ruce po zápěstí, tak se velmi brzy naučí, neboj
Sousedův kluk vběhl pod sekačku, přišel o nohu nad kotníkem a na druhé o prsty, do konce léta už běhal na tzv kopýtku, dnes je to 2 roky, má umělou náhradu, nic na něm nepoznáš. Ono to špatně zní, ale čím mladší člověk, tím rychleji se s tím vyrovná a naučí žít.. Poptám se na sdružení, co jim pomáhalo, z hlavy nevím.. Každopádně klučinovi jen to nej do budoucna
![]()
Moc vám tady všem děkuji za povzbuzující příspěvky, hlavně to, že se s tím dá plnohodnotně žít. Taky se s nažím utěšovat tím, že jsou to „jen“ ruce, že jsou horší zranění. Jen mě mrzí to, že on byl na svůj věk ohromně manuálně zručnej, ale není to typ, co by se jednou živil hlavou nebo pusou no ![]()
http://www.youtube.com/…armed/videos?…
velmi inspirativní kanál.
Hodně štěstí a bude líp.
Pokud jde o chybejici zapesti, je sikovna plastika, kdy se udela mezirka mezi konci radia a ulny - to jsou ty dve kosti v predlokti. Udela se takove klepytko. Ta kosti se k sobe priblizuji a oddaluji, kdyz se rukou otaci (jakoby dlani nahoru nebo dolu), takze se to fakticky da pouzit jako klesticky, dost to pomuze.
Ja myslim, ze obyc proteza je jen kosmetika, pouzivani ruky to spise omezuje.
tedka se zacinaji i transplantovat koncetiny, mozna ze za par let to bude beznejsi praxe.
@Pudloslava Díky, taky možnost o které jsem vůbec netušila. Myslím to klepýtko. Všechny info předávám rodičům postiženého hocha a oni si po poradě s lékaři rozhodnou, jakou cestou se vydají. Ale je dobré tyto možnosti vědět.
Na naší ulici bydlí pan co má obě ruce jen po lokty. Podniká, dělá ve vinohrade, má penzión, ženu a dceru a myslím, že se má dobře. Viděla jsem ho vykláat, nakládat a přemisťovat sudy s pivem. A úraz se mu myslím stal až v dospělosti.
Dobrý den,
ve všeobecném povědomí o protetice se šíří mnoho polopravd, omylů a mýtů. Je také pravda, že mnoho českých protetických pracovišť nemá příliš zkušeností s protézami rukou a z toho zřejmě plynou negativní zkušenosti zde mnohokrát citované. Moderní protetika poskytuje mnoho možností, které můžeme uplatnit při výrobě pohodlné a maximálně funkční protézy, která kromě náhrady funkcí ruky má i pozitivní vliv na celkový vývoj organismu dítěte. Ačkoli je život bez protéz možný, nese s sebou riziko zhoršeného vývoje dítěte (skolióza páteře, nerovnoměrné držení těla, provádění kompenzačních pohybů atd.). Pro zajímavost jsou zde odkazy na YouTube a fb, které by mohly zvýšit povědomí o možnostech protetického vybavení:
http://www.youtube.com/watch?…
http://www.facebook.com/…143348196078
Jakub Synek, protetický konzultant Ottobock
Ottobock ČR
Děkuji za info, můj bratr už s Vámi minulý týden mluvil
Přeji hlavně hodně sil a lásky.
Kdysi jsem viděla nějaký dokument, že pacientovi „přišili“ na jedno zápěstí 2 prsty z nohy (jeho vlastní) mohl tak uchopovat.
A v jednom dokumentu pacientovi vytvořili z kostního štěpu? něco jako prst a překryli volnou kůží, ale on tam měl asi zbytek dlaně.
Jen to dávám do placu, třeba to pomůže.