Anabáze s bydlením

Napsat příspěvek
Velikost písma:
30826
22.10.22 15:40

A platí ještě něco společného jiného než ty 2000 měsíčně? Jak v tomhle můžeš žít? Vždyt ty děti jsou vaše společné, ne? Jste rodina, i když jste se nevzali, ne? Rozhodně bych svůj byt neprodala a s ním si nestavěla žádný dům na půl. Ještě aby rozhlašoval, že se má doma špatně a má málo místa :roll: to by mě na to asi štvalo úplně nejvíc, že se vůbec nepodílí a ještě veřejně lže a tebe očerňuje. Je to tak smutné :-( Radu nemám, nemohla bych si takovýho chlapa vážit, jak se k tobě chová :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
22.10.22 15:41

Tak kdyby odkoupil půlku domu babičky(nevím teda, kde by na to vzal), tak je zase hodně mimo, aby ti vadilo, že by to zčásti podědila jeho dcera. To je snad normální, je to stejně jeho dítě a rodina jako to vaše společné a vůbec nechápu, kd evidíš problém, kdyby ty peníze opravdu měl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Partner je trošku vyčůránek, v žádném případě bych byt neprodal, jen pronajala a z toho platila hypo. Jak chce na sebe půlku baráku, když sám maholy zadek. Máte spolu dvě děti, ale myslela bych hlavně na ně a na sebe ať neskončíš někde na dlažbě bez baráku bez bytu a pak se nemlátila do hlavy. Máme to s manželem stejně. Taky máme 2+1 být je můj ještě před manželstvím a teď čerstvě dvě děti. Máme obývák s ložnici dohromady a děti maji pokoj dá se to vyřešit máme vše na míru a prostorově v pohodě. Taky to jednou budeme řešit, ale manžel řekl, že uděláme smlouvu tak že barák bude na mě on jak s igelitkou došel tak i odejde sám to tak navrhl.

• Citovat
  • Upravit
Tala20
@Anonymní píše: … do domečku mé babičky … ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho.

V žádném případě. S holým zadkem přišel, s holým zadkem jednou odejde.

@Anonymní píše: A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty.

V žádném případě neprodávej byt. Teď je brutální inflace a jediné co neztrácí cenu jsou nemovitosti. Ten byt se ti bude ještě hodit, ostatně až děti dospějí a budou se chtít osamostatnit, bude se jim hodit taky. Mezitím Ti může ten byt solidně vydělávat na nájemném.

Pokud jde o jeho plán - to by fungoalo jedině pokud by teď položil na stůl stejnou částku jakou plánuješ utržit při prodeji bytu. Pak byste mohli financovat nové bydlení napůl a případně byste šli do spoluvlastnictví. Pokud tu částku nemá, nemá smysl bavit se o společné hypotéce ani o společné stavbě. On na to prostě nemá. S holým zadkem přišel, s holým zadkem jednou odejde.

• Citovat
  • Upravit
92
22.10.22 15:46
@ontarova.stara píše:
Pockej, to on stabilne prispiva do rozpoctu jen tou dvoutisicovkou?
Nechces Ontara a deti? Dala bych i 3000,– na hlavu.

Stabilně nedává nic. Leda až si požádám. Bylo mi to kdysi řečeno, když budeš potřebovat tak si řekni. Má za to, že když zajde na nákup, zaplatí obědy ve školce tak žijeme z jedné hromádky. Prý je v pořádku, že já utratím celou rodičovskou a mu zbyde. Až budu pracovat, vydělám si. Když jsem u prvního brala na RD poslední měsíce 4500,–, žádala jsem ho o zaplacení záloh na bydlení, ty jsou celkem 4000,–. Od té doby říká, že co jsem na rodičovské, že to celé táhne on. Lednička se totiž plní sama a děti obléká Ježíšek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12007
22.10.22 15:49

Prosím, že si děláš pudel? Tak hloupej nikdo bejt nemůže. :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
22.10.22 15:51
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Když to shrnu, vše je moje chyba a on je ten chudák, co jen trpí.
Omlouvám se, za delší text, nějak jsem se více rozepsala.
:zed: :zed: :zed: :,( :,( :,( :,(

Panebože, holky, kde na tyhle šílené vych-cané týpky chodíte!!???
Chce to víc soudnosti a sebevědomí!!
V tom 2+1 ti bude bez něj najednou Krááásně volně!!!
a děti budou mít svůj pokoj.. obývák se se spaním se dá pořešit v klidu a nikam se stěhovat nemusíš
ale aloše bych mu napařila královské
to se mistr světa bude hodně divit…
Jsi strašně, ale strašně, strašně moc… hodná…

PS : předlož mu středový nájem ve vašem městě.. dále mu předlož váš měsíční rozpočet - výdaje na energie, bydlení celkově a jídlo, drogerii
pokud se nebude podílet nejméně polovinou, klidně bych mu řekla, že na něj podám zpětně žalobu, protože zneužíval tvého citového pohnutí k jeho osobě a tvé citové bezbrannosti ;) samozřejmě, že ji nepodáš, ale vyčísli mu, o kolik jsi tímhle „skvělým“ životem s ním přišla! na další papír bych mu sčotla jeho slavné pistolky, mašinky a výletky (bůh ví s kým tam jezdí, když na domov nezbývá a ještě pomlouvá tvé bydlení!),nechť si k mašině laskavě zakoupí stan, bude se mu hodit!!

Příspěvek upraven 22.10.22 v 15:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.22 15:52
@Scarlet81 píše:
Stabilně nedává nic. Leda až si požádám. Bylo mi to kdysi řečeno, když budeš potřebovat tak si řekni. Má za to, že když zajde na nákup, zaplatí obědy ve školce tak žijeme z jedné hromádky. Prý je v pořádku, že já utratím celou rodičovskou a mu zbyde. Až budu pracovat, vydělám si. Když jsem u prvního brala na RD poslední měsíce 4500,–, žádala jsem ho o zaplacení záloh na bydlení, ty jsou celkem 4000,–. Od té doby říká, že co jsem na rodičovské, že to celé táhne on. Lednička se totiž plní sama a děti obléká Ježíšek.

Pro tebe by bylo daleko výhodnější, když mu dáš dárek k Ježíškovi, tj. zabalený kufr a táhni. Když budeš mít alimenty. Tak od něj dostaneš víc, než dává teď :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
22.10.22 15:53
@Anonymní píše:
Jo, asi máš pravdu. Chtěla jsem být tolerantní dáma, je ze mne naivní nána.

Bohužel máš pravdu zakladatelko :,(
Nepředstavitelným způsobem na Tobě parazituje a využívá Tě, navíc se chová jako sobecký, drzý ho.vado.
Po poslední důrazné a předpokládám, že zbytečné promluvě bych ho okamžitě kopla do zádele. Píšeš, že má 6× větší příjem než je Tvůj rodičák. Nevím kolik je nyní rodičák, ale předpokládám, že tedy málo nevydělává. Takže alimenty na 2 děti by mohly být ucházející, rozhodně to bude mnohem více než 2000,–, které Ti milostivě a uštědřuje nyní :poblion:
Pokud máš s rodiči hezký vztah a bydlení u nich je opravdu dvougenerační, domluvila bych se s nimi, šla bydlet k nim a svůj byt pronajala. S rodičákem, alimenty a příjmem z pronájmu za předpokladu, že rodičům nebudeš asi platit tržní nájemné, ale nějaké spíš symbolické + energie na tom budeš ve všech směrech mnohem líp než teď a ten vych. canej hajzlík ať si táhne parazitovat někam jinam :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
22.10.22 15:54
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Když to shrnu, vše je moje chyba a on je ten chudák, co jen trpí.
Omlouvám se, za delší text, nějak jsem se více rozepsala.
8o :?

Proč jsi s ním? A proč s ním máš dítě? Takový materiál by mi, ani za jedno nestal.

Jen že využívá :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24803
22.10.22 16:06
@ontarova.stara píše:
Kdyz tak ctu, ze pan ma zalibu ve zbranich, po dalsim vyletu do Madarska a zamitnuti me karty, by mi nejspis jedna z nich pri neopatrne manipulaci selhala.
Deckam sirotci a byla by na tom lepe.@Lucy75 Za kolik bych to tak mela? Hadam, ze jako netrestana a za dobre chovani bych mohla jit po pulce domu, ne 8)?
:mrgreen: na to je dokonce paragraf v tr. zákoníku na omluvitelnou pohnutku :mrgreen: možná by si sednout ani nešla..

§ 141
Zabití
(1) Kdo jiného úmyslně usmrtí v silném rozrušení ze strachu, úleku, zmatku nebo jiného omluvitelného hnutí mysli anebo v důsledku předchozího zavrženíhodného jednání poškozeného, bude potrestán trestem odnětí svobody na tři léta až deset let…
to je samozřejmě legrace, ale jinak návod jak s ním aktuálně zacházet jsem napsala výše…
Absolutně NIC mu nedarovat! A když je takhle vych-caný a na kačku, tak bych moc nedala za to, že ty jeho výletky (tři dny v Maďarsku? jakože mašiny s chlapama? ale ono to spíš bývá : Holky a mašiny…) nejsou navíc vůbec nevinné… I kdyby milenku neměl, tak úplně nadmíru stačí, že k matce svého dítěte se chová hůř jak ke smradlavé hadře na podlahu :pocitac:

Příspěvek upraven 22.10.22 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 16:06
@Lekninka91 píše:
Prosím, že si děláš pudel? Tak hloupej nikdo bejt nemůže. :zed: :zed:

Ale je. První je zaslepenej. A pak už jen hloupej. Když ti pořád někdo říká, jaký je chudák, tak ty se snažíš být lepší a lepší. A pak zjistíš, že ten chudák si vlastně ty. A on je manipulátor. Znám i takové, které podepsaly hypotéku jako jistitelé, ale na baráku nevlastní a nebudou vlastnit nic a další na nákup vlastní nemovitosti si vzít nemohou. Svět je prostě barevnej.

• Citovat
  • Upravit
24803
22.10.22 16:19
@Anonymní píše:
Ale je. První je zaslepenej. A pak už jen hloupej. Když ti pořád někdo říká, jaký je chudák, tak ty se snažíš být lepší a lepší. A pak zjistíš, že ten chudák si vlastně ty. A on je manipulátor. Znám i takové, které podepsaly hypotéku jako jistitelé, ale na baráku nevlastní a nebudou vlastnit nic a další na nákup vlastní nemovitosti si vzít nemohou. Svět je prostě barevnej.

ale jistě, to máš samozřejmě pravdu, lidská naivita/láska/zaslepenost/hloupost nezná hranic a mezí, vídám to Denně, denně, pořád, furt.. desítky a stovky tisíc, i miliony!
A TO ZNAMENÁ, ŽE ZROVNA TY SE DO TOHOTO STÁDA MUSÍŠ PŘIDAT!?
Jsi matka, takže za prvé bych kopala za své děti, pak za sebe.. udělej, co jsem ti napsala výše, PŘEDLOŽ MU FINANČNÍ ROZPISY. Uvidíš, jak zbledne!
On to totiž od tebe vůbec nečeká! On tě má za kasičku, furt to nechápeš!?
Udělej s tím, prosím, něco, nejen kvůli dětem, ale i sama kvůli sobě, věř mi.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
22.10.22 16:21
@Anonymní píše:

Ale jo, ja to i chapu. Prvne ti knucel na rameni, jaka je exka nenazrana a jak ho stahla z kuze, vid? Ty zamilovana a tak jsi mu chtela dokazat, ze jsi nejen lepsi, ale predevsim samostatna a sikovna a nic po nem hrde nechces. A naivne jsi doufala, ze az prijdou deti a uz nebudes vydelavat, musi mu prece dojit, ze by ted bylo na case, aby tu financni zatez zase prebral on. Necekalas, ze se nebude k nicemu mit a bude dal pokracovat ve staromladeneckem zivote.

• Citovat
  • Upravit
24803
22.10.22 16:27

@ontarova.stara ale však jo.. to říkám… to jsou ty hodné, hodné, hodné holky..
a dojíždí na to brutálně..
já teda v tomhle smyslu hodná nebyla nikdy ani nebudu… vím, zač je toho v životě loket, žila jsem x let bez podpory kohokoliv jen za své a sakra dobře vím, co stojí vydělaná koruna..
Takže nemilosrdně do těch zmetků, co hodné holky detekují a využijí.. a že jich je :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný