Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ale je. První je zaslepenej. A pak už jen hloupej. Když ti pořád někdo říká, jaký je chudák, tak ty se snažíš být lepší a lepší. A pak zjistíš, že ten chudák si vlastně ty. A on je manipulátor. Znám i takové, které podepsaly hypotéku jako jistitelé, ale na baráku nevlastní a nebudou vlastnit nic a další na nákup vlastní nemovitosti si vzít nemohou. Svět je prostě barevnej.
Znám taky jednu takovou chudinu. Pozemek dostali od její rodiny. Stavili barák, když byli svobodní. Svatba byla později. Po dětech. On je teď vyhodil. Že barák je jeho a nechce je tam. Což bohužel je pouze jeho. Takže taky zoufalost. Je to následek naivity a zamilovanosti.
@Kelsey Pokud byl ten pozemek dar, nedalo by se žádat vrácení kvůli jednání v rozporu s dobrými mravy?
Když chce dům, ať ho koupí a napíše klidně celej na sebe. Ty mu pak příspívej stejnou měrou, jakou on teď tobě, tj. občas nákup a 2000/měsíc…byt pronajmi, ale rozhodně neprodávej, třeba se bude jednou hodit (když ne tobě, tak třeba jako startovní bydlení dětem). A jak ti tu polovina radí, abys muže opustila, tak se vsadím, že teď jsi jen naštvaná kvůli financím, ale jinak má určitě i světlé stránky (pokud ne, tak se na něj možná fakt vykašli). Zkus se nad nimi zamyslet a pak si s ním v klidu sednout a zkusit rodinné finance nějakým způsobem reorganizovat (co takhle společné spoření na budoucí bydlení? Posílat stejné procento z příjmů, třeba 10%, pošli ho občas nakupovat oblečení s dětmi a ať platí on…)
@EmmaFrost píše:
Když chce dům, ať ho koupí a napíše klidně celej na sebe. Ty mu pak příspívej stejnou měrou, jakou on teď tobě, tj. občas nákup a 2000/měsíc…byt pronajmi, ale rozhodně neprodávej, třeba se bude jednou hodit (když ne tobě, tak třeba jako startovní bydlení dětem). A jak ti tu polovina radí, abys muže opustila, tak se vsadím, že teď jsi jen naštvaná kvůli financím, ale jinak má určitě i světlé stránky (pokud ne, tak se na něj možná fakt vykašli). Zkus se nad nimi zamyslet a pak si s ním v klidu sednout a zkusit rodinné finance nějakým způsobem reorganizovat (co takhle společné spoření na budoucí bydlení? Posílat stejné procento z příjmů, třeba 10%, pošli ho občas nakupovat oblečení s dětmi a ať platí on…)
No, nějak nevím, které světlé stránky by vyvážily jeho sobectví a manipulaci s vlastní rodinou. Co vyváží fakt, že kašle po finanční stránce na vlastní děti.
@Mariane.B píše:
@Kelsey Pokud byl ten pozemek dar, nedalo by se žádat vrácení kvůli jednání v rozporu s dobrými mravy?
Nevím. Nejsem právník. Je čeká první rozvod a řešení dětí, alimentů. Pak teprve tohle. Ale chyba byla, že barák je psaný jen na něj. Takže ona má po těch letech holou zádel.
@Anonymní píše:
Ale je. První je zaslepenej. A pak už jen hloupej. Když ti pořád někdo říká, jaký je chudák, tak ty se snažíš být lepší a lepší. A pak zjistíš, že ten chudák si vlastně ty. A on je manipulátor. Znám i takové, které podepsaly hypotéku jako jistitelé, ale na baráku nevlastní a nebudou vlastnit nic a další na nákup vlastní nemovitosti si vzít nemohou. Svět je prostě barevnej.
Tak už se stalo, co tě nezabije, to tě posílí. Teď už jde jen o to, poučit se z toho a nenechat se už nikdy takhle využívat žádným chlapem a ani nikým jiným.
@Kelsey píše:
Nevím. Nejsem právník. Je čeká první rozvod a řešení dětí, alimentů. Pak teprve tohle. Ale chyba byla, že barák je psaný jen na něj. Takže ona má po těch letech holou zádel.
To jo, ale ten pozemek by se možná dal nějak řešit. Alespoň zkusit, aby tu zádel neměla holou tak moc.
@Roxy ivka píše:
No, nějak nevím, které světlé stránky by vyvážily jeho sobectví a manipulaci s vlastní rodinou. Co vyváží fakt, že kašle po finanční stránce na vlastní děti.
no přesně!! Však si z ní udělal totální rohožku, všude ještě pomlouvá neúnosnost jejich bydlení, ale sám do toho dává dvojku měsíčně!!??? tomuhle exempláři bych fakt dítě nedala ani v nejhlubším pominutí smyslů ( to by muselo být asi něco jako Pepa Vojtek+Robert Křesťan+ Aquaman+asi osm dávek extáze)…
prostě se zakladatelka dlouhodobě nechala a nechává zneužívat (nejméně ekonomicky, o ostatním nepíše)… a s tím musí být Konec.
@EmmaFrost píše:
Jako takhle.. Za mě ona ho nemusí opouštět, jestli má on i světlé stránky. Nicméně pokud mu předloží částku za půlku nájmu co je v jejich lokalitě, půlku jídla a půlku energií, tak je velmi pravděpodobné, že on se rozejde s ní. Ona asi ani nebude muset. ![]()
@Lucy75 píše:
@ontarova.stara ale však jo.. to říkám… to jsou ty hodné, hodné, hodné holky..
a dojíždí na to brutálně..
já teda v tomhle smyslu hodná nebyla nikdy ani nebudu… vím, zač je toho v životě loket, žila jsem x let bez podpory kohokoliv jen za své a sakra dobře vím, co stojí vydělaná koruna..
Takže nemilosrdně do těch zmetků, co hodné holky detekují a využijí.. a že jich je
Ja samozrejme souhlasim, ze ta pocatecni hrdost (ja nepotrebuji tve penize) je sice efektni, ale u vycuranku jaksi kontraproduktivni. Uplne mi to pripomnelo diskuzi z tohoto tydne (Liny pritel) o holcine, ktera je ve stejne situaci, jako zakladatelka pred deseti lety. Vsechno tahne ona uz druhym rokem, domacnost, finance. Pritel je na UP a obcas si sezene brigadu na dva dny v tydnu. Zatim to zvlada, on je sice netahlo, ale ma ho rada. A presne tohle, co dnes proziva zakl. je to, co jsme ji predikovali a pred cim jsme ji varovali. Ted to jeste zvlada, i kdyz pada na usta, ale co az prijdou deti? Sobec zustane sobcem a flakac flakacem.
Byt tzv. tazna je vyborna vlastnost do zivota, pokud se vyuziva v krizich a nezneuziva jen pro pohodli druheho.
@EmmaFrost píše:
To jsem navrhovala, že založíme společný účet, kde každý bude posílat ze svých příjmů určité procento (třeba 30% nebo jak by to vyšlo) a z toho se bude financovat chod domácnosti, prostě ať každému zbyde na vlastní potřebu. Prý jsem sobecká a namyšlená kráva, která myslí jen na sebe. Každý prý má přispět podle vlastních možností. To, že jednomu zbyde a druhému ne, není prý nic proti ničemu.
@Lucy75 píše:
no přesně!! Však si z ní udělal totální rohožku, všude ještě pomlouvá neúnosnost jejich bydlení, ale sám do toho dává dvojku měsíčně!!??? tomuhle exempláři bych fakt dítě nedala ani v nejhlubším pominutí smyslů ( to by muselo být asi něco jako Pepa Vojtek+Robert Křesťan+ Aquaman+asi osm dávek extáze)…
prostě se zakladatelka dlouhodobě nechala a nechává zneužívat (nejméně ekonomicky, o ostatním nepíše)… a s tím musí být Konec.
Ja bych to opravila na Pepa Vojtek v devadesatkach, osm davek extaze, tri brka a galon vina
.
@Anonymní píše:
To jsem navrhovala, že založíme společný účet, kde každý bude posílat ze svých příjmů určité procento (třeba 30% nebo jak by to vyšlo) a z toho se bude financovat chod domácnosti, prostě ať každému zbyde na vlastní potřebu. Prý jsem sobecká a namyšlená kráva, která myslí jen na sebe. Každý prý má přispět podle vlastních možností. To, že jednomu zbyde a druhému ne, není prý nic proti ničemu.
Tak a po tomto si ho nevyhodila ze svého bytu? Když te tituluje do krav? Tady absolutne není co řešit
ať táhne a platí alimenty
@Anonymní píše:
Mas ho jeste rada? To te takhle oslovuje bezne?
@ontarova.stara
drahá, neblbni, taky už dle svých životních zkušeností a moudrosti nebudeš úplně nejmladší
(v dobrým) - a extázi, brko a chlast NESPOJUJ NIKDY! TO končí strašně
![]()
že se někomu nelíbí Druhá Tráva s Robertem jsem zvyklá, to je má úchylka na bluegrass, ALE že bys do koktejlu neřesti nedala Aquamana???!! holka, to bys musela mít už po totální hysterektomii ![]()
(což jistě nemáš a já se dosud bráním…
)
Příspěvek upraven 22.10.22 v 16:56