Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Bubla Bůčková píše:
De. bil, idi.ot
Po tomhle se mi styskalo ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Když to shrnu, vše je moje chyba a on je ten chudák, co jen trpí.
Omlouvám se, za delší text, nějak jsem se více rozepsala.
Kdybys chtěla, tak ti můj vyrobí pro toho tvého pána tvorstva kotec. Nebo známej terárko, jinak nač si jej doma pěstuješ? Ženo nebohá, normálně se mi otvírá kudla v kapse. Ano, jsi blbá, promiň. Taky sem kdysi bývala, člověk potřebuje otevřít oči
Vykopni ho, tenhle příživník z tebe jen vycucává prachy a energii ![]()
Bože, vyhoď ho z tvého bytu a hlavně na něj nic neprepisuj. Nech si napsat alimenty, samotné s dětmi ti bude líp. Dětem udělej pokojík a sama můžeš být v obýváku a v pohodě se vejdete. Na co takovýho chlapa, fakt nechápu, proč s někým takovým ženský jsou. Mysli na děti a zbav se toho pitomce.
@smile_xxx píše:
Obávám se, že tenhle lehce nepůjde. Přišel by o komfort za 2 litry měsíčně, a chlastačky, a kdoví co ještě s chlapa dělá. A ona mu jen tak sbalit kufry nemůže, ne?( i když je to její byt). Jak se ona může bránit?
Obecne prudit ho az vypadne. Zadny vareni, zadny prani. Chtit po nem najemne a za energie slusnou sumicku.
Pokus c. 1- az bude zas vyletit, hodila bych misto loznice pokojik a jeho do obyvaku jak nechtel. Treba ho to dostatecne na. Ere. a pude sam. Idealne mu tam ani nedat postel.
Pokus c. 2- predlozit mu najemni smlouvu s vysokym najmem a resit to az 3 mesice nezaplati.. Ale taky to mebude sranda.
Pokus c. 3.- nastehovat si tam kamaradku/rodinu a dostatecne ho zprudit, aby sel sam.
Jen tak menit zamky bych u takovyho vyc*ranka nerislovala. Ten se branit bude urcite. Zaklad je otravit mu zivot aby vypadl sam.
@AH píše:
Obecne prudit ho az vypadne. Zadny vareni, zadny prani. Chtit po nem najemne a za energie slusnou sumicku.
Pokus c. 1- az bude zas vyletit, hodila bych misto loznice pokojik a jeho do obyvaku jak nechtel. Treba ho to dostatecne na. Ere. a pude sam. Idealne mu tam ani nedat postel.
Pokus c. 2- predlozit mu najemni smlouvu s vysokym najmem a resit to az 3 mesice nezaplati.. Ale taky to mebude sranda.
Pokus c. 3.- nastehovat si tam kamaradku/rodinu a dostatecne ho zprudit, aby sel sam.Jen tak menit zamky bych u takovyho vyc*ranka nerislovala. Ten se branit bude urcite. Zaklad je otravit mu zivot aby vypadl sam.
No musí mít dobře sepsanou nájemní smlouvu, aby tam byo jasně napsané, že při nezaplacení může být smlouva ukončena a třeba do týdne musí opustit byt apod..Na sepsání smlouvy bych se poradila s někým, kdo rozumí i těm zákonům okolo toho apod..A nebo bych mu pohrozila žalobou s tím, že vyčíslím energie, jídlo atd. za dobu, co tam žije, vezmu jeho příjem a to kolik byl ochotný dávat a brala bych to jako využívání a řekla bych mu, že tu částku, která měla být přiměřená i s ohledem na to, že v domácnosti měl své dítě po něm budu chtít i zpětně. Nepomohla by žaloba, fajn, tak ať podepíše nájemní smlouvu. Nechtěl by podepsat, prvně by tam neměl trvalý bydliště a pokud by furt odmítal podepsat smlouvu, volala bych policii, ať s ním něco udělají, že trvalý tam nemá, smlouvu podepsat nechce, tak ať ho vyprovodí z bytu.
@smile_xxx souhlas, přes smlouvu bych na to nešla. Normálně bych ho vystipala. Predelala loznici na dětský pokoj, přestala mu jakkoli dělat servis - od prádla přes jídlo po sdílení lože a zároveň podala navrh na stanovení vyzivneho na děti.
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Ani se nedivím, že je rozvedený. Teď parazituje u tebe.
@Tichošlápek píše:
@smile_xxx souhlas, přes smlouvu bych na to nešla. Normálně bych ho vystipala. Predelala loznici na dětský pokoj, přestala mu jakkoli dělat servis - od prádla přes jídlo po sdílení lože a zároveň podala navrh na stanovení vyzivneho na děti.
No taky by bylo řešení prostě ložnici nechat dětem, obývák si zabrat a ať si on ustele na zemi někde. Pračka pokud je její, ať si chodí prát jinam, totéž s lednicí, používáním nádobí atd..Prakticky by mohl jen dýchat a používat jen to, co sám koupil.Ale na tu dobu, než by se ho podařilo vyštípat, tak bych se domluvila s rodinou či přáteli, že by byl někdo u nás(a třeba zabral i druhou část lůžka),aby byl psychickou podporou a pomohl třeba i ve chvílích, kdy nebude respektovat, že gauč je můj, pračka je moje, vařim pro sebe a děti apod…A vzhledem k tomu, že vydělává asi hodně, tak alimenty by měl vysoké.
@Kipa22 píše:
Ani se nedivím, že je rozvedený. Teď parazituje u tebe.
Tal si tak rikam.. Buhvi jak tons tim bytem pro bejvalku, ktery ji tak velkoryse nechal bylo ![]()
@Anonymní píše:
Vychcuranej jak dira do snehu panacek, nasetril kulove a tebe nuti prodat byt? Ani omylem.!! Kopni ho s rozbehem jinavrada neni
Delas si srandu? A jeste ho doma mas?! Ja bych se zcela otevrene toho pana tvorstva zeptala: “Aha, takze ty neprispivas na najem ani hypo, ok, myslela jsem ze alespon sporis do budoucna a tes mi rikas ze nemas nic a chces abych ja prodala svuj byt, napsala na tebe pulku zdedeneho baraku a jeli jsme 50:50?! A jinak jako vy.ch.cany nejsi jo?! Ne nemiluje te, chran sebe a deti. Tvuj byt=tva pravidla. Detem udelej pokoj a na jeho pohodlicko se vykasli. No fuj. Ten by davno letel…
@smile_xxx píše:
@AH
Proto jsem se ptala @Lucy75.
Tenhle zmetek bude „znát svá práva“ 😡
tohle byva tezke
nejlip je ho „vyhodit“, aby sel sam, ale to neni pravne vynutitelne, pokud tam ma trvale bydliste ci „spolecnou domacnost“ s rodinou, coz ma, tak nezbyva, nez ho vystehovat soudne
on ji najemni smlouvu nepodepise.. a bude to zle nez odejde, hodne zle…
zakladatelka musi byt 100% rozhodla a neustupna, coz dle mne zatim neni…
v praxi treba zeny meni zamky, jenze kdyz milacek zavola PCR, tak ho tam musi pustit zpatky
(pokud ji netyra, tam lze vykazat na 10 dnu, ale to zde neni).. obcas to nekomu s temi zamky vyjde, zalezi, zda on ma kam jit, tenhle se ale zrejme sam nikam nepohrne…