Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Kelsey píše:
Nebuď hlavně blbá a žádnou zděděnou nemovitost na něj nepiš! Ty máš své děti a své závazky.
Tenhle šlompák není schopný zajistit normální bydlení pro svoji rodinu. Stačí mu, že se mačkáte jak králíci v kleci. Ani nad tím neuvažuj vůbec.
A ještě si poroučí, jak tam bude žít. By fičel třeba do sklepa, tak by mohl mít svoji postel ![]()
Tím druhým dítětem myslíš jeho dceru, nebo máš taky jedno další?
Já to řeknu takhle, kdybych u něj s nějakým větším příjmem viděla snahu, jak šetřit a měl třeba za nějakých pár let několik set tisíc našetřeno, když se nepodílel ani na energiích a má vyšší plat, tak bych o tom přemýšlela, ale takhle jedinné řešení, které bych byla ochotna řešit, je to, že našetříte na jistinu, byt necháte na pronájem a půjdete do toho většího, na co máte.
Pokud jde o ten dům babičky, kdyby vyplacení sourozenců šlo z hypotéky a muselo se investovat, přepsání části na partnera, který má tendenci šetřit a ne parazitovat, by mi přišlo fér.
V každém případě, svůj byt nepouštěj. Docela se divím, že s ním máš dítě, to je tvoje jedinné?
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Když to shrnu, vše je moje chyba a on je ten chudák, co jen trpí.
Omlouvám se, za delší text, nějak jsem se více rozepsala.
vyžeň tu sv.ini a to hned, je jak ropucha na prameni, bez něho vám bude stokrát líp
@ontarova.stara píše:
Pockej, to on stabilne prispiva do rozpoctu jen tou dvoutisicovkou?
Nechces Ontara a deti? Dala bych i 3000,– na hlavu.
Jsi velkorysá. ![]()
Jezkovy zraky, to uz je dneska druha… nekteri chlapi jsou fakt… mozna hodit rec s exkou, proc se rozvedli.
Prosimtě, nic neprodávej, nic na něj nepřepisuj a až bude rozhlašovat, že ty nechceš, tak pěkně hlasitě řekni, že přišel s holým zadkem, nic nemá, nic nechce dát, ale půlka majetku by se mu hodila.
Opravdu buď rozumná a nenechej mu půlku baráku své babičky.
Jen Tě využívá a obávám se, že Vaše společné děti budou výhledově rukojmí. Sedla bych si asi nejdříve s právníkem a zjistila si jak mu zrušit,,bydleníčko,, kdyby něco… A pak bych si sedla s ním a řekla něco v tom smyslu jako : podívej se drahoušku, bez Tebe nám bude líp, běž zase o dům dál.. Chápu, že to asi tak jednoduché nebude, ale musíš si tvrdé nastavit pravidla. Nelze aby si debužíroval a Vás měl jako nějakou jistotu nebo co. Aby si užíval a ještě Ti říkal jak máš nákladat s majetkem, který mu rozhodně neříká pane a ještě se ani na ničem nepodílel. Vem rozum do hrsti, pokud totálně nepřekope svůj život a nezmění své,,návyky,, nic dobrého Tě, Vás s ním nečeká.
@mamina2017 píše:
A ještě si poroučí, jak tam bude žít. By fičel třeba do sklepa, tak by mohl mít svoji postel
Pán umí dělat dobře akorát děti a poroučet.
Ještě jsem zapomněla, ještě jeden návrh měl. Odkoupit půl domu od mé babičky. Aby měl jistotu na stáří a nějakou investici. Když jsem se zeptala jak tam bude figurovat jeho dcera z prvního manželství, řekl, že dostane to, co ji náleží. 1/3 z poloviny. Ale já se nechci za x let dohadovat s jeho dcerou o případné zpětné koupi či vypořádání. Tak teď prodám potenciální vlastní dům, abych ho poté mohla zpátky kupovat? Není to blbost? Chtěla jsem, aby ji zafinancoval z jiných zdrojů, stejně kdysi říkal, že ji tam po rozvodu nechal dost. A má ještě garáž. A teď pořád říká, že všem stejně a že chci jeho dceru okrást. Tak jsem mu navrhla, ať si financuje někde byt, jako jistotu a investici na stáří a taky pro případ našeho rozchodu, když má takový strach, aby měl kam jít. Takže chce bydlet v tom, kde investuje. Když dojde, ale na lámání chleba, stejně musí nemovitost opustit oba nebo min. jeden. Tak nevím o co pořád jde. Pořád si stěžuje na velikost bydlení, ale u řešení hledá jen výhody pro sebe, ne pro děti. Vždy v tom figuruje nějaké, a co já? Tady jsem četla, že někteří předělávají byty 2+1 na 3+kk, ale to u nás nepřipadá v úvahu. Chce barák.
Kdyz tak ctu, ze pan ma zalibu ve zbranich, po dalsim vyletu do Madarska a zamitnuti me karty, by mi nejspis jedna z nich pri neopatrne manipulaci selhala.
Deckam sirotci a byla by na tom lepe.
@Lucy75 Za kolik bych to tak mela? Hadam, ze jako netrestana a za dobre chovani bych mohla jit po pulce domu, ne
?
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla, ještě jeden návrh měl. Odkoupit půl domu od mé babičky. Aby měl jistotu na stáří a nějakou investici. Když jsem se zeptala jak tam bude figurovat jeho dcera z prvního manželství, řekl, že dostane to, co ji náleží. 1/3 z poloviny. Ale já se nechci za x let dohadovat s jeho dcerou o případné zpětné koupi či vypořádání. Tak teď prodám potenciální vlastní dům, abych ho poté mohla zpátky kupovat? Není to blbost? Chtěla jsem, aby ji zafinancoval z jiných zdrojů, stejně kdysi říkal, že ji tam po rozvodu nechal dost. A má ještě garáž. A teď pořád říká, že všem stejně a že chci jeho dceru okrást. Tak jsem mu navrhla, ať si financuje někde byt, jako jistotu a investici na stáří a taky pro případ našeho rozchodu, když má takový strach, aby měl kam jít. Takže chce bydlet v tom, kde investuje. Když dojde, ale na lámání chleba, stejně musí nemovitost opustit oba nebo min. jeden. Tak nevím o co pořád jde. Pořád si stěžuje na velikost bydlení, ale u řešení hledá jen výhody pro sebe, ne pro děti. Vždy v tom figuruje nějaké, a co já? Tady jsem četla, že někteří předělávají byty 2+1 na 3+kk, ale to u nás nepřipadá v úvahu. Chce barák.
Vychcanej jak mraky. Exmanzelka udělala nejlíp, když se s ním rozvedla. Chce barák? Ať si ho koupí
ty si ho hlavně neber, nic na nej neprepisuj, nic neprodavej. Na spaní bych se ho neptala a predelala to sama, nema do toho co kecat, když se chová takto
@Kelsey píše:
Co chceš vlastně slyšet? Dovolila jsi mu, aby s tebou oral. Tak to dělá. Pro svoji ex a dceru vše. Pro tebe nas.at.
Jo, asi máš pravdu. Chtěla jsem být tolerantní dáma, je ze mne naivní nána.
Pockej, to on stabilne prispiva do rozpoctu jen tou dvoutisicovkou?
Nechces Ontara a deti? Dala bych i 3000,– na hlavu.