Anabáze s bydlením

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
ontarova.stara
22.10.22 15:08

Pockej, to on stabilne prispiva do rozpoctu jen tou dvoutisicovkou?
Nechces Ontara a deti? Dala bych i 3000,– na hlavu.

• Citovat
  • Upravit
5571
22.10.22 15:09
@Kelsey píše:
Nebuď hlavně blbá a žádnou zděděnou nemovitost na něj nepiš! Ty máš své děti a své závazky.
Tenhle šlompák není schopný zajistit normální bydlení pro svoji rodinu. Stačí mu, že se mačkáte jak králíci v kleci. Ani nad tím neuvažuj vůbec.

A ještě si poroučí, jak tam bude žít. By fičel třeba do sklepa, tak by mohl mít svoji postel :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2164
22.10.22 15:10

Tím druhým dítětem myslíš jeho dceru, nebo máš taky jedno další?
Já to řeknu takhle, kdybych u něj s nějakým větším příjmem viděla snahu, jak šetřit a měl třeba za nějakých pár let několik set tisíc našetřeno, když se nepodílel ani na energiích a má vyšší plat, tak bych o tom přemýšlela, ale takhle jedinné řešení, které bych byla ochotna řešit, je to, že našetříte na jistinu, byt necháte na pronájem a půjdete do toho většího, na co máte.
Pokud jde o ten dům babičky, kdyby vyplacení sourozenců šlo z hypotéky a muselo se investovat, přepsání části na partnera, který má tendenci šetřit a ne parazitovat, by mi přišlo fér.
V každém případě, svůj byt nepouštěj. Docela se divím, že s ním máš dítě, to je tvoje jedinné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76280
22.10.22 15:11
@Anonymní píše:
Ahojky,na některé věci člověk potřebuje pohled z venku, tak vám zkusím povykládat mé dilema, třeba vás něco napadne. Možná si i řeknete, že jsem blbá. Ale člověk tak dopředu nikdy nevidí.
Bydlíme s partnerem a 2 dětmi ve 2+1. Byt je mém vlastnictví. Přítel se ke mne nastěhoval po rozvodu. I když měl už tehdy 2× větší příjem, neplatil žádný nájem, nepodílel se na placení energií, jídlo jsme kupovali na střídačku. Měl auto, které jsem občas využívala tak jsem si říkala nebudu to řešit, a hlavně byla zamilovaná. Po roce mne požádal o zapsání trvalého bydliště, dostal ho.
Před rozvodem se svou ex a dcerou bydlel v domě 4+1 a spláceli hypotéku. Po rozvodu se vyvázal z placení a došel s holým zadkem. Vše nechal jí a dceři, prý aby dceru zajistil a měl rozvod rychle za sebou. Já jsem mu tehdy (cca 10 let zpátky) nechávala svůj byt když přijela na návštěvu jeho dcera a chodila na noc k rodičům nebo sestře. Nevěděli jsme, jestli spolu vydržíme a nechtěli dítěti motat hlavu. Taky si po nově nabyté svobodě začal plnit své sny (výlety a dovolené s kamarády, koníčky (zbraně, motorka), a asi trošku zapomínal nebo nechtěl myslet na spoření na budoucnost. Měl kde bydlet, že.
Když se nám měl narodit náš společný potomek, začali jsme řešit, jak s bydlením. Řekla jsem, půjdeme do většího. To ale, že on nechce! Že nechce do bytu, že chce do baráku. Říkám přechodně. Ne! V životě se nastěhoval dost. Když se rozváděl, to mu byla střecha nad hlavou dobrá asi kdekoliv. K mým rodičům do dvou generačního baráku taky ne. Ok, to nechce spousta lidí. Takže to vydrží. Tak do domečku mé babičky, už je v domově důchodců a pokud požádám a vyřeším si to s ostatními sourozenci, napíše ho na mne. Ano, ale jedině, že mu dám věcné břemeno nebo půlka jeho. To se mi moc nelíbí. Taky jste zděděnou či darovanou věc, napsali z 1/2 na partnera?
A když ne, tak budeme hledat společně dům, který nám bude vyhovovat oběma. A placení? Mám prodat byt, ať máme na základ hypotéky (naspořeno prý nemá) a pojedeme fifty - fifty. I když já jsem teď na RD a on chodí do práce (má 6× větší čistý příjem než je můj RP a na chod domácnosti mi přispěje 2000,– měsíčně). On jezdí po výletech s kamarády a já si mám počkat, až děti odrostou a že je to kompenzace za to naše bydlení, že nikdo by takhle nebydlel a už dávno utekl.
Všude kde chodí, rozhlašuje jak je naše bydlení neúnosné a já to nemíním řešit, že mne to vůbec netrápí. Trápí. A trápí o to víc, že on se nemíní vzdát své postele a udělat dětem pokojíček. Dávno bych už byla na rozkládačce v obýváku, ale to ne, pán chce svoji postel. Vůbec nevím jak to řešit. Nelíbí se mi, že já se mám vzdát všech svých představ a přistoupit pouze na tu jeho, nový společný dům, kdy finančně pojedeme napůl a mu zbyde dostatek na své koníčky a já budu počítat každou korunu abych vyšla. Chce společné bydlení, ale zachovat své koníčky. Finančně má za to, že přispívá do rodiny dost. Já si ale myslím, že pokud jednomu neprojde v obchodě platba pro nízký zůstatek na účtu a druhý odjede na 3 dny do Maďarska, tak je někde chyba. O tomhle se ale vůbec nemíní bavit. Prý až nastoupím do práce, bude líp.
Když to shrnu, vše je moje chyba a on je ten chudák, co jen trpí.
Omlouvám se, za delší text, nějak jsem se více rozepsala.

vyžeň tu sv.ini a to hned, je jak ropucha na prameni, bez něho vám bude stokrát líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2367
@ontarova.stara píše:
Pockej, to on stabilne prispiva do rozpoctu jen tou dvoutisicovkou?
Nechces Ontara a deti? Dala bych i 3000,– na hlavu.

Jsi velkorysá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028

Jezkovy zraky, to uz je dneska druha… nekteri chlapi jsou fakt… mozna hodit rec s exkou, proc se rozvedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
22.10.22 15:12

Prosimtě, nic neprodávej, nic na něj nepřepisuj a až bude rozhlašovat, že ty nechceš, tak pěkně hlasitě řekni, že přišel s holým zadkem, nic nemá, nic nechce dát, ale půlka majetku by se mu hodila.
Opravdu buď rozumná a nenechej mu půlku baráku své babičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55978
22.10.22 15:17

Marně přemýšlím, proč si toto nechá jakákoliv žena líbit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
22.10.22 15:21

Jen Tě využívá a obávám se, že Vaše společné děti budou výhledově rukojmí. Sedla bych si asi nejdříve s právníkem a zjistila si jak mu zrušit,,bydleníčko,, kdyby něco… A pak bych si sedla s ním a řekla něco v tom smyslu jako : podívej se drahoušku, bez Tebe nám bude líp, běž zase o dům dál.. Chápu, že to asi tak jednoduché nebude, ale musíš si tvrdé nastavit pravidla. Nelze aby si debužíroval a Vás měl jako nějakou jistotu nebo co. Aby si užíval a ještě Ti říkal jak máš nákladat s majetkem, který mu rozhodně neříká pane a ještě se ani na ničem nepodílel. Vem rozum do hrsti, pokud totálně nepřekope svůj život a nezmění své,,návyky,, nic dobrého Tě, Vás s ním nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
22.10.22 15:26
@mamina2017 píše:
A ještě si poroučí, jak tam bude žít. By fičel třeba do sklepa, tak by mohl mít svoji postel :mrgreen:

Pán umí dělat dobře akorát děti a poroučet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 15:28

Ještě jsem zapomněla, ještě jeden návrh měl. Odkoupit půl domu od mé babičky. Aby měl jistotu na stáří a nějakou investici. Když jsem se zeptala jak tam bude figurovat jeho dcera z prvního manželství, řekl, že dostane to, co ji náleží. 1/3 z poloviny. Ale já se nechci za x let dohadovat s jeho dcerou o případné zpětné koupi či vypořádání. Tak teď prodám potenciální vlastní dům, abych ho poté mohla zpátky kupovat? Není to blbost? Chtěla jsem, aby ji zafinancoval z jiných zdrojů, stejně kdysi říkal, že ji tam po rozvodu nechal dost. A má ještě garáž. A teď pořád říká, že všem stejně a že chci jeho dceru okrást. Tak jsem mu navrhla, ať si financuje někde byt, jako jistotu a investici na stáří a taky pro případ našeho rozchodu, když má takový strach, aby měl kam jít. Takže chce bydlet v tom, kde investuje. Když dojde, ale na lámání chleba, stejně musí nemovitost opustit oba nebo min. jeden. Tak nevím o co pořád jde. Pořád si stěžuje na velikost bydlení, ale u řešení hledá jen výhody pro sebe, ne pro děti. Vždy v tom figuruje nějaké, a co já? Tady jsem četla, že někteří předělávají byty 2+1 na 3+kk, ale to u nás nepřipadá v úvahu. Chce barák.

• Citovat
  • Upravit
ontarova.stara
22.10.22 15:30

Kdyz tak ctu, ze pan ma zalibu ve zbranich, po dalsim vyletu do Madarska a zamitnuti me karty, by mi nejspis jedna z nich pri neopatrne manipulaci selhala.
Deckam sirotci a byla by na tom lepe.

@Lucy75 Za kolik bych to tak mela? Hadam, ze jako netrestana a za dobre chovani bych mohla jit po pulce domu, ne 8)?

• Citovat
  • Upravit
21311
22.10.22 15:35
@Anonymní píše:
Ještě jsem zapomněla, ještě jeden návrh měl. Odkoupit půl domu od mé babičky. Aby měl jistotu na stáří a nějakou investici. Když jsem se zeptala jak tam bude figurovat jeho dcera z prvního manželství, řekl, že dostane to, co ji náleží. 1/3 z poloviny. Ale já se nechci za x let dohadovat s jeho dcerou o případné zpětné koupi či vypořádání. Tak teď prodám potenciální vlastní dům, abych ho poté mohla zpátky kupovat? Není to blbost? Chtěla jsem, aby ji zafinancoval z jiných zdrojů, stejně kdysi říkal, že ji tam po rozvodu nechal dost. A má ještě garáž. A teď pořád říká, že všem stejně a že chci jeho dceru okrást. Tak jsem mu navrhla, ať si financuje někde byt, jako jistotu a investici na stáří a taky pro případ našeho rozchodu, když má takový strach, aby měl kam jít. Takže chce bydlet v tom, kde investuje. Když dojde, ale na lámání chleba, stejně musí nemovitost opustit oba nebo min. jeden. Tak nevím o co pořád jde. Pořád si stěžuje na velikost bydlení, ale u řešení hledá jen výhody pro sebe, ne pro děti. Vždy v tom figuruje nějaké, a co já? Tady jsem četla, že někteří předělávají byty 2+1 na 3+kk, ale to u nás nepřipadá v úvahu. Chce barák.

Vychcanej jak mraky. Exmanzelka udělala nejlíp, když se s ním rozvedla. Chce barák? Ať si ho koupí :nevim: ty si ho hlavně neber, nic na nej neprepisuj, nic neprodavej. Na spaní bych se ho neptala a predelala to sama, nema do toho co kecat, když se chová takto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.10.22 15:35
@Kelsey píše:
Co chceš vlastně slyšet? Dovolila jsi mu, aby s tebou oral. Tak to dělá. Pro svoji ex a dceru vše. Pro tebe nas.at.

Jo, asi máš pravdu. Chtěla jsem být tolerantní dáma, je ze mne naivní nána.

• Citovat
  • Upravit
15130
22.10.22 15:37
@VitaminC píše:
A nac ho chovas?

Na semeno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...