Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mám rok andulku, mám ji v kuchyni za rohem (paneláková kuchyň).
Až teď jsem narazila na článek, kde se psalo, že pro andulky je toxický teflon. Jak teflon poznám? Vůbec netuším, zda takové pánve nebo hrnce mám…
U nově kupovaných už vím, našla jsem si to, ale jde to nějak poznat na těch, které už mám? ![]()
Nevím kam jinam andulku umístit, hodně malý byt. Předsíň, tam by byla sama a je tam tma. Pokoj tam to nelze, takže leda kuchyň. Trávím tam u stolu i mnohu času, není sám.
@Lucina666 píše:
Mám rok andulku, mám ji v kuchyni za rohem (paneláková kuchyň).
Až teď jsem narazila na článek, kde se psalo, že pro andulky je toxický teflon. Jak teflon poznám? Vůbec netuším, zda takové pánve nebo hrnce mám…
U nově kupovaných už vím, našla jsem si to, ale jde to nějak poznat na těch, které už mám?
Nevím kam jinam andulku umístit, hodně malý byt. Předsíň, tam by byla sama a je tam tma. Pokoj tam to nelze, takže leda kuchyň. Trávím tam u stolu i mnohu času, není sám.
Ty máš hodně pánví či hrnců potažených nepřilnavou vrstvou? Jestli váháš, zkus to vyfotit.
Když si nejsi jistá tak to nepoužívej. Pro papoušky je teflon toxický. Nebo když vaříš tak ji dát jinam a pořádně větrat.
@meduzza To jsou třeba od značky tefal? Tu nemám ani jednu. Vyfotím pár novějších pánví, který mám. Jinak mám samý starý, ty to tedy mít nebudou. Dnes pošlu
@JancaS84 píše:
Když si nejsi jistá tak to nepoužívej. Pro papoušky je teflon toxický. Nebo když vaříš tak ji dát jinam a pořádně větrat.
Když já vůbec nevím, co to je za pánve, jak ten povrch vypadá. Asi jsem zaspala dobu nebo nevím. Nikdy jsem to neřešila, koupila pánev crnově přijatelnou a hotovo
Pánve od tefalu třeba nemám
@Lucina666 tak když si nejsi jistá, po dobu vaření dej andulku jinam
Když používám teflon, jde moje andulka na tu dobu z kuchyně pryč.
Krom teflonu nedelaji andulkam dobře výpary z vareni, tedy konkrétně jejich plicích, což vede k jejich brzkemu uhynuti.