Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj…
Holky jde to slyšet hned rychle? Jsem 11+4 a slyším srdce nejspíše, ale pomalu. Vlevo dole, nikde jinde, ale zkoušela si to dat třeba kamarádka k srdci a bílo dvakrát rychleji než mimi… Příznaky nemám už 14 dni, tak proto jsem koupila, ale myslela jsem, ze uslysim rychleji, jak je třeba na YouTube, ale je to stejne rychle jako moje, spíše pomalejší. Měla jste to prosím takhle nějaká? Ve středu jdu na kontrolu a na screening.
Tak to sis nejspíš našla svůj tep…srdce dítěte byje opravdu rychle…ono takhle na začátku se to hur hleda a někdo třeba v to to týdnů nenajde vubec…me se to takhle na začátku podařilo jednou z asi 10 pokusu a to ještě po asi půlhodinovém hledani…hledej nad stydkou kosti
Příspěvek upraven 01.11.24 v 12:10
To je moc brzy, zatím slyšíš jen svoje srdce. Srdicko miminka uslyšíš nejdříve mezi 12-14 týdnem. A poznáš to, je to fakt rychlost. Neco jako kdyz kluše kůň ![]()
@TeeeT píše: Více
Poslouchala jsem od 9tt, jen musi clovek umet hledat a mimco v dobry poloze. ![]()
Nemyslím si, ze by bylo moje, kamarádka to zkoušela taky nízko vlevo, nic u sebe neslysela. U mne slyšela, ale pomalu.
@Yellymanka23 píše: Více
Bylo, hledala jsem 3 deti, takze to poznam bezpecne. Na levy strane i na pravy strane dohledas svoje tepny, ty jsou pomalejsi a je to podle me to, co hledas ty. Ty dohledam taky vzdycky.
@DandátkoP píše: Více
No kamoska to zkoušela u sebe a nenašla ty tepny, tak jsme si myslely, ze to je ono no. Co se dá dělat, snad to bude v pohodě.
Jak už je psáno, srdíčko miminka bije hodně rychle.
My vždy našli až kolem 14tt, dřív ne.
A můžeš mi říct z jakého důvodu sis to pořizovala?
Upřímně já nejsem moc zastáncem “takovéhle” věci. Ano, je asi hezké slyšet ozvy miminka, ale jak poznáš, že se něco neděje? Že to co slyšíš je vlastně “normální” a nenastává abnormalita?
Nebo ozvy nenajdeš a budeš akorát ve stresu
Není to asi jen tak, kor když ozvy muže vyhodnocovat pouze lékař nebo PA, nikdo jiný k tomu kompetence nemá (ani dula)…
Chápu, že to asi uklidní, ale nestačí si počkat na pohyby a pak mít jistotu “živého” miminka právě díky tomu pohybu?
Navíc v dnešní době muže byt tatínek přítomen u screeningu, takže i on má možnost si poslechnout ozvy, případně věřím, že když to nestíhá skrz práci, je možnost se domluvit na kontrolu kde to i tatínek možnost slyšet (nám vycházel lékař po domluvě) případně si ozvy nahrát a doma pouštět ![]()
Každopádně přeji klidné těhotenství a zdraví 🍀 a ať se pak dari ty ozvy najít a je to hlavně vše v pořádku ![]()
Jo a jinak si myslím, že je ještě brzy
zkusila bych to až tak 14-16tt.. přeci jen je ještě malé a snadno se to splete s tepnami
@zuzanka320 já přestala mít asi v polovině 9. týdne bolest prsou a zase se mi zmensily. Příznaky jsem neměla skoro žádné jiné… ze dne na den se zmenšily prsa apod., celou dobu jsem byla vydesena a bála jsem se, tak jsem si to včera koupila, abych se před návštěvou lékaře ještě uklidnila. Lékař nebyl v úterý a středu v ordinaci, takže jsem si tam nemohla zajít. Už jsem zase v zahraničí v práci, takže budu muset počkat na příští týden na screening, přítel byl se mnou pokaždé zatím. Teď se mnou půjde babicka.
A není lepší si v případě strachu zajet na pohotovost? Pro těhotné mají docela pochopení. Vážně jsem to nemyslela zle. Jen mi nepřijde, že by tě to zrovna uklidnilo 🙏🏻 ba naopak….
Já třeba u dcery ze dne na den přestala mít nevolnosti -naopak jsem měla hlad
, přestala mít citlivý čich atd…
Přeji, ať je vše v pořádku a hlavně zdraví tobě i miminku 🍀
@zuzanka320 no já byla doma ne-st, ale jak byl svátek a ještě v neděli zemřel děda, ve středu pohřeb, tak jsem to vypustila… a včera jsem jela do práce a koupila jsem to, když už jsem na konci 11. týdne, ale nic.
To mě mrzí co tě potkalo 🙏🏻 pokud mas pochybnosti, zajdi k lékaři/pohotovost.
Drz se ![]()
V 11 tt nemusíš srdce vůbec najít a příznaky mizí v těhotenství normálně ![]()