Angína bez teplot?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1
15.8.16 23:36

Kombinace léků

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak 13 leta dcera muze kombinovat leky aby ji to neublizilo. Bere antibiotika po 8hodinach kvuli angine a kvuli bolesti k nim spolke ibalgin400. Bere to tak 2 den a pokud ibalgin do hodiny nepomuze vezme si dalsi. Bojim se aby si neposkodila ledviny. Denne vypije max. Tak pul litr vody. Mne neposloucha a poradit si nenecha. Poradte mi prosiim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.10.16 18:06

Angína vs strava

Mám dotaz ohledně stravy při bakterialním onemocnění.

• Citovat
  • Upravit
1803
10.6.17 07:27

Ahoj. Prosim radu - dceru (3 roky) zacalo vecer bolet v krku. Divala jsem se ji do krku a mela na mandlich bile cepy. Dala jsem ji Nurofen sirup, pak usnula. Noc klidna. Ted rano se vzbudila a ze ji porad boli v krku. Rymu ani teplotu nema. Ji a pije normalne. Mam vyckat nebo s ni jet na pohotovost? Nebo mate radu, co na bolest v krku? Jeste to nemela. Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
10.6.17 07:51

@evulkanov Pokud angína není streptokoková, nemusí být teplota nebo může být jen lehce zvýšená. Dávala bych zábal na krk, bylinkový čaj (dobrá je šalvěj), klidně i zmrzlinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2689
10.6.17 09:34

Na pohotovost bych určitě nejela. Nechala bych jí o víkendu v klidu doma a v pondělí k doktorce. Na ten krk bych zkusila taky ten zábal a nebo nějaký sirup, cucavý bonbony, poptala bych se v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
10.6.17 09:47

@evulkanov Tyhle letní anginy nejsou nijak nebezpečné a mají lehký průběh. Hlavně ať holčička hodně pije a nechodí na sluníčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
10.6.17 11:28

A to já bych zase jela. Angína může být dost komplikovaná, navíc je to hodně bolestivé. Jestli potřebuje atb tak ať je dostane co nejdřív, ať se jí uleví, na co čekat celý víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1803
10.6.17 12:34

Jo dala jsem jí cucat Junior-angin. Celé dopoledne v pohodě a už říkala, že jí v krku nebolí. Tak tedy nevím. Snad už to bude dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
14.12.17 21:05

Dobrý večer, dcera ma od neděle puchýřky v krku, bílé čepy. Protože ale neměla ani trosku zvýšenou teplotu, dala jsem ji Strepsils a chodila normálně do školy. Nijak si na nic jiného kromě krku nestezovala. Protože se krk nelepsil, šly jsme dnes k doktorovi a ten jenom co otevřela pusu říkal jasná angina, penicilin. Dcera opravdu nevypadá nemocne, nemá ani zvýšenou teplotu. Nijak jeho nález nezpochybňuji, atb dávám, ale zajímá mě, zda není divné, ze nemá teplotu a jiné příznaky. Dnes je to paty den. Znamená to, ze tělo nebojuje proti nemoci? Nebo je to normální??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1055
14.12.17 21:18

@MadGirlNancy
Nemůže to být mononukleosa? Teda nemám vlastní zkušenost, ale slyšela jsem, že se ty nemoci dají zaměnit. Z vlastní zkušenosti vím dvě věci: 1. I angína se dá zvládnout bez antibiotik, jen je léčba delší a opravdu se musí hodně kloktat (za mě atb. je jistější léčba). 2. V dětství jsem prodělala zápal plic, u kterého byl jediný příznak celková slabost a nález na rentgenu (bez teplot, bez kašle). Takže dobře, že jste šli k dr. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2236
14.12.17 21:20

Dělal doktor výtěr? Já když měla „anginu bez teplot“, tak to nebyla angína ale mononukleóza. Bohužel jsem s tím nebyla u své lékařky, protože měla dovolenou a zastupující Dr mi neudělal výtěr, po týdnu, kdy nezabiral penicilin, jsem dostala jiná ATB, která taky samozřejmě nefungovala, za další týden už jsem byla u své Dr, ta hned výtěry, krev a bylo to jasné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56114
14.12.17 21:21
@MadGirlNancy píše:
Dobrý večer, dcera ma od neděle puchýřky v krku, bílé čepy. Protože ale neměla ani trosku zvýšenou teplotu, dala jsem ji Strepsils a chodila normálně do školy. Nijak si na nic jiného kromě krku nestezovala. Protože se krk nelepsil, šly jsme dnes k doktorovi a ten jenom co otevřela pusu říkal jasná angina, penicilin. Dcera opravdu nevypadá nemocne, nemá ani zvýšenou teplotu. Nijak jeho nález nezpochybňuji, atb dávám, ale zajímá mě, zda není divné, ze nemá teplotu a jiné příznaky. Dnes je to paty den. Znamená to, ze tělo nebojuje proti nemoci? Nebo je to normální??

Moje deti nemaji teploty nikdy. Zrovna dnes angina, jen zvetsene uzliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
14.12.17 21:22

@MadGirlNancy dcera taky jednou měla angínu bez teplot. Čepy v krku. Bez atb to nezmizí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
14.12.17 21:25

Přesně tohle jsem měla a byla to mononukleoza. Bohuzel mam nasledky dodnes. Doporučuji trvat na vyšetrení na mononukleozu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
14.12.17 21:36

Přidám se. V pondělí odpadl starší syn a podle doktorky angína. Jen zvracel a bolela ho hlava + v krku, ale prý ne moc. Dneska si stěžoval mladší, že ho bolí v krku, tak jsem koukla a úplně červeno a plno čepů. Zítra jde k doktorce.
U nás angíny hodně řádí. V okolí vím cca o 10 dětech, co ji teď má. Je toho plná školka i škola.
Synovi dělali i výtěry a nic mu nenašli.
@sediza Jak se pozná mononukleoza? Jaké vyšetření?
PS: Ani jeden syn nevypadá nemocně. Ale to nevypadal ani mladší, když měl těžký zápal plic. Neměl horečku, zakašlal 3× za den. Byli jsme u doktorky s ekzemem a ona ho slyšela, jak zakašlal a hned rtg a měl dvoje atb než to zabralo, takže po zkušenostech už věřím všemu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA