Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anihaj dekuju! Nechtela bych to prechodit, ale presne doufam, ze by se to samo kor behem 3 dnu nezlepšilo…
Zdravím už druhý den mě bolí bez zlepší v krku naopak bolest je horší nemám teplotu ale je pravda že na teploty netrpí už od mala. Ráno jsem s evzbudila že šílenou bolesti tak jsem s epodivala a tam bílé tečky.. Které přibývají jsem unavená a mám pocit jako bych měla otekly krk. Může se jednat o angínu?
Existuje i virová angína, na kterou ATB nezaberou… Já měla diagnostikovanou bakteriální angínu při teplotě 37,2.
Zdravím ja mam trochu jiny dotaz. Je možné když jsou u anginy horečky, ze prejdou samy ještě dříve než jsou nasazena atb? Jde mi o to ze jsem se synem byla na pohotovosti co mel 4.den vysoke horecky co nesly moc srazit a mel crp 114 kouklu do krku a ze ma anginu. Horecky jeste ten den presly bud jeste nez jsme nasadili atb nebo byl jen po 1. davce. Tyden predt jsem tam byla s dcerou ten samy prubeh s horeckama, v krku doktor nic nevidel, crp nedelal a rekl ze.kdyz to do rana neprejde at přijedeme znova. Jenze to odpoledne ty horecky. presly. Byla jsem u syna přesvědčena ze ma to samy a ta angina me dost prekvapila. Tak si rik. jestli dceru nevzit jeste k doktorovi jestli tu anginu nemohla přechodit jestli se v tom krku nemojla projevit ještě pozdeji
@NoName88
Dokonce i virové angíny mohou být spojeny s CRP přes 100 mg/l, byť je to vzácnější. Ústup horeček po 1 dávce ATB není způsoben působením ATB.
Např. v Německu ani zcela jednoznačné bakteriální angíny u nerizikových pacientů neléčí, považují je za samolimitující onemocnění, nesupurativních komplikací nemají více než my. Tudíž nepřeléčením angíny (které jsou z více než 90 % virového původu) nebezpečí ve světle nejnovějších dat nehrozí.
Krásné odpoledne. Včera odpoledne si začal syn (7 let) stěžovat na škrábání v krku při polknutí a na píchání v uších při polknutí. Stěžuje si na to pořád ale prý to není tak hrozné. Je bez teplot, chová se normálně, jí a pije normálně…posílám foto krku…lépe to vyfotit nešlo. Myslíte, že se může rozjet angína?
Nechci ho nikde zatím tahat když je jinak v pohodě. ![]()
Zatím symptomatická léčba - Tantum Verde, dostatek tekutin, šetřicí režim, vzhledem k píchání uší při polknutí na 5 dnů Nasivin do nosu a na noc antihistaminikum.
Prosím,,od včera mě boli v krku, vzala jsem si hned strepfen. Bolest při polykání, nebo když dlouho nemluvím, nepiju tak pak mám problém. nic jiného nemám ( rýma, kašel, teplota nic ). Teď jsem si na chvíli lehla, vstala a zdá se mi to horší, cítím úplně divný pocit v uších, bolest za krkem…
Prosím angína?
Nepoznám to, jelikož jsem angínu nikdy neměla..zítra se chystám v Dr.