Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj už jsem bezradna, stále se mi vrací angina buď je to bolest jen jedné mandle, nebo hltanu, nebo mandle a nosohltan, stačí málo spánku a mám to zas… už mám za sebou 6 atb od začátku roku… teď mám zase angínu,… obvodní mi brala krev a vytery, vytery zatím nemám ale z krevety mi bylo řečeno že to bylo vše virové a pokud si dobře pamatuji tak na víry se atb napíšou nebo? Už mám podrážděné zažívání i přes brání lactobacilu, už se mi prostě další atb brát nechtějí… máte někdo rady a tipy jak SŠ toho zbavit bez atb dostala jsem atb klacid a to je úplná darda na to zažívání… momentálně mám mandle bez čepu…
Ja si nechala pred vic jak 10 lety odstranit mandle kvuli opakujicim.se anginam a nelituji, od te doby mam klid.
Mě se do toho moc nechce přeci jen ty madle tam.maji svoje misto, ale to je až teď právě, nechci prostě uz
Nechci už prostě brát atb zašlu ještě zprávu z Orl jestli je ru nějaký lékař, třeba mi poradit pan na Orl byl velice arogantní… mám doma dvě malé děti a musím se o ně starat
@podhled491
Ještě bych zkusila Bactoral. Není to úplně levné, ale nám pomohl.
Nemáš možnost jít ještě na jiné ORL? Je docela síla, že ti pořád dávají antibiotika. S chtělo by to zapracovat na celkovém posílení imunity. Nějaké doplňky stravy atd.
To asi nemám no, hlavně si to. proste pořád s přítelem předáváme přítel to teď dal bez atb a je z toho venku já si dnes vzala atb a jsem úplně mimo už je prostě nechci a proto se chci poradit zde co bych mohla použít na tu bolest… zasílám lékařskou zp
@podhled491 píše:
Ahoj už jsem bezradna, stále se mi vrací angina buď je to bolest jen jedné mandle, nebo hltanu, nebo mandle a nosohltan, stačí málo spánku a mám to zas… už mám za sebou 6 atb od začátku roku… teď mám zase angínu,… obvodní mi brala krev a vytery, vytery zatím nemám ale z krevety mi bylo řečeno že to bylo vše virové a pokud si dobře pamatuji tak na víry se atb napíšou nebo? Už mám podrážděné zažívání i přes brání lactobacilu, už se mi prostě další atb brát nechtějí… máte někdo rady a tipy jak SŠ toho zbavit bez atb dostala jsem atb klacid a to je úplná darda na to zažívání… momentálně mám mandle bez čepu…
no tak ty ATB ti ale nedala ta obvodní, která ti řekla že je to virové, ale dostala jsi je nejspíš na ORL pohotovosti, dle té zprávy. Proč jsi nevyčkala výsledků toho výtěru? Ty ostatní angíny byly potvrzené bakteriální? Jako jestli máš letos pošesté antibiotika na bolest v krku, tak se nedivím, že jsi pořád nemocná.
@Lucka1111 píše:
no tak ty ATB ti ale nedala ta obvodní, která ti řekla že je to virové, ale dostala jsi je nejspíš na ORL pohotovosti, dle té zprávy. Proč jsi nevyčkala výsledků toho výtěru? Ty ostatní angíny byly potvrzené bakteriální? Jako jestli máš letos pošesté antibiotika na bolest v krku, tak se nedivím, že jsi pořád nemocná.
Já mám teď virovou a tak jsem dostala Klacid. Něco na to začalo nasedat. Paradoxně je mi hůř po tom Klacidu než kvůli angine
.
@podhled491 Duševní příčina nemoci:
ANGÍNA
Příčina: Člověk se neumí sám prosadit, neumí prosadit své potřeby, chtěl by něco říct, křičet to do světa, vysvětlit druhým své pocity křivdy, ale raději ze strachu či pocitu bezmocnosti polkne a mlčí… nebo se v afektu, ale bez nějakého významu, brání. Potlačované emoce. Strach, nerozvíjená tvořivost. Falešný postoj, že je „vše v pořádku“.
Co dělat: Žádat v klidu a s lehkostí druhé o to, co potřebuji. Nebát se říci svůj názor, nebát se odmítnutí. Přiznat si skutečné problémy, bolest, vnitřní křik.
@Lucka1111 no moje mamka mi to říkala taky no že pokud budu brát jen atb že se toho nezbaví. pac mi to bere imunitu ať se teď už na atb vykaslu na atb a zkusím posílit imunitu a na bolest ibalgin či paralen
@Lucka1111 ano první mi je dali na Orl Dalmácie c 300 pak zase angina tak zinat 500 teď zase angina a klacid…
@Lucka1111 byla jsem. minule úterý u dr pac jsem měla nateklou mandlí a čepy nebo jak se tomu říká… druhý den jsem šla na krev a teď v pátek jsem volala na výsledky z krve a obvodní mi zdědil že to bylo virové ale vytery ještě nevím… to mi brali odběry na herpesin, mononukleozu, crp
@podhled491 A tedy proc lezes na pohotovost, když cekas na výsledky vyteru?