Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj jde o to jak staré máš dítko. Nám jsou 2 roky a jdeme na mikulášskou besídku. Domu bych nezvala
Mám tři děti (9,7,2) a Mikuláše jsme domů nezvali nikdy. Nevidím důvod
.
Já ne. Mám děti skoro 3,5 a 1,5 roku a dostávají večer jen balíček za okno. Starší má Mikuláše i s čertem a andělem ve školce a mladší je ještě prcek. Myslím, že mu jeden stačí, navíc nevím, jak bych mu vysvětlovala, že večer přišel další Mikuláš, když je jenom jeden. ![]()
Mladej ma 2,5, vcera jsme byli na besidce a strasna sranda, z certa i mikulase, pisnicku zazpival, i kdyz uplne potichoucku. A to je normalne docela stydlin… Dnes nas ceka generalka, jsou to pribuzni, certa budeme korigovat, ale zatim jsou certi legrace, neboji se jich… uvidime vecer.
Jinak byl na besidce kluk, skolak, a jak prisel cert s mikulasem, zalezl pod stul a vylezl az kdyz odesel skoro cely sal. Chudak brecel jak blazen, ten musel byt vydeseny az na pudu… Mozna mel pekne cerne svedomi, nebo prave nasledek nejake predchozi neprijemne navstevy certa
![]()
Chodíme každoročně po rodinách, k takhle malým dětem většinou jen mikuláš a anděl s nějakou dobrotou a z čertů jen jeden „hezkej“ bez masky (většinou holky se začerněnýma tvářema
a to ještě stojí opodál ![]()
Ne, já je jako dítě vystresovaná poblila.. Malý jsou tři, včera měli ve školce divadýlko o Mikulášovi, dneska příjde přímo Mikuláš s andílkem a čert bude opodál a po setmění půjdeme ven…
Víš co, chce to vědět, jakého Mikuláše. Malá ve 3 letech viděla poprvé Mikuláše ve školce a byla nadšená. A letos taky. Někteří Mikuláši s doprovodem pro tak malé děcka nejsou vhodní, někteří jo. S prckem ( bude mít 3 za skoro 2 měsíce), jsme byli na Mikuláše a moc se mu to líbilo. Klidně i zazpíval. A to je taky posera.
Já letos byla téměř přesvědčená, že ho domů pozvu. Nakonec jsem to zavrhla, malá je citlivější, v noci má pak děsy. Takže má mikuláše s andělem a hodným čertem dnes ve školce kde je plné dětí tak to bude snad ok. Malá není posera ale myslím si, že kdyby přišel vyloženě k nám domů čert asi by to mohl být problém
@Anonymní píše:
Ahoj, holky objednáváte na děti Mikuláše? mám strach, aby malá pak vůbec z toho usla, je takový strašpytel.
né, neobjednávám. Mrně je moc malé a starší má trénink fotbalu.. on je srabík i tak dost, bohatě bude stačit, jak někde někoho zahlédne a bude podělanej ![]()
Syn má dva roky a zvát nebudeme. Podíváme se jen z okna a dostane nějaký balíček. Až bude starší, tak určitě zvát budeme
Nezveme, malá má strach z čertů. Včera měli Mikuláše a čerta ve školce, nestrašili, poznala v čertovi přestrojenou uklizečku, pomohla i rada (nevím od koho, tímto mnohokrát děkuji!), podívat se na nohy, že má čert boty a ne kopyto. Přesto přeze všechno z toho nebyla bůhvíjak nadšená a na obcního Mikuláše v kulturáku odmítla jít.
My zveme. Synovi jsou 3 roky. Uvidím, jak bude vypadat čert, toho kdyžtak necháme venku a pozveme jen anděla s Mikulášem.
Do školky nechodí, tak bude mít Mikuláše jen doma.
Do dnešního dne se dokonce ani nebál, ale moc se těšil. Čertem jsem strašit nechtěla a ani nestrašila, ale dneska při cestě do města se prcka už několik lidí zeptalo, jestli ho čert odnese, protože je určitě hrozně zlobivej kluk a zlobivé kluky si čerti odnesou do pekla. Fakt bych za to střílela ![]()
Ahoj, holky objednáváte na děti Mikuláše? mám strach, aby malá pak vůbec z toho usla, je takový strašpytel.