Aniball cvičení, vytlačeno 25 cm (hlavička 38 cm)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5661
27.2.22 12:24

Já nacvičila 22,5 cm. Víc mě tělo nepustilo, bolelo to. Naposledy jsem cvičila na začátku měsíce, syn je až na jeho konci. Já porodila bez nástřihu s třemi malými stehy uvnitř. Říkej si, že lepší mít 25 cm než nic. Já s tím šla k porodu a byla jsem tak vnitřně uklidněná :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
27.2.22 12:24

Jo a bude s tebou někdo u porodu? Manžel/ dula? Ti pak mohou v pohodě klást otázky typu - co se teď bude dít? Vy chcete udělat nastrih?
A můžeš se ozvat, když to nebudeš chtít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2864
27.2.22 12:25

Heled malý měl hlavu průměrnou 35 cm, věřím ze bych to zvládla bez nastrihu. Ale byl špatně otočený, takže šel reálné větším průměrem a nástroj byl vysvobození, jinak kleště nebo císař… A to mě ještě roztrhal až k zadku. Takže cvičení ti pomoci nemusí, je to buď a nebo, ale v tu chvíli ti to bude úplně jedno, hlavně ať je mimco v pohodě venku. Nestresuj se předčasně a trénink bych vůbec neřešila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
27.2.22 12:40
@Anonymní píše:
Ahoj holky, omlouvám se předem za anonym.
Do termínu porodu mám týden a 4 dny, ale malý dost roste, na kontrole ve 38+0 tt měl 3,3 kg a hlavičku sestřička naměřila 38 cm… Jsem od té doby tedy jako na trní, jak moc může ještě vyrůst, pokud se rozhodne se mnou v bříšku zůstat až do termínu, nebo déle.
Ráda bych se od začátku těhotenství vyhla nástřihu, nebo většího poranění, prostě kdyby to bylo možné, ráda bych porod bez nějakých větších zásahů. Uvažovala jsem nad koupi aniballu a tak nějak mi spadl do klína jeden z druhé ruky.
Cvičila jsem tedy v tom povoleném 36. týdnu, pouze jednou - nacvičeno (vytlačeno) 22,5-23 cm, teď nevím přesně. Zdálo se mi to málo, i když na první cvičení to asi nebylo tak zlé. Nebylo to ale moc příjemné a to především po psychické stránce, a tak jsem si řekla, že se na to spíše raději vyprdnu a nechám tomu volný průběh. Potom mě ale doktorka trochu vyděsila s tím průměrem hlavičky… Zdá se mi to nějak moc, kdyby měla ještě vyrůst… ještě jsem se ptala, jak moc je to přesné - prý to mám přesné.
Dnes jsem se tedy rozhodla, že se ještě pokusím, třeba mi do porodu zbývá ještě alespoň týden a něco třeba nacvičím, ale šlo to dost špatně, nakonec tedy vytlačeno necelých 25 cm. Četla jsem, že čím blíže k porodu, tím snáze by to mělo jít, ale jsem z toho opět nervózní a zdá se mi to moc málo.

Prosím, za všechny reakce, od těch, které máte zkušenosti, budu moc vděčná. Zajímalo by mě, jak moc jste cvičily, kolik jste nacvičily, vytlačily, na jaký obvod hlavičky a zda proběhl nástřih nebo větší poranění… Jestli se vám zda hlavička normální, nebo co si o tom myslíte… Budu také ráda, když se se mnou podělíte i o to, jak správně cvičit i bez vytlačení, zda to tedy k něčemu je - na internetu čtu všude něco jiného a jsem z toho zmatená. Někde čtu, že se balonek má nechat samovolně vypudit, někde že se má učit s ním tlačit :think: :( Mám taky problém, že jakmile nafouknu na více centimetrů, mám prostě nějaký blok to pustit a vypudit ven, necítím se tam dole moc dobře, nevím, zda jste to některá měla taky tak a nakonec to bylo v pohodě. Možná, že bych vytlačila daleko víc, ale bojím se, že se natrhnu ještě před porodem :roll: Jinak si myslím, že uvnitř nafouknu pomalu na maximální vekikost :nevim: Jen ten strach.

Předem moc děkuji.

Cvičila jsem s ním a stejně měl malý velkou hlavu, tak byl nastrih. Ale jak je uvedeno výše, lepší nastrih než se potrhat. Po nastrihu jsem byla po 4. týdnech zcela zahojena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6928
27.2.22 13:16

Neřeš Aniball, i bez něj se dá porodit úplně v pohodě a bez poranění… Záleží na tolika faktorech! A velikost nemusí být jeden z nich…
Spíš bych se věnovala tomu, cos napsala dále - nedůvěřuješ dané porodnici a lékařům, už teď hysterčíš a plašíš. To není dobré. Buď bych si s sebou zajistila svoji porodní asistentku nebo dulu nebo šla rodit jinam. Pokud nemáte v rodině překotné porody, není pravděpodobné, že bys to do vzdálenější porodnice nestihla. Držím palce a kliiid :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.2.22 13:24

Hele aniball je super na masaz hraze, ale na vic jak 25 cm jsem to nikdy nenafukovala a vydychavala jsem max snad 20cm. Cvicila jsem 2-3× tydne, 2 tydny pred porodem. Syn mel 4 kg, hlavicku 36cm. Bez poraneni. Jo a zadny problemy z toho nemam.Jak tu nekdo psal hlavicka se v porodnich cestach stlaci a ty odhady z utz ber s rezervou.
Bud v klidu, to je nejlepsi, co pro porod muzes udelat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
27.2.22 13:32

@Umík kamaradka se natrhla a po tydnu o tom uz nevedela. Sex s muzem meli uz po 4 tydnech a bez bolesti. Tvrdit, ze lepsi nastrih nez natrzeni je nepresne. Ne vzdy to tak je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
27.2.22 14:19

Já když tlačila dítě, tak tu hlavu rozhodně nemělo těch uváděných cm. Vylezlo a byl z něj šišoid, vypadalo jak ty egyptské lebky :D takže se neboj, že by se to nevešlo. Ono to je zařízené tak, aby se hlavička zmáčkla, právě proto nemá ty kosti v lebce srostlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
27.2.22 14:21

Jo a měla jsem nástřih. Zašili mě a teď (17 dní po porodu) o tom už opravdu nevím. Dokonce jsem se tam dnes i oholila a nic mě nebolí, netáhne ani nemám roztaženou vagínu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14784
27.2.22 14:35

Ja jsem si poridila Epino. Planovala jsem s nim zacit cvicit 36 + 6, jenze zrovna tu danou noc mi praskla voda. Porod teda trval 41 hodin, ale druha doba porodni kraticka - mala byla venku na 2 zatlaceni. Mela jsem pidi preventivni nastrih, protoze mala mela ruciku u hlavicky. Ale nastrih nebolel, mohla jsem bez problemu sedet a fungovat. Obvod hlavicky mela 35 cm.

Pak jsem teda balonek prodala s tim, ze to stejne zvladnu i bez nej. Dalsi 3 porody - obvody 33 - 35 cm, vzdy pidi natrzeni na 1 - 2 stehy, mohla jsem krasne fungovat. A vzdy mimco venku na 2 zatlaceni.

Jak uz nekdo psal vyse - to tlaceni je uplne presne stejne, jako kdyz jdes na velkou. Takze na tom podle me neni co trenovat :)

Obvod 38 cm se mi moc nezda. Ale vim o rodine, kde tata ma velkou hlavu a podedily ji po nem vsechny deti. Pak by prichazel v uvahu cisar. Muzes ten obvod zkonzultovat s dalsim lekarem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.2.22 14:45

@Janča6 Tak to jste měla vážně krásné porody, kéž by to tak bylo všude :hug:
Hlavička se moc nezdá nikomu… Mě to při vyšetření zaskočilo, takže jsem se ptala hned narovinu a bylo mi řečeno „vy to máte přesné“ :? Že bychom měli nějak velké hlavy se mi teda nezdá, možná tak uši :lol: :lol: :lol: Zkonzultovat už asi nemám s kým, tohle mi bylo sděleno na registraci v porodnici a můj gynekolog má od pondělí dovolenou a mám k němu přijít až 2 dny před porodem, do porodnice potom až týden po termínu, kdyby se nic nedelo 8o Já to ale čekám každým dnem, protože můj gynekolog říkal, ať s tím počítám a že už se nejspíš neuvidíme :lol: Jenže zatím to nevypadá, že by se malý chystal ven :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.2.22 14:47

@Malineka Děkuju, moc, pobavila jste mě :mrgreen: Máte pravdu :lol:

• Citovat
  • Upravit
1375
28.2.22 09:33
@MP Evik píše:
@Umík kamaradka se natrhla a po tydnu o tom uz nevedela. Sex s muzem meli uz po 4 tydnech a bez bolesti. Tvrdit, ze lepsi nastrih nez natrzeni je nepresne. Ne vzdy to tak je.

Samozřejmě záleží, jak moc je žena nazrzena. Ale vždycky mě baví, když někdo interpretuje cizí zkušenost a vlastní nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
3.3.22 13:47

Tak já přidám svou zkušenost. Za mě Aniball určitě ano. Cvičila jsem od cca toho 36. týdne a dostala jsem se na nějakých 27 cm. V porodnici jsem hlásila, že mám nacvičeno, a tím pádem že nástřih nechci. Jinak syn byl opravdu velké miminko, měl lehce přes 4 kg a obvod hlavičky 35,5 cm. Porodní asistentka mi po porodu řekla, že šlo opravdu poznat, že jsem cvičila s balónkem. Co se týče poranění, tak to bylo jen prvního stupně i má gynekoložka se na kontrole po šestinedělí hodně divila.
A ještě bych dodala, že mezi nástřihem a přirozeným poraněním je dost velký rozdíl. Nástřihem se poškodí tkáň hráze v několika vrstvách, tím pádem se to déle hojí a může s tím být problém. U přirozeného poranění v minimálním procentu případů dojde k tak masivnímu zranění a poškození jen svrchní vrstvy kůže se hojí podstatně lépe a rychleji. Alespoň já, aktuálně půl roku po porodu, nemám v tomhle ohledu žádné problémy. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí