Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, chtěla jsem se zeptat, zda taky je někdo komu ho doktor zakázal a jaký byl důvod??
@martinkaaa89 cvičila jsem s epino, doktorovi jsem to ani neříkala…jo zmínila jsem se po porodu..ale ani to neznal ![]()
@martinkaaa89 jinak všeobecně by se nemělo cvičit, pokud máš nějaké rizikové těhotenství. předčasně se otvíráš apod. navíc se to nedoporučuje i holkám, které trpí hodně na myskózy (pak máš narušenou, oslabenou či ztenčenou sliznici a můžeš si při cvičení naopak ublížit)
@reinkarnace no já měla akorát nízko položenou placentu a DR. jsem se zapomněla zeptat a jdu tam až v Lednu a dneska už jsem 33+0, tak sem uvažovala, že ho objednám i bez porady s DR. abych už mohla začít cvičit… Snad to na to nebude mít vliv…
@martinkaaa89 a placenta se ti už vytáhla? aby to nebyla zbytečná koupě, pokud ne a musela by jsi rodit císařem… sama budu vyčkávat až do toho cca 34tt co placenta
@martinkaaa89 přinejhoršímho snadno prodáš
placnta se ještě vytáhne..leda by ti zasahovala nějak výrazně do porodních cest..uvidíš v lednu
držím palce, mě už se epino hřeje doma (po předchozí zkušenosti to byla první věc, co jsem pořizovala hned jak jsem zjistila druhé těhotenství ![]()
Mě Aniball dokonce gyndr doporučila vzhledem k tomu že prcek byl už v bříšku macek
Řekla že když jsem v pořádku tak uškodit nemůže a pomoct může hodně. Doktorka co mě rodila udělala jen malý kosmetický nástřih a hrozně se divila že nemusela víc vzhledem k tomu že měla synek obvod hlavy 38cm.
@stiskoch no je pořád stejně 1,5 cm od branky, ale Dr. říkala, že nevidí důvod rodit císařem, tak radši chci trénovat
.
@reinkarnace děkuji
, no není přímo v brance, tak to asi nevadí a rodit normálně můžu, tak už bych chtěla začít, abych to stihla… Člověk nikdy neví.
@martinkaaa89 já začala ke konci 34., taky placenta nízko, ale nezavazela vyloženě, takže pohoda ![]()
@Whynot píše:
@Heivka38 cmKolik jsi měla nacvičeno?
Nacvičeno jsem měla 28cm a nástřih byl kvůli tomu že to vypadalo že bych se mohla trhnout ke konečníku a za 14dní vypadly stehy a já mohla normálně fungovat. Když vezmu že sestru museli střihnout jako kuře a hojila se skoro půl roku tak to bylo dobře utracených 1500
Já si ho chci také koupit, ale byla jsem v nemocnici kvůli krvácení, takže mám rizikové, takže se raději zeptám dr než si ho koupím ![]()
@Kytičkaaa ahooj, a už dobré?
jojo to se raději poraď
každopádně cvičit po ukončeném 35. týdnu už by snad nemělo vadit u nikoho - to už je pak miminko donošené ![]()