Aničky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
138
22.2.11 18:53

Anička

Ahojky, já jsem Anička, moje mamka je Andulka, teta je Anča, babička byla Anna a já teď taky čekám holčičku. Kvůli všem předchůdkyním jsem už Aničku nechtěla, přestože přítel je stále proti. Vymyslel si teda jméno Alexandra, ale protože má hodně komplikované příjmení, tak minulý týden začal zase ukecávat, aby to byla Aninka, že jí budeme říkat Nany, protože na mě všichni volají Ani, tak jsem zvědavá, co z toho nakonec bude. Zatím teda malé říkáme „princezna“ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
22.2.11 18:58

Já mám doma téměř desetiletou Aničku, já se sice jmenuji Andrea, ale od malička mi mamka říkala Aničko, Andulko, kamarádi občas Ančo, Anďo… takže to pro mne byla přirozená volba.

Jen mne trochu mrzí, když jsem se nedávno dozvěděla, že má hodně dobrá kamarádka čeká taky Aničku, a asi před týdnem, že můj bratranec taky :nevim: … Chjo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tes
759
22.2.11 19:07
Anniee píše:
Ahojky, já jsem Anička, moje mamka je Andulka, teta je Anča, babička byla Anna a já teď taky čekám holčičku. Kvůli všem předchůdkyním jsem už Aničku nechtěla, přestože přítel je stále proti. Vymyslel si teda jméno Alexandra, ale protože má hodně komplikované příjmení, tak minulý týden začal zase ukecávat, aby to byla Aninka, že jí budeme říkat Nany, protože na mě všichni volají Ani, tak jsem zvědavá, co z toho nakonec bude. Zatím teda malé říkáme „princezna“ :palec:

tý jo tak to je mazec tolik Aniček, no to uděláš velkou radost spoustě lidí. Mě se strašně líbí ta Anastázie , kdybych jí volala Aničko, Anno, jako taková odvozenina Anny, ale manžel si taky prosadil Aničku a já už si to teď ani nedovedu jinak představit, bříško se jmenuje Anička a hotovo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tes
759
22.2.11 19:10
Mahora píše:
Já mám doma téměř desetiletou Aničku, já se sice jmenuji Andrea, ale od malička mi mamka říkala Aničko, Andulko, kamarádi občas Ančo, Anďo… takže to pro mne byla přirozená volba.Jen mne trochu mrzí, když jsem se nedávno dozvěděla, že má hodně dobrá kamarádka čeká taky Aničku, a asi před týdnem, že můj bratranec taky :nevim: … Chjo

ale z toho si hlavu nedělej, to je přece hezké, když se jméno, které jsi vybrala právě ty, tolik zalíbilo. Navíc tvoje malá Anička musí být hodná a milá holčička, většinou to bývá tak, že si částečně vybíráme jména podle lidí, někteří nám nejsou příjemní a tak bychom takové jméno vlastně ani nedali dětem, no a u tvojí Andulky je to naopak, líbí se , tak můžeš být hrdá maminka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.2.11 19:13

No právě, nechtěla jsem jméno Anička, protože už je nás prostě hodně v rodině :-? Sašenka se mi hrozně líbí, ale podepisovala by se Alexandra, a to je hodně dlouhé. Asi si ale překvapení pro taťku schováme až na porodní sál :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tes
759
22.2.11 19:13
tes píše:
Mahora píše:
Já mám doma téměř desetiletou Aničku, já se sice jmenuji Andrea, ale od malička mi mamka říkala Aničko, Andulko, kamarádi občas Ančo, Anďo… takže to pro mne byla přirozená volba.Jen mne trochu mrzí, když jsem se nedávno dozvěděla, že má hodně dobrá kamarádka čeká taky Aničku, a asi před týdnem, že můj bratranec taky :nevim: … Chjo
ale z toho si hlavu nedělej, to je přece hezké, když se jméno, které jsi vybrala právě ty, tolik zalíbilo. Navíc tvoje malá Anička musí být hodná a milá holčička, většinou to bývá tak, že si částečně vybíráme jména podle lidí, někteří nám nejsou příjemní a tak bychom takové jméno vlastně ani nedali dětem, no a u tvojí Andulky je to naopak, líbí se , tak můžeš být hrdá maminka :palec:

A když to tak vezmu , tak sestřenice manžela má taky Aničku , ale nějak už to neřeším, jiné by to bylo asi u sourozenců, myslím mého bráchy, či ségry, to by asi vadilo i jim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tes
759
22.2.11 19:14
Anniee píše:
No právě, nechtěla jsem jméno Anička, protože už je nás prostě hodně v rodině :-? Sašenka se mi hrozně líbí, ale podepisovala by se Alexandra, a to je hodně dlouhé. Asi si ale překvapení pro taťku schováme až na porodní sál :-D
že by nakonec Alexandr ??? tak jsi to myslela?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
22.2.11 19:34

Já přesvědčovala přítele, abychom nechali na matrice zapsat jen „Alex“, ale si teda nakonec kývnu na tu Aničku :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
22.2.11 19:42

Tak ja jsem prisla s navrhem jmena Anna pro nasi holcicku podle maminky ve filmu jak dostat tatinka do polepsovny, moc se mi tam libilo jak pan herec Frantisek Nemec rika Jane Preisove " Anicko"

• Citovat
  • Upravit
tes
759
23.2.11 09:59
Anniee píše:
Já přesvědčovala přítele, abychom nechali na matrice zapsat jen „Alex“, ale si teda nakonec kývnu na tu Aničku :-D

jasně , že jo na tom jméně se nedá nic pokazit ani za 100 let :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tes
759
23.2.11 10:00
mmonica píše:
Tak ja jsem prisla s navrhem jmena Anna pro nasi holcicku podle maminky ve filmu jak dostat tatinka do polepsovny, moc se mi tam libilo jak pan herec Frantisek Nemec rika Jane Preisove " Anicko"

vlastně jo, další slavná Anička, no a kolik je cizích filmů kde jsou hlavními hrdinkami Anny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
23.2.11 10:01
tes píše:
Anniee píše:
Já přesvědčovala přítele, abychom nechali na matrice zapsat jen „Alex“, ale si teda nakonec kývnu na tu Aničku :-D
jasně , že jo na tom jméně se nedá nic pokazit ani za 100 let :wink:

To je fakt. Mám mít 4 písmenka Alex, nebo 4 písmenka Anna? A taťka bude nakonec rád. Teď řešíme hlavně svatbu, abychom se všichni jmenovali stejně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28446
24.2.11 23:57

Máme také holčičku Aničku. Jmenuje se jako holčička v prvním příspěvku - Eliška Anna. Akorát se tak jmenuje od narození :-). Dvě jména dostala, protože se narodila po čtyřech klucích a tak abychom doma měli aspoň hodně holčičích jmen, dostala dvě jména. Potom, co jsme se všude setkávali s Eliškami, jsme jí začali hodně říkat Aničko, Anyno, Aninko, Andulko, Any…a tak slyší velmi dobře na obě jména. Sama říká, že se jmenuje Anička Eliška :-).
Jinak když jsem byla na střední škole, chodila se mnou Anna a říkalo se jí Andula a neměla to jméno ráda. To už je ale asi před 25lety. Mě se Anička moc líbí a dnes bych ho naší Eli dala jako první jméno!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
25.2.11 12:52

Jo, chápu, já taky nenáviděla označení „Andulo“ . Je to hrozně tvrdý a ošklivý. Mě všichni říkají „Ani“, tak nevím, jak budeme říkat tý naší princezně. Asi „Nany“ :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
25.2.11 13:04

Andulo je hrozně škaredé, ale na každé jméno se dá něco vymyslet, hlavně děti jsou v tomto koumáci :-? Já Taky pořád přemýšlím jak té naší malé Aničce budeme říkat, mám ještě týden do termínu, tak snad si něco oblíbíme. A kdyby né, tak to asi přijde samo když jí uvidím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí