Proč jít na potrat?

10048
18.2.11 11:05

Proč potrat?

Od rána po přečtení deníčku nad tím přemýšlím a zajímal by mě důvod nejen zakladatelky ale i těch, jestli tu nějaké jsou proč šly na potrat. Je mi jasné že většina odpovědí bude anonymních…to je jedno jen bych to chtěla vědet. Samozřejmě něco jiného je přerušení ze zdr. důvodů atd. Ale prostě v tom deníčku…kvůli příteli…no pardon…nerozdejchávám to…ráda bych věděla aspoň nějaký důvody…Nemám děti ale chystám se a jenom se modlím aby to šlo a tohle proste nemůžu pochopit… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
anonymmm
18.2.11 11:26

Ahoj,denicek jsem necetla,ale pokud sla autorka denicku na potrat kvuli priteli a nadale s nim je,take to nepochopim.Pokud sla na potrat z duvodu,ze partner dite nechce a kvuli tomu se i rozesli,chapu to.Nemuzu tohle odsuzovat,jiste ma k tomu sve duvody.Nechce byt s ditetem treba sama,ani se nedivim,v dnesni dobe to lehke neni.

Ja osobne jsem na potratu byla a to z duvodu financi.Meli jsme uz dve deti a proste jsme si treti v te dobe dovolit nemohli,byly jsme na tom hodne spatne.

• Citovat
  • Upravit
lumu
18.2.11 11:31

No mám třeba kamarádky, které šly z finančních důvodů, mimčo si upíchli a neznali otce nebo taky kvůli škole… Když jsem otěhotněla já tak jsem nad tím také přemýšlela… je mi 21, studuju a co s dítětem? Nakonec ale když jsme viděla první ultrazvuk, jak prckovi bije srdíčko a jak se má k životu tak mě „potrat“ rychle přešel :srdce: a taky bych to nemohla udělat příteli… dokážu ale pochopit i toho kdo na potrat jde a má k tomu nějaký závažný důvod

• Citovat
  • Upravit
Renca127
18.2.11 11:35

Tak me bylo 18,bylo to nechtene a s tim klukem jsem se rozesla…a vubec me nenapadlo ze bych to mimino chtela a mela si ho nechat..ani zadne vycitky svedomi..
pak jsem otehotnela ve 24 a to uz bylo chtene..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.11 11:38

Já mám třeba známou, která šla na potrat, protože se jí dítě prostě zrovna jenom nehodilo. Měla práci i partnera se kterým je dodnes, finančně nestrádali. Ještě to komentovala slovy, že však bude mít další mimina, že alespoň ví, že jí to jde, když otěhotněla neplánovaně :nevim: To mi přišlo hodně hnusné…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.11 11:41

Deníček jsem nečetla, ale osobně bych šla na potrat pouze ze znásilnění nebo kdyby to mělo být silně postižené dítě (jsem sobec, ano).

• Citovat
  • Upravit
23847
18.2.11 11:41

Já se přiznám, že nedokážu pochopit ani ty „zdravotní důvody“. Snad jen když těhotenství ohrožuje život matky. Takový blbosti jako finanční důvody, přítel nechce, nevím s kým to mám, selhala mi antikoncepce :zed: :roll: Nejpřijatelnějším krajním řešením mi v takových případech přijde babybox.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 11:45

v 18 - kvůli věku, nedodělané škole, bez otce, bez peněz, bez bytu (u rodičů by nebylo kde - pokoj dohromady s bratrem)

nemám výčitky svědomí, trápila bych se já i to dítě a celá moje rodina, udělala jsem nejlíp jak jsem mohla

• Citovat
  • Upravit
anonymmm
18.2.11 11:46
Gina108 píše:
Já se přiznám, že nedokážu pochopit ani ty „zdravotní důvody“. Snad jen když těhotenství ohrožuje život matky. Takový blbosti jako finanční důvody, přítel nechce, nevím s kým to mám, selhala mi antikoncepce :zed: :roll: Nejpřijatelnějším krajním řešením mi v takových případech přijde babybox.

Dalsi zrejmy duvod k rozporu ci hadce :roll: .
Gino,ty to mozna nepochopis,asi jsi nikdy v takove situaci nebyla a bud rada!
A je svata pravda,kdyz se rika:nesuď člověka, dokud se neprojdeš v jeho botách.

• Citovat
  • Upravit
23847
18.2.11 11:49
anonymmm píše:
Gina108 píše:

Jak to víš, že ne? Zrovna v tomhle těhu mi moc dobře nevycházely triply a dodnes nemám 100% jistotu, že dítě bude zdravé a nešla jsem ani na amnio, abych to dítě neohrozila, natož na přerušení. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
18.2.11 11:50

Kdysi na střední nám učitelka pouštěla potrat na videu. Říkala jsem si, že „nikdy“. Ale asi bych tehdy dokázala jít. Teď už ne. Už vím, jaké to je, mít dítě.
Ale jsem vděčná za tuhle možnost. Myslím si, že kolikrát je lepší potrat podstoupit, ať už z jakéhokoliv důvodu, než potom „týrat“ dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lumu
18.2.11 11:51
anonymmm píše:
Gina108 píše:

musím souhlasit! u nás to zrovna dopadlo dobře :srdce: :srdce: :srdce: , ale taky nemuselo a třeba bych se na potrat rozhodla jít…

• Citovat
  • Upravit
4118
18.2.11 11:52

A porodit dítě a dát ho do babyboxu nebo k adopci, to bych nedokázala ani tehdy! Radši fakt potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
18.2.11 11:53

Mám podobný názor, taky tohle nechápu.
Lidé měli děti za války když nebylo co do huby a taky přežili. Mě se dítě narodilo když mi bylo 20, byla jsem v cizině a přivezla jsem si ho jako " suvenýr" s otcem dítěte jsem kůli odlišnosti kultur být nechtěla.Taky selhala antikoncepce. Ale jít na potrat? Nééé. Jsem šťastná, že ho mám.Když má člověk sex, tak musí počítat s tím, že žádná antikoncepce není 100%…
Pak se holka s přítelem rozejde, kůli potratu mít další nebude moct? Snad lepší mít dítě jako mladá než ho potom nemít vůbec.
Kdyby můj přítel řekl ať jdu na potrat tak bych ho poslala do háje!!! A stejně bych na potrat nešla, vždyť mít zdravý dítě to je přece to nejdůležitější ne?
K potratu ze zdravotních důvodů nemůžu nic napsat, protože jsem v té situaci nikdy nebyla (a doufám, že ani nebudu)

Gina108 píše:
  • Citovat
  • Upravit
anonymmm
18.2.11 11:53

Gino,ale to je tvoje rozhodnuti,nezlob se na me,takhle to chces.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky