Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Adajar - já s Vrony souhlasím. Proč by mělo být dítěti špatně u dobrých adoptivních rodičů? ![]()
Aladina píše:
Adajar - já s Vrony souhlasím. Proč by mělo být dítěti špatně u dobrých adoptivních rodičů?
A vis kdy se dite dostane k adopci??? Ani deti z babyboxu se nedostavaji hned nekdy jsou i dlouho v domove
Az bude u nas jina legislativa tak potom ano, ale ted nevim.
Adajar, božínku, existuje adopce, pěstounská péče…, sama znám 2 rodiny, které dostaly do adopce hodně malá miminka.
A že bude nemocné dítě trpět? A jak to víš? Znáš blogy matek těžce postižených dětí? Žádná z nich nelituje, protože život má cenu!
P.S. Argument, že ani já nevím, že dítě trpět nebude, neberu. To je totiž obdobná logika jako příměr „je vinný, není vinný, ale radši ho popravíme, protože co kdyby byl vinen“.
Podle mě je lepší dítě dát k adopci …
Než ho zabít.
Nesoudím nikoho jen píšu svůj názor.
Každý má právo žít a nechápu matky ,které donosí dítě porodí ho a pak ho někam odhodí
.
Je tolik možností kam dítě dát a některé ženy se chovají příšerně v tom smyslu že dětem ubližují atd.
Proto si myslím :
Pokud chce někdo potrat je to jeho věc.
Pořád lepší než aby byli další děti týrané.
Takze v mem pripade by jsi se radsi pri nahodnem otehotneni i pres antikoncepci psychicky vycerpavala??? A cekala jestli teda dite donosis nekam kde prezije nebo budes znova cekat ze potratis zive dite ktere stejnak umre?? Vi shouby o cem mluvim.
Ale nechame toho. Proste jen se mi nelibilo jak se holky pustili do nekoho kdo sel na potrat do 12tt to se mi nelibi.
Deniček jsem sice nečetla, ale já osobně bych šla na potrat pouze v případě, že by dítě mělo mít nějaké postiženíť.. tělesné či psychické.
Kamarádka chodí na střední, je v 1 měsíci, v létě jí bude 18. Přemýšlí zda na potrat nebo nn. Přítel jí píše sms-ky typy že to dítě nechce..že v 27 je ještě mladý..je to nejlepší kamarádka a já jí nemohu pomoci..
On je nepodporuje pouze ji tímto psychicky týrá.. a bohužel s maminkou by to sami neutáhli.. Přítel ma auto za 200-300 000kč..bydlí s rodiči, kteří mají velký opravdu velký dvoupatrový dům…Kéž bych jí mohla pomoci, ale musí se rozhodout sama..ale jelikož jí přítel neustála říká že to miminko nechce tak se bojím že už teďkon vím jak to dopadne ![]()
Moje teta má 3 svoje deti a 3 v pestounske peči z toho holčička dnes již 18 leta je težce postižena a miluje je všechny.
![]()
Ahoj, tak já také napíšu svůj názor. Já bych na potrat šla, pokud by bylo dítě opravdu těžce zdravotně postižené. Za normálních okolností by mne to ani nenapadlo, dát postižené dítě pryč, ale vzhledem k tomu, že jsem těžce zdravotně postižená, tak vím, že bych se o něj nedokázala postarat. V současné době bych za 2 měsíce měla rodit a na začátku těhu, když mi vyšel špatně screening, jsem věděla, že pokud tomu něco bude, tak to dám pryč. Amnio postižení nepotvrdila, takže jsem teď natěšená budoucí maminka.
Dám ještě příklad kamarádky, otěhotněla v 18 letech, s otcem se ve 4. měsíci rozešla (mlátil ji), sama z dětského domova, tak pak přespávala kde se dalo. V současné době má krásnou 10-ti letou dceru, má to v životě složitější, ale zvládá to.
Jinak nic proti potratům v začátku těhotenství.
adajar píše:
Takze v mem pripade by jsi se radsi pri nahodnem otehotneni i pres antikoncepci psychicky vycerpavala??? A cekala jestli teda dite donosis nekam kde prezije nebo budes znova cekat ze potratis zive dite ktere stejnak umre?? Vi shouby o cem mluvim.
Já,ale nereagovala na tebe.
Kdyby jsis přečetla co jsme psala předtím tak pochopíš že potraty neodsuzuji.
MegK píše:
Proto si myslím :
Pokud chce někdo potrat je to jeho věc.
Pořád lepší než aby byli další děti týrané.
Tohle jsi asi nečetla že???
vrony píše: ¨Jak může někdo říkat dítěti ve svém břiše „to“ ?
vrony „TO“ nechápu ![]()
MegK píše:vrony píše: ¨Jak může někdo říkat dítěti ve svém břiše „to“ ?vrony „TO“ nechápu
Za sebe - protože je lepší když umře nějaké odosobněné „TO“, než „ON“ nebo „ONA“. Případně z dalšího pohledu - dítě samo o sobě je střední rod, a ten se označuje jako „TO“.
Jako ve vsem, co se tyka lidskeho zdravi a zivota - jsem za prevenci. V dnesni dobe existuje nespocet moznosti, jak poceti ditete predejit. Pokud nechci dite, nebo ho nechci ted jeste nebo ted uz, tak je tu prece HA, telisko, sterilizace muze ci zeny, kondom…, pro kazdeho se neco najde, nic neni stoprocentni, ale urcite je to lepsi nez k tomu pristupovat podobnym stylem jako „zlate potraty, uz by mela 10 deti“.
Ukoncit nechtene tehotenstvi je svobodne rozhodnuti zeny a jsem rada, ze existuje ta moznost, ovsem, melo by se k tomu porad pristupovat jako ke krajnimu, extremnimu reseni.
Donosit dite a dat ho k adopci je idealni reseni problemu, ktere je ale jen pro silne zeny, nevim, kolik z tech, ktere ted dite=problem resi potratem spadaji pod charakteristiku silne zeny. Ja bych to asi nedokazala, stejne jako jit na potrat. Kazdopadne pokud by to tak fungovalo, zkratily by se cekaci doby na adopci, bylo by vice stastnych paru a vice stastnych deti.