Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Evelline píše:
to zda zena pujde na potrat je ciste jeji vec,at je to z jakehokoli duvodu.. a vy a ani nikdo jiny ji nema pravo odsuzovat,za to,ze na nej sla.. ja jsem na potratu byla taky.. a je to jen moje vec.. dela rozhodnuti za sebe… kazda mate na to svuuj nazor,ale neodsuzujte at je te zenske nebo divce kolik chce.. je to jen jeji vec!!
Souhlasim se vsim co tady pises. Moc hezky jsi to napsala.
AHoj holky,
musim přidat svůj momentální zážitek.
Ležím v nenocnici s gynekologickými problémy.Na pokoji je semnou slečna ve čtvrtém měsíci těhotenství.Potrat.O dítěti ví od samého počátku, samozřejmě ji doktoři potrat udělat nechtěli tak, udělala scénu u psychistra a ten ji napsal doporučení.Dneska byla na ´´hekárnách´´ a píchali ji něco do placenty a bude mít klasický porod.Celý den a porod nic, příde mi to jak se to malé stvoření brání,chce se mi brečet a nemohu se jí ani podívat do obličeje.Nikoho nesoudím,ale tohle mi už příde trochu moc.
Píchali jí vyvolávačku.Jsem s toho tak špatná, že už mi nejde snad ani psát.Vím, že je to každého věc, ale špatně to nesu,nechci ji soudit,ale je to už pořece dítě:-(
Hele moje svagrova byla na potratu byla 17tt a chces to rict cele rodine se ulevilo. Nevidis do toho proc nesla driv. Ani a moje svagrova to vedela a otehotnela tesne pred sterilizaci. A chces jeste neco rict ted uz by mela 10 deti takze zlate potraty. A trochu moc neni to spravedlive nic vic nic min.
Tak ať se ti to Adajar líbí nebo ne, pro mě je potrat ve 4tém měsíci těhotenství - pokud to matka věděla už dřív, docela velký maso.
Kytičkaaa píše:
Píchali jí vyvolávačku.Jsem s toho tak špatná, že už mi nejde snad ani psát.Vím, že je to každého věc, ale špatně to nesu,nechci ji soudit,ale je to už pořece dítě:-(
na druhou stranu,ktera matka dokaze udelat hysterickou scenu,ze dite nechce i kdyz uz je to clovicek si ho uprimne nezaslouzi.. a jak by to dopadlo potom s vychvovou kdyby nebylo chtene??
Aladina píše:
Tak ať se ti to Adajar líbí nebo ne, pro mě je potrat ve 4tém měsíci těhotenství - pokud to matka věděla už dřív, docela velký maso.
Maso to bejt muze, ale nevidis do pozadi. A to je tezky nevis co ji k tomu vedlo nebo tak. Takze co tady resite. A ty holky kolikrat lzou jen aby si to ulehcili ty vycitky.
Adajar - to samé, co ty. Protože tato diskuse je na téma: „Co vede ženu k potratu“ a ne obhajoba nebo kritika. ![]()
Nečetla jsem celou diskusi, jen mě zaráží „logika“ argumentů „než dát dítě k adopci nebo do babyboxu, radši bych šla na potrat“. Tomuhle opravdu nerozumím a rozumět nebudu.
Aladina píše:Me totiz nastvali nektere vyroky holek jak sepsuli holky co byli na potratu.
Adajar - to samé, co ty. Protože tato diskuse je na téma: „Co vede ženu k potratu“ a ne obhajoba nebo kritika.
vrony píše:
Nečetla jsem celou diskusi, jen mě zaráží „logika“ argumentů „než dát dítě k adopci nebo do babyboxu, radši bych šla na potrat“. Tomuhle opravdu nerozumím a rozumět nebudu.
No vidis a ja bych na potrat sla. Nez trapit sebe a dite. Ale to je jedno. Proste to nevis co v tom vsechno bylo.
Upozorňuji, že nikoho nesoudím ani ji a ani nikoho jiného.Jen mi je líto toho dítěte.
Je mi líto toho, že to věděla dřív a nezařídila si to dřív.Každý má právo na potrat a každý má právo toho využít a třeba to někdy použiju i já, nikdy neříkej nikdy,ale rozhodně ne ve čtvrtém měsíci.ALe opravdu je to každého věc a následek takového rozhodnutí si ponese jen ta žena.
Jen sem se asi potřebovala někam vypovídat, protože mě to opravdu dost zasáhlo, ještě když to mám takhle před očima.Ona pláče, donutil ji do toho zase chlap, je asi ve velmi těžké situaci,chápu ji, jen nechápu proč nešla dřív,ale neznám tu situaci,nemůžu soudit,jen se mi to ve čtvrtém měsíci nelíbí,ale neznamená, že je to můj názor a musí ho mít takový každý.
Nechci dávat důvod k hadkám.
Kytičkaaa píše:
Upozorňuji, že nikoho nesoudím ani ji a ani nikoho jiného.Jen mi je líto toho dítěte.
Je mi líto toho, že to věděla dřív a nezařídila si to dřív.Každý má právo na potrat a každý má právo toho využít a třeba to někdy použiju i já, nikdy neříkej nikdy,ale rozhodně ne ve čtvrtém měsíci.ALe opravdu je to každého věc a následek takového rozhodnutí si ponese jen ta žena.
Jen sem se asi potřebovala někam vypovídat, protože mě to opravdu dost zasáhlo, ještě když to mám takhle před očima.Ona pláče, donutil ji do toho zase chlap, je asi ve velmi těžké situaci,chápu ji, jen nechápu proč nešla dřív,ale neznám tu situaci,nemůžu soudit,jen se mi to ve čtvrtém měsíci nelíbí,ale neznamená, že je to můj názor a musí ho mít takový každý.Nechci dávat důvod k hadkám.
V pohode ja te neodsoudila jen jsem napsala ze nekdy u jednoduchych lidi je to mozna lepsi. A vim o cem mluvim. Je mi taky lito toho ditete, ale …
Adajar, tohle opravdu nechápu - takže než „někoho trápit“, tak ho necháš usmrtit? Pro mě je to absurdní.
A argumentovat větou, že „nevím, jak to bylo a co v tom je“ , se mi zdá jen alibistické.
Pokud je potrat do dvanáctého týdne, má na to každý právo a odsuzovat někoho proto, že tuto možnost využije, neni správné, je to každého osobní věc.
To , že s určitými věcmi nesouhlasím , neznamená, že musí to mít tak každý jako já.
Každý má na každou věc jinýho pohled a svůj názor.
Jen se mi nelíbí potraty po dvanáctém týdnu těhotenství.Ale jak sem řekla, každá žena si ty následky ponese sama.
Přeji dobrou noc a prosím respektujte i názory ostatních, nejenom ten svůj.
Mějte se krásně.
vrony píše:
Adajar, tohle opravdu nechápu - takže než „někoho trápit“, tak ho necháš usmrtit? Pro mě je to absurdní.
A argumentovat větou, že „nevím, jak to bylo a co v tom je“ , se mi zdá jen alibistické.
Co se ti zda alibisticke natom kdyz treba ja vim ze dite nedonosim a jen by se trapilo??? A umrelo treba pozdeji a nebo mama ktera neni schopna se postarat. Holky ktere jsoui retardovane a nedokazou se postarat???