Proč jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20518
18.2.11 11:53

Deníček jsem nečetla.

Být mi 18 plus mínus, asi bych na potrat šla. Byla jsem v době, kdy jsem žila u rodičů, jednou nohou ještě ve škole, a nebo něco málo v práci (od 20 let) … prostě to by bylo ještě příliš brzy na to, abych mohla být takovou mámou, jakou bych chtěla být.

Nevím, zda bych to udělala v 25. Asi už ne. Ale taky to ještě nebyla ta doba, kdy jsem byla zcela připravena. To nadešlo mnohem později. AKorát dneska z pohledu toho, že mám dva prcky, si taky říkám, jak to proboha někdo může udělat? Může. Má své důvody. To, že už ndeska nejsem pro potrat jako řešení náhlé neplánované situace, ale nic nemění na tom, že jsem zastáncem volby. A jsem ráda, že tu je. Následky si musí holt dotyčná nést sama.

Kamarádka potrat podstoupila. Přítel prostě nechtěl. Můžete si říct, měla si na tom stát. No jo no. Ale ve světle jejích podmínek, života, atd. si myslím, že z těch dvou zel to bylo to menší. Rozešli se stejně. Zůstala by s dítětem sama. Takhle - je ppoměrně mladá - má šanci na takovou rodinu, jakou si přeje. Mám totiž kamarádku, která - ikdyž okolí tlačilo - si dítě nechala. Ve stejné situaci. A nemá to vůbec lehký. Je těžký se rouhat a říkat si kdyby … ale tehdy by se asi rozhodovala jinak. Mám tím na mysli - úplně před tím. Je věřící, takže potrat nepřichází v úvahu vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 11:54

mna len pri tejto teme a dovodoch ako zla financna situacia, rozchod… napada jedna myslienka… ked sme cakali dcerku a neskor aj syna mali sme lepsiu financnu situaciu ako teraz… mame ich preto teraz dat na adopciu??? ved ziadna situacia nie je neriesitlena, to len potrat je „konecna“ pre mimi, ktore nedostalo sancu na zivot.

• Citovat
  • Upravit
anonymmm
18.2.11 11:54
Ywett píše:
A porodit dítě a dát ho do babyboxu nebo k adopci, to bych nedokázala ani tehdy! Radši fakt potrat.

S timhle naprosto souhlasim!

• Citovat
  • Upravit
2891
18.2.11 11:57

no zase další kontroverzní téma. Že vás furt baví to zakládat, akorát se tady pak do sebe ženský pouští, protože jedna to nedokáže pochopit, další jí odsoudí za to, že to nedokáže pochopit a pak už se to veze. A čeho se tím docílí? Ničeho. Deníček jsem četla a zakladatelka už to stejně má za sebou, tak co se proboha řeší. Vrátit už to zpátky nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
18.2.11 11:57
anonymmm píše:
Gino,ale to je tvoje rozhodnuti,nezlob se na me,takhle to chces.

Jo je to rozhodnutí každé, o tom není pochyb. Však já potrat nikomu nezakazuju (neběhám před gyndou s transparenty :mrgreen:) , jen to prostě nedovedu pochopit a holt morálně odsuzuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 11:58

Odsuzovat někoho za potrat ze zdravotních důvodů - pokud se má narodit postižené dítě, to si může dovolit pouze někdo, kdo se ocitl ve stejné situaci. Asi bych na potrat taky nešla. Asi.

Moc obdivuju Davida a jeho ženu, kteří bojují s malou Gituškou a moc jim držím pěsti.

Když nám neurožka řekla, že Jo je hodně opožděný a že už to nedožene - chtěla jsem po ní skočit. Když mi řekla, že bychom měli jít na genetické testy, ........ aby se něco takového v rodině už nenarodilo ........... nevěřila jsem vlastním uším. A když se se mnou loučila slovy: „Vy jste nějaká vyřízená“ - ........ nenávidím jí.

Jo na tom není až tak zle, ale prostě je jiný a jestli bude mentálně ok, to fakt nevím. Zrovna mám spíš období, kdy si říkám, že nebude. Starosti holt střídají radosti. Vadu nohou má na celý život. Naštěstí dlahy to celkem slušně korigují a lajk si toho až tak nevšimne. Myslím.

Po přečtení právě novéhjo Davidova deníčku - já nevím. Říkám, kdyby mi někdo v těhotenství řekl, že budu mít vážně postižené dítě. A třeba fakt těžce postižené. Mentálně - což samosebou nemůžou 100% zjistit, ale prostě rovnou těžce postižené. Já fakt nevím, co by se mi honilo hlavou a jak rychle bych se rozhodla, jestli si dítě nechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 12:00

Jinak bych tuto diskusi(co se smysluplnosti týká) nominovala možná na druhý místo - hned po těch od Livinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 12:09

Přidávám se s názorem. Deníček jsem nečetla.

Na potrat bych nešla z žádného důvodu, ani kdybych měla na 200% potvrzené nějaké postižení. Ostatní případy neudávám, protože jsem zodpovědná a dokážu se chránit. Vždy je nějaká možnost. Když už selže kondom, HA (zapomenu piluli), přece je možnost zajít hned! pro postinor.
Podle mne žena v dnešní době má tolik možností, že když je aspoň trošku chytrá, tak to až k nechtěnému otěhotnění nenechá dojít. (O chtěném těhotenství a prokázaném postižení tu polemizovat nebudu, protože u mě je to otázka charakteru, morálky, etiky a víry).

Takže já zase pro změnu nechápu ty, co se k takovému kroku jako je potrat, odhodlají.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.11 12:12

Já byla,když mi bylo 17,spali sme spolu jednou,oba poprvé a protrhl se nám kondom no a hned sem do toho vlítla.
Byla to pro mě jediná možnost,nedodělala bych školu,zůstala viset našim na krku(tehdejší přítel byl můj spolužák,taky by se nemohl postarat)

Když se k tomu vrátím nevolila bych jinak a nelituji toho.

Dnes už bych samozřejmě nešla

• Citovat
  • Upravit
1332
18.2.11 12:16
Gina108 píše:
Já se přiznám, že nedokážu pochopit ani ty „zdravotní důvody“. Snad jen když těhotenství ohrožuje život matky. Takový blbosti jako finanční důvody, přítel nechce, nevím s kým to mám, selhala mi antikoncepce :zed: :roll: Nejpřijatelnějším krajním řešením mi v takových případech přijde babybox.

Nevím jak bych žila s vědomím ,že jsem odložila miminko do baby boxu .Pořád bych musela myslet kde je ,jak se má ,jestli není někde blízko.Samozdřejmě je to lepší než dětatko někde odhodit .Ty co se rozhodli pro potrat udělali to co považovali za nejlepší řešení v tu chvíli .ale celý život s tím budou žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
552
18.2.11 12:17

Tak mě ted bude 21. Zapadla jsem těsně před svými 20.narozkami. Přítel chtěla okamžitě potrat, ale já prostě ne. On, že nejsme finančně zajištěný a bydlení atd atd. a dodělávala jsem školu… I přesto jsem řekla, že ikdybych měla s mimčem zůstat sama, tak bych na potrat nešla. Vše jsme nakonec zvládli a máme 2 a půl měsíce starou dcerušku a rozhodně nelituji toho, že jsem na ten potrat nešla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Renca127
18.2.11 12:18

Shan to zas neni pravda,ze s tim budou cely zivot zit…
mekdo mozna jo,ale nekomu to ani neprijde ze byl nekdy na potratu.

• Citovat
  • Upravit
1332
18.2.11 12:22

To už ale záleží na povaze člověka.Je fakt,že některé ženy tím prošli nekolikrát a nevidí na tom nic divného.A druhá která to postoupila jednou za podobných podmínek si to vyčítá hodně dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
18.2.11 12:43

Myslím, že tohle je další nesmyslná diskuze…

• Citovat
  • Upravit
21047
18.2.11 12:44

V případě takového kontroverzního tématu upozorňuji raději preventivně - mějte na mysli pravidla diskuse i obyčejného slušného chování. Argumentovat se dá bez urážek, věcně a bez osobního napadání.

Tereza

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky