Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak to já jsem ani nevěděla, že to má být nějaký příznak, u mě to bylo spíš ze začátku naopak, vstala jsem v pět do práce, šla na záchod, no a pak bylo v práci půl jedenácté a zjistila jsem, že jsem od rána vůbec nebyla, bylo to spíš naopak, zadržovala sem dost dlouho v sobě vodu, takže žádné časné močení. Tak klídek. ![]()
Mě se ze začátku taky nechtělo nějak extra na malou,tak normálně jako vždycky.Častěji močit se mi začalo chtít až tak od 6.měsíce.
Já jsem celé těhu vůbec neměla potřebu chodit na malou nějak častěji.
Marfuška
Tak znova, četla jsem blbě ![]()
Jo, je to normální. Asi nebudeš mít všechny příznaky, které se popisují. Mě se nejvíc začalo chtít v 5. měsíci a stupňuje se to, ale já měla s močákem problémy vždycky. ![]()
Buď ráda a vubec nesleduj co by mělo být a co ne, každý je individuální. A můžu se zeptat, jaktože jsi ještě neměla UTZ?Připadně kdy jdeš?
Taky jsem nechodila často na malou.To mi začalo až ve druhém trimestru.
Já na jsem noci na záchod taky neprochodila, zato mě u obou pekelně pálila-pálí žáha. Záleží kde mimčo tlačí. Pokud zrovna tohle přijde, myslím si, že až později, v 11. týdnu nemá ještě co tlačit ![]()
dakujem za odpovede, asi sa sledujem prilis
![]()
Nainuva, nebola som, lebo zijem v zahranici a tu je prvy uzv v 12tt bezna vec. idem buduci tyzden. snad to dobre dopadne. ![]()
časté močení až tak kolem 20tt, čím větší děloha, tím víc bude tlačit na močák, zatím máš čas, jen mě spíš překvapuje, že jsi ještě nebyla na UTZ
villa píše: časté močení až tak kolem 20tt, čím větší děloha, tím víc bude tlačit na močák, zatím máš čas, jen mě spíš překvapuje, že jsi ještě nebyla na UTZ
uz som si zvykla, ale posledne dni do uzv sa strasne tahaju.
a ty jsi hlavně ještě málo těhotná, počkej až bude miminko větší a bude ti utlačovat močový mechýř, ještě budeš vzpomínat na doby kdy jsi ten příznak neměla:-)
Hehe, ani v jednom těhu
Zato od cca 20.tt jsem vzhůru několikrát za noc, jestli tě to utěší, takže neboj, všechno bude ![]()
A na utz a vůbec první prohlídku jsem šla ve 13.tt a přijde mi to akorát, žádné nejasnosti, žádné kontrolní utz za dva týdny a doufání, že tam bude srdíčko, zkrátka absolutní jistota, podle mě příjemnější. A do té doby jsem si říkala, že je rozhodnuto už od začátku a co se má stát, to se stane. Drželo mě tohle celkem dlouho v klidu.
Gladys píše:
Hehe, ani v jednom těhuZato od cca 20.tt jsem vzhůru několikrát za noc, jestli tě to utěší, takže neboj, všechno bude
A na utz a vůbec první prohlídku jsem šla ve 13.tt a přijde mi to akorát, žádné nejasnosti, žádné kontrolní utz za dva týdny a doufání, že tam bude srdíčko, zkrátka absolutní jistota, podle mě příjemnější. A do té doby jsem si říkala, že je rozhodnuto už od začátku a co se má stát, to se stane. Drželo mě tohle celkem dlouho v klidu.
mas uplnu pravdu, ale tri zamlknute tehu z toho dve zistene na prvom uzv ma moc pokojnou nenechavaju.
Ahoj, já jsem zvýšenou potřebu chodit na malou neměla za celé těhotenství vůbec. Ani přes den, ani v noci. Takže buď v klidu, nic to neznamená ![]()
Ahojte tehulky, som v 11 tyzdni podla ovu, uzv sme zatial nemali moznost absolvovat… je tu nejaka z vas, ktora nemala caste mocenie ako jeden z priznakov v prvych tyzdnoch tehu? Panikarim celkom slusne, snad ma upokojite
Vdaka za odpovede