Proč jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7584
13.3.11 21:55

Holky- do Prčic. Každý čte, jak se mu hodí. Vrony nejprve psala, že ona je proti potratům a že myslí, že je lepší dát dítko k adopci. Pak napsala, že i postižené dítě může žít krásný život.
Nezkoušeje se mi napsat, že nemám páru o tom, jaké je to mít postižené dítě. Mám o tom bohužel páru. :cert: A sama vím, že kdybych měla mít těžce postižené dítě. Mentálně postižené ležící dítě. Vím, že bych šla na potrat. A přesto mě Wrony nijak nerozčiluje, tím co napsala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
13.3.11 21:59

Deníček jsem nečetla, ale určité situace chápu..

když má být matkou dítě, vážné finanční důvody a nebo riziko narození vážně nemocného nebo postiženého dítěte…

každej to máme nastavený nějak no, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
13.3.11 22:13

Aladino, moc se omlouvám, já jsem nečetla celou diskuzi, tak jsem reagovala jen na ten citovaný příspěvek :oops:
Jsem ráda, že ta možnost potratu je, protože si vemte, kolik dětí i tak končí v igelitkách a je zázrak, když se je podaří včas najít a zachránit. Neumím si představit, co by se dělo, kdyby byli potraty zakázané, nebo omezené jen na velmi vážné důvody :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
13.3.11 22:20

Kakiko- mě bylo jasný, že jste to nečetli celý. :-D
Já se taky nijak nerozčiluju. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
13.3.11 22:23

Jsem ráda, že mimo možnosti potratu je možnost adopce. Spoustu dětí by bylo možno umístit v pěstounských nebo adoptivních rodinách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
13.3.11 22:25

Je mi líto všech těch malých andělíčku jež nedostali právo na život .Tot má odpověd na zastánkyně potratu.Vždy existuje mnoho řešení než jít na potrat a ve 4měsíci? To je už vražda .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
13.3.11 22:54
78mamina píše:
Je mi líto všech těch malých andělíčku jež nedostali právo na život .Tot má odpověd na zastánkyně potratu.Vždy existuje mnoho řešení než jít na potrat a ve 4měsíci? To je už vražda .

Ses dost nelida. Protoze ne vzdycky je jina moznost nez potrat. At spontalni a nebo hold rizenej a ted mi reknes ze jsem sobec, ale chci usetrit svoje male dite toho ze maminka bude v nemocnici 5 mesicu ( a to jestli dite umre nekdy ke konci 5 mesice a nebo ho porodim predcasne a vubec se nebude vedet jak natom bude. Promin ze jsem sobecka vuci manzelovi a synovi ktereho mam doma a vlastne i diky nenarozenemu miminku. Ja mu takovej start do zivota dat nechci. A ver ze ve financich to neni. A nerikam ze ve 4 mesici je to dobre to ne, ale ne vzdy vsechno funguje.
A holky co furt mluvite o adopci tak se podivejte do deckych domovu. Bohuzel matky co se rozhodnou tam dite dat tak staci kdyz napisou jednou za 6 mesicu dopis ci pohled a dite se neda adoptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
13.3.11 23:13

Adajar já neříkám že ty jsi sobec jen mi přijde výmluva typu já to neuživím a přítel to nechce dost tragická. v tomto jsem proti potratum. Nemoc miminka je jiná věc proč ho trápit to souhlasím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
909
14.3.11 06:55
78mamina píše:
Adajar já neříkám že ty jsi sobec jen mi přijde výmluva typu já to neuživím a přítel to nechce dost tragická. v tomto jsem proti potratum. Nemoc miminka je jiná věc proč ho trápit to souhlasím.

Ale ja mam dite zdrave jen ho nedonosim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
14.3.11 08:17
adajar píše:
78mamina píše:
Je mi líto všech těch malých andělíčku jež nedostali právo na život .Tot má odpověd na zastánkyně potratu.Vždy existuje mnoho řešení než jít na potrat a ve 4měsíci? To je už vražda .
Ses dost nelida. Protoze ne vzdycky je jina moznost nez potrat. At spontalni a nebo hold rizenej a ted mi reknes ze jsem sobec, ale chci usetrit svoje male dite toho ze maminka bude v nemocnici 5 mesicu ( a to jestli dite umre nekdy ke konci 5 mesice a nebo ho porodim predcasne a vubec se nebude vedet jak natom bude. Promin ze jsem sobecka vuci manzelovi a synovi ktereho mam doma a vlastne i diky nenarozenemu miminku. Ja mu takovej start do zivota dat nechci. A ver ze ve financich to neni. A nerikam ze ve 4 mesici je to dobre to ne, ale ne vzdy vsechno funguje.
A holky co furt mluvite o adopci tak se podivejte do deckych domovu. Bohuzel matky co se rozhodnou tam dite dat tak staci kdyz napisou jednou za 6 mesicu dopis ci pohled a dite se neda adoptovat.

Adajar: to je jako hrách na stěnu házet, že :roll: , jsou prostě tolerantní a netolerantní lidé a ti druzí nejsou často schopny širšího úhlu pohledu - viz tvá situace, nebo přeplněné ústavy zdravými dětmi :zed: .

Každý má právo na vyslovení svého názoru zde a stejně tak každá z nás má právo na rozhodnutí za život svůj a zodpovědně se rozhodovat i za život svého nenarozeného dítěte!!! Chápu, že to pro někoho může být nepřijatelné, ale pro mě je taky spousta věcí nepřijatelných a přesto respektuju právo se svobodně rozhodnout !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.3.11 11:12

Hm tak jestli máš miminko zdravé a jen ho nedonosíš tak to prostě nepochopím.Jen mě to zarazilo když už jedno mimčo máš a víš jaký je to odnosit a porodit ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
14.3.11 11:14

A diskuse byla právě o tom proč jít .Tak se ptám proč jdeš ty když je zdravé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.3.11 11:19

Adajar- já fakt nevím, co máš za problém a moc mě to mrzí. :hug:
ALe nikdo ti tu neříká, že jsi špatná. Máš vážný rodinný důvod, nechceš porodit předčasně. Proč na sebe vztahuješ něco, čím tě nikdo neosočuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
14.3.11 11:20

Nebo aspoň do teď neosočoval. Ale jsi holt tajemná jak hrad v Karpatech. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.3.11 11:26

Tak tedy k diskuzi..za mě jít na potrat když je mimi z násilného činu, nebo vážně postižené. Ač se mi jiné „banálnější“ důvody příliš nezamlouvají, neodsuzuji je. To bych mohla rovnou odsoudit i maminky, které nedodržují u dětí zásady zdravé výživy, protože jim to škodí. Ale co je mi do toho? Je to jejich život, životy jejich dětí a ony budou muset zpytovat svoje svědomí.

A vlastně i z druhé strany…kdo na potrat jde a je někým odsouzen…co je mi do názoru jiné osoby? Pokud nejednám v rozporu se zákonem, tak stejně může max. utrousit nějakou poznámku.

Takže respektujme názory jiných, i když interupci nazve vraždou. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky