Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky- do Prčic. Každý čte, jak se mu hodí. Vrony nejprve psala, že ona je proti potratům a že myslí, že je lepší dát dítko k adopci. Pak napsala, že i postižené dítě může žít krásný život.
Nezkoušeje se mi napsat, že nemám páru o tom, jaké je to mít postižené dítě. Mám o tom bohužel páru.
A sama vím, že kdybych měla mít těžce postižené dítě. Mentálně postižené ležící dítě. Vím, že bych šla na potrat. A přesto mě Wrony nijak nerozčiluje, tím co napsala. ![]()
Deníček jsem nečetla, ale určité situace chápu..
když má být matkou dítě, vážné finanční důvody a nebo riziko narození vážně nemocného nebo postiženého dítěte…
každej to máme nastavený nějak no, že..
Aladino, moc se omlouvám, já jsem nečetla celou diskuzi, tak jsem reagovala jen na ten citovaný příspěvek ![]()
Jsem ráda, že ta možnost potratu je, protože si vemte, kolik dětí i tak končí v igelitkách a je zázrak, když se je podaří včas najít a zachránit. Neumím si představit, co by se dělo, kdyby byli potraty zakázané, nebo omezené jen na velmi vážné důvody ![]()
Kakiko- mě bylo jasný, že jste to nečetli celý. ![]()
Já se taky nijak nerozčiluju. ![]()
Jsem ráda, že mimo možnosti potratu je možnost adopce. Spoustu dětí by bylo možno umístit v pěstounských nebo adoptivních rodinách.
Je mi líto všech těch malých andělíčku jež nedostali právo na život .Tot má odpověd na zastánkyně potratu.Vždy existuje mnoho řešení než jít na potrat a ve 4měsíci? To je už vražda .
78mamina píše:
Je mi líto všech těch malých andělíčku jež nedostali právo na život .Tot má odpověd na zastánkyně potratu.Vždy existuje mnoho řešení než jít na potrat a ve 4měsíci? To je už vražda .
Ses dost nelida. Protoze ne vzdycky je jina moznost nez potrat. At spontalni a nebo hold rizenej a ted mi reknes ze jsem sobec, ale chci usetrit svoje male dite toho ze maminka bude v nemocnici 5 mesicu ( a to jestli dite umre nekdy ke konci 5 mesice a nebo ho porodim predcasne a vubec se nebude vedet jak natom bude. Promin ze jsem sobecka vuci manzelovi a synovi ktereho mam doma a vlastne i diky nenarozenemu miminku. Ja mu takovej start do zivota dat nechci. A ver ze ve financich to neni. A nerikam ze ve 4 mesici je to dobre to ne, ale ne vzdy vsechno funguje.
A holky co furt mluvite o adopci tak se podivejte do deckych domovu. Bohuzel matky co se rozhodnou tam dite dat tak staci kdyz napisou jednou za 6 mesicu dopis ci pohled a dite se neda adoptovat.
Adajar já neříkám že ty jsi sobec jen mi přijde výmluva typu já to neuživím a přítel to nechce dost tragická. v tomto jsem proti potratum. Nemoc miminka je jiná věc proč ho trápit to souhlasím.
78mamina píše:
Adajar já neříkám že ty jsi sobec jen mi přijde výmluva typu já to neuživím a přítel to nechce dost tragická. v tomto jsem proti potratum. Nemoc miminka je jiná věc proč ho trápit to souhlasím.
Ale ja mam dite zdrave jen ho nedonosim.
adajar píše:78mamina píše:Ses dost nelida. Protoze ne vzdycky je jina moznost nez potrat. At spontalni a nebo hold rizenej a ted mi reknes ze jsem sobec, ale chci usetrit svoje male dite toho ze maminka bude v nemocnici 5 mesicu ( a to jestli dite umre nekdy ke konci 5 mesice a nebo ho porodim predcasne a vubec se nebude vedet jak natom bude. Promin ze jsem sobecka vuci manzelovi a synovi ktereho mam doma a vlastne i diky nenarozenemu miminku. Ja mu takovej start do zivota dat nechci. A ver ze ve financich to neni. A nerikam ze ve 4 mesici je to dobre to ne, ale ne vzdy vsechno funguje.
A holky co furt mluvite o adopci tak se podivejte do deckych domovu. Bohuzel matky co se rozhodnou tam dite dat tak staci kdyz napisou jednou za 6 mesicu dopis ci pohled a dite se neda adoptovat.
Adajar: to je jako hrách na stěnu házet, že
, jsou prostě tolerantní a netolerantní lidé a ti druzí nejsou často schopny širšího úhlu pohledu - viz tvá situace, nebo přeplněné ústavy zdravými dětmi
.
Každý má právo na vyslovení svého názoru zde a stejně tak každá z nás má právo na rozhodnutí za život svůj a zodpovědně se rozhodovat i za život svého nenarozeného dítěte!!! Chápu, že to pro někoho může být nepřijatelné, ale pro mě je taky spousta věcí nepřijatelných a přesto respektuju právo se svobodně rozhodnout !!!
Hm tak jestli máš miminko zdravé a jen ho nedonosíš tak to prostě nepochopím.Jen mě to zarazilo když už jedno mimčo máš a víš jaký je to odnosit a porodit ho.
A diskuse byla právě o tom proč jít .Tak se ptám proč jdeš ty když je zdravé.
Adajar- já fakt nevím, co máš za problém a moc mě to mrzí. ![]()
ALe nikdo ti tu neříká, že jsi špatná. Máš vážný rodinný důvod, nechceš porodit předčasně. Proč na sebe vztahuješ něco, čím tě nikdo neosočuje?
Nebo aspoň do teď neosočoval. Ale jsi holt tajemná jak hrad v Karpatech. ![]()
Tak tedy k diskuzi..za mě jít na potrat když je mimi z násilného činu, nebo vážně postižené. Ač se mi jiné „banálnější“ důvody příliš nezamlouvají, neodsuzuji je. To bych mohla rovnou odsoudit i maminky, které nedodržují u dětí zásady zdravé výživy, protože jim to škodí. Ale co je mi do toho? Je to jejich život, životy jejich dětí a ony budou muset zpytovat svoje svědomí.
A vlastně i z druhé strany…kdo na potrat jde a je někým odsouzen…co je mi do názoru jiné osoby? Pokud nejednám v rozporu se zákonem, tak stejně může max. utrousit nějakou poznámku.
Takže respektujme názory jiných, i když interupci nazve vraždou. ![]()