Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Omlouvam se, ze to hazim sem, ale preshala sem limit svych 6 diskuzi.
Vcera sem se dozvedela informaci o moji matce, ktera pred dvemi lety zemrela na rakovinu.
Mam bratra, je mu ted 28 let, zhurba pred 6 lety si nasel holku se kterou „jen“ spaval, ta otehotnela a bratrovi to rekla kdyz byla v 5.mesici (podrobnosti jejich vztahu neznam), bratr se doma sveril matce.Nase mama tuhle slecnu dotlacila k potratu zhruba na zacatku/polovine 6.mesice (uplatila lekare, resp. primare)).Bohuzel vic informaci nemam, jen vim, ze holcicka byla zcela zdrava.
Sem matkou 14.mesicniho syna, s moji matkou sem nemela idealani vztah, ale tohle me strasne dostalo - moje mama preci byla taky matkou (tri deti), jak mohla neco takoveho dopustit?
Vcera sem vubec nemohla spat - nejsem fanaticka Pro Life, potrat beru de facto jako svobodnou volby, ale ne v 6.mesici zcela zdraveho ditete.
Nechapu moji mamu a nechapu jak se vubec nejaka holka mohla nechat takhle zmanipulovat.
Ja vim, ze uz s tim nic neudelam, ale nemuzu se s tim srovnat.
Já bych byla opatrná s důvěrou k těmto informacím. Nedokážu si představit lékaře, který by do něčeho takového šel, kolik by musela zaplatit, aby mu to stálo za případné vyloučení z lékařské komory.
@ne-silenamatka to je šílený, jsi si jistá, že je to pravda? Ne že by si to někdo vymyslel, ale jestli tam není trochu posun v detailech, třeba něco podstatného, co by to vysvětlovalo…
@Bibi239 Nemam nejmensi pochyby, ze by to nebyla pravda. Musim rict, ze sem na pana „doktora“ vcera intenzive myslela a jeho uz tedy nechapu vubec. Nicmene nedelam si iluze, ze by se podobne veci nestavaly.
To se mi nějak nezdá, nedokážu si v dnešní době představit lékaře, který by tohle udělal…
Taky se mi to nezdá, tak velký porod/potrat jen tak neututlas, musela by na vyvolání v nemocnici, tam by museli zfalšovat zdravotní stav mimina…a ze by se k tomu nenachomitl jiny doktor, sestra…mozna jsem naivní, ale myslím, ze tam nebude upne souhlasit ta délka těhotenství
Já tedy bohužel i věřím, že je to tu možné. Náš národ je velmi úplatný…
Co poradit tobě, jak se s tím vyrovnat - netuším…Kdyby žila, člověk si to s ní vyříká, ale tohle je prekérní situace.
Mámy chtějí pro své děti jen to nejlepší. Někdy tak moc, že už nerozpoznají, co je správné a co ne, co je morální a co ne.
Každopádně za mě - je to neomluvitelné.
Osobně bych asi měla potřebu dořvat alespoň bratra.
Nic to samozřejmě nevyřeší, ale já dlouho držím a pak holt bouchnu.
@radulaur píše:
Taky se mi to nezdá, tak velký porod/potrat jen tak neututlas, musela by na vyvolání v nemocnici, tam by museli zfalšovat zdravotní stav mimina…a ze by se k tomu nenachomitl jiny doktor, sestra…mozna jsem naivní, ale myslím, ze tam nebude upne souhlasit ta délka těhotenství
Musim koncit, jdu s ditetem ven, ale vim na 100% z doslo k potratu na zacatku/polovine 6.mesice.
Ja to proste nemuzu pobrat v hlave - nikdy bych o svy vlastni matce nerekla nic vylozene spatnyho, ale tohle je zrudny a nepochopitelny.
Což o to já netvrdím, ze by se nejake hovado(a teď nemam jiny název pro doktora co by to provedl)nenasel, ale ten ten mumraj kolem toho, ze by se utajil…nevim
Jak se vyrovnat, asi bych taky servala brachu…ale dal, je to těžké ale žít dal svůj život, toto již neovlivníš, tak se nenech tím ničit, drzim pesti ![]()
@ne-silenamatka
to se mi nezda od 24tt se bere porod ditete a mimco se „zachranuje“ cili dava do inkubatoru, jedine na nejake soukrome klinice ale urcite tohle neslo udelat nekde v beznem prostredi kde je jiny personal a porodnice lna lidi, jeste by mozna slo dite nejak usmrtit v matce nejakou injekci, nevim nejsem odbornik a pak porodit mrtve a tim padem by byl dr z obliga, pitva byt nemusi pokud si to rodic nepreje a vse se moho zamest ![]()
nicmene predstava je to hnusna, uplne morbidni a nechapu co mohlo Tvou matku k necemu takovemu vest.
Kolik bylo bratrovi a te slecne let?
@ne-silenamatka
a jeste jak se s tim vyrovnat, asi nijak, casem, nemyslet na to a asi bych se jen zeptala bratra, proc a co je k tomu vedlo ![]()
vic asi nic, neni to Tva vec
takze s Tebou o tom nemusi nikdo ani mluvit, proste nemyslet na to a matka by pro me teda byla zruda fakt ze jo…
to ho nemohla pritelkyne bratra donosit a dat k adopci kdyz byla v 6mesici???!
@ne-silenamatka píše:
Musim koncit, jdu s ditetem ven, ale vim na 100% z doslo k potratu na zacatku/polovine 6.mesice.Ja to proste nemuzu pobrat v hlave - nikdy bych o svy vlastni matce nerekla nic vylozene spatnyho, ale tohle je zrudny a nepochopitelny.
ty jsi u toho byla?
@radulaur píše:
Mám naprosto stejný názor. Pracuji ve zdravotnictví a vím, že takové věci nelze podplatit.Na to je moc lidí a do takového risku nikdo nepůjde. Dnes se podrazí kdokoli vzájemně. A lékaři nestojí pár tisíc za ohrožení jeho kariéry. Navíc dítě musí jít na pitvu, aby se zjistila vada či další přidružené vady, které dítě mělo a odesílá se zpráva. Ultrazvuky se nahrávají a musí být v záznamu pro pojišťovnu-kdo z lékařů by si troufnul nahrát ultrazvuk zdravého dítěte a tvrdit, že je důvod k ukončení těhotenství? Kdyby se uvedená slečna jednou chtěla na lékaři „zahojit“,tak by lehce dostala dotyčného do hodně nepříjemné situace.
Pokud by si napsala, že tvoje matka donutila holčinu k adopci, že jí dala nějaké peníze…nebo že neuvedla otce…tak tomu budu věřit. Ale toto ne.Je to dva roky, víš to z druhé ruky, tam se mohlo spousta věcí přidat, nafouknout. Nemusel to být tak vysoký stupeň těhotenství. Prostě je to jedna paní povídala a ty se tím zbytečně trápíš.