Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Kakika píše:Kaczenka píše:
Holky, to bych musela obvinit z nelidskosti i svého gynekologa, když nazýval při ultrazvuku gestační váček „TO“![]()
fůůůj, to je nelida. Hned bych ho vyměnila
Weru píše:Weru, nečil se, protože to nemá smysl. Je vidět, že Vrony, zná postižené děti jen z rychlíku. Nevím, co je na tom za hrdinství přivést na svět postižené dítě a když už se o něj nebudu moct starat…šup s ním do ústavu. A věř mi, že s dítětem ležákem bys k tomuto dřív nebo později dostala. Teta má syna v ústavu, dala ho tam, když mu bylo 18 a nebylo v jejích silách ho donést do vany a vykoupat, navíc jí tam málem utopil, protože ač vstát nemůže, tak sílu dospělého člověka má. Neznáš to, tak nesuď. Promiň, ale život v ústavu opravdu cenu nemá. Byla jsi tam někdy? Určitě ne. A já nepatřím mezi ty, které by úmyslně nechali dítě trpět bolestmi po operacích (a ještě mi tvrď, že velká operace nebolí), když bych věděla, že jich musí spoustu podstoupit.vrony píše:Co to meles za nasmysly ??? Prosla sis necim podobnym, ze tady takhle kazes.
Adajar, božínku, existuje adopce, pěstounská péče…, sama znám 2 rodiny, které dostaly do adopce hodně malá miminka.
A že bude nemocné dítě trpět? A jak to víš? Znáš blogy matek těžce postižených dětí? Žádná z nich nelituje, protože život má cenu!P.S. Argument, že ani já nevím, že dítě trpět nebude, neberu. To je totiž obdobná logika jako příměr „je vinný, není vinný, ale radši ho popravíme, protože co kdyby byl vinen“.
Moje dite mela tezkou gastroschizis, coz znamena, ze veskere organy jdou z briska ven. Dite by neprezilo porod, ci operaci a kdyz tak s obrovskymi bolestmi, pod leky, ktere by mu zdevastovaly i tak spatna jatra, mozek a po roce by zrejme zemrel a kdyby ne celej zivot by jezdil po nemocnicich psotizeny bez zivota na pristrojich, sorry, ale kdyz nevis o cem mluvis tak radeji mlc!!!!
Pro me jsou bestialni matky, ktery nechaji takhle trapit deti, jen z nabozenskych duvodu. Hovorila jsem nekolik hodin s chirurgem , po tom co jsem mu rekla, ze nechci zabit svoje dite, tak mi nezne rekl, ze nerad tyra a vidi umirat deti v bolestech take…
jestli chces prilozim foto , a pak mi reknes nazor?
Jsem se nechala unest , ale fakt jsem musela, tohle me dokaze vazne nasr…, takovy chytry lidi ![]()
Aladina píše:
Kakiko- mě bylo jasný, že jste to nečetli celý.
Já se taky nijak nerozčiluju.
Ja cetla celou diskusi a nelibi se mi jak „ona“ reaguje.
Takze reaguji ![]()
Aladina píše:
Adajar- já fakt nevím, co máš za problém a moc mě to mrzí.
ALe nikdo ti tu neříká, že jsi špatná. Máš vážný rodinný důvod, nechceš porodit předčasně. Proč na sebe vztahuješ něco, čím tě nikdo neosočuje?
Ne jen jsem chtela par holkam ukazat ze nejen porodit postizene dite ci nemocne je jeden z mnoha problemu nic vic nic min. Jen to blbe vyznelo. A jsem ted precitlivela. A tajemna nejsem proste nemuzu donosit zadne dite nic vic v tom nehledej mam proste delozni hrdlo co zadne mimi neudrzi.
Adajar- no prosím Tě, to jsem nikdy neslyšela.
Ale je super, že se Vám jedno dítko povedlo a že je zdravé.
Aladina píše:
Adajar- no prosím Tě, to jsem nikdy neslyšela.Ale je super, že se Vám jedno dítko povedlo a že je zdravé.
Jojo ale po silenejch peripetiich. Ale mam doma obrovskej zazrak.
Aladina píše:
Adajar- no prosím Tě, to jsem nikdy neslyšela.Ale je super, že se Vám jedno dítko povedlo a že je zdravé.
Jojo ale po silenejch peripetiich. Ale mam doma obrovskej zazrak.
byla jsem teď nějaký den bez netu, takže jen pár reakcí.
Weru, 1)je mi líto,pokud jsi v tíživé situaci.
reflektuji, ale ve veřejně přístupných
nikdy nemelu. Na tom si trvám!
Kakiko, co o mně víš, že si o mně troufáš napsat věci typu „neviděla ani z rychlíku“ ? Nebudu tady vytahovat intimní rodinné historie, ale tohle o mně prostě psát nebudeš.
A vy, které se tady dohadujete o tom, že je lepší pro dítě nežít než být v adopci nebo domově, budete házet slovy jako „tolerance“?
Zkuste si najít Juliánčin blog (holčička, která navzdory prognózám s Edwardsovým syndromem stále žije), zkuste říct její mámě, že by toho vlastně podle vás měla litovat a že dítě trápí…
vrony píše:
byla jsem teď nějaký den bez netu, takže jen pár reakcí.Weru, 1)je mi líto,pokud jsi v tíživé situaci.
- V diskusích píšu, přemýšlím,přemítám,
nikdy nemelu. Na tom si trvám!Kakiko, co o mně víš, že si o mně troufáš napsat věci typu „neviděla ani z rychlíku“ ? Nebudu tady vytahovat intimní rodinné historie, ale tohle o mně prostě psát nebudeš.
A vy, které se tady dohadujete o tom, že je lepší pro dítě nežít než být v adopci nebo domově, budete házet slovy jako „tolerance“?
Zkuste si najít Juliánčin blog (holčička, která navzdory prognózám s Edwardsovým syndromem stále žije), zkuste říct její mámě, že by toho vlastně podle vás měla litovat a že dítě trápí…
Ne, nejsem v tizive situci, jen nemusi takove chytrolinky jako jsi ty a ktera tu jen kaze bez toho aniz by mela jakkekoliv vlastni zkusenosti. A meles a na tom si trvam zase ja
vrony píše:
byla jsem teď nějaký den bez netu, takže jen pár reakcí.Weru, 1)je mi líto,pokud jsi v tíživé situaci.
- V diskusích píšu, přemýšlím,přemítám,
nikdy nemelu. Na tom si trvám!Kakiko, co o mně víš, že si o mně troufáš napsat věci typu „neviděla ani z rychlíku“ ? Nebudu tady vytahovat intimní rodinné historie, ale tohle o mně prostě psát nebudeš.
Ale o tom nikdo nic nepsal. Muze bejt uzasna mamka a je super ze se tak rozhodla si holcicku nechat, ale ja se priznam jsem slaba a nedokazala bych to nic vic. A proto beru interupci jako reseni. A nemuzes rict ze se nekdo rozhodl dobre nebo spatne. Kazdej je jinej a premysli jinak.
Weru, pokud ti dělá problém dodržovat pravidla slušnosti, nemám, co bych k tobě dodala. Diskutuji jen s tím, kdo je na úrovni schopnosti umět diskutovat. To ty evidentně nejsi. Chytrolínka nejsem, jen chytrá ![]()
POkud má někdo takové až nenávistné výpady, problém dozajista existuje ![]()
Kaczenka píše:
Holky, to bych musela obvinit z nelidskosti i svého gynekologa, když nazýval při ultrazvuku gestační váček „TO“![]()
To měl být příspěvek na odlehčení situace. Nevěděla jsem, že se někoho dotkne a ani to nebyl můj úmysl. ![]()
vrony píše:Kakiko, co o mně víš, že si o mně troufáš napsat věci typu „neviděla ani z rychlíku“ ? Nebudu tady vytahovat intimní rodinné historie, ale tohle o mně prostě psát nebudeš.
Nevím o tobě nic a přesto mi tvůj výklad tedy rozhodně nepřijde, jako by jsi měla blízkou osobní zkušenost. Neříkám, že bys měla být automaticky pro potrat, ale určitě by jsi to tak nezlehčovala. Vím, že mi budeš tvrdit, že to na lehkou váhu nebereš, ale tvůj výklad mi přijde hrozně neupřímný. Doufám, že se neurazíš, ale měla jsem potřebu ti napsat, proč jsem reagovala tak, jak jsem reagovala.
vrony píše:
Weru, pokud ti dělá problém dodržovat pravidla slušnosti, nemám, co bych k tobě dodala. Diskutuji jen s tím, kdo je na úrovni schopnosti umět diskutovat. To ty evidentně nejsi. Chytrolínka nejsem, jen chytrá
POkud má někdo takové až nenávistné výpady, problém dozajista existuje
Jak je mozne, ze tak chytra zena jako ty nevedela co je to BIO ![]()
vrony píše:
Weru, pokud ti dělá problém dodržovat pravidla slušnosti, nemám, co bych k tobě dodala. Diskutuji jen s tím, kdo je na úrovni schopnosti umět diskutovat. To ty evidentně nejsi. Chytrolínka nejsem, jen chytrá
POkud má někdo takové až nenávistné výpady, problém dozajista existuje
Ja bych te nenazvala inteligentni, jen zenu s dobrymi vyjadrovacimi schopnostmi. Nenavist? Zda se mi, ze jsi lehce poaranoidni
. A je kadeho vec zda jit na potrat ci ne, z jakehokili duvodu a tobe po tom neni vubec nic. A ani si nemyslim, ze bys svym nesmyslnym kazanim dokazala neco zmenit , tod vse k tobe a tez jsem ukoncila debatu.
Ahoj holky,
chtěla bych reagovat z jiného úhlu pohledu - z pohledu dítěte, které dostalo právo na život ačkoliv jeho matka uvažovala o potratu. Byla pro něj rozhodnutá a jistě by jej i podstoupila, kdyby jí to její rodiče nezakázali. Když otěhotněla (se svým spolužákem) bylo jí 17 a byla ve třetím ročníku na gymnáziu. Narodila jsem se tak ještě před její maturitou, což by se nikdy nestalo nebýt babičky a dědy. Ti se o mě taky starali, když začala studovat na vyskoké škole - v jiném městě, vzdáleném cca 100km. Vysokou školu ale nedokončila - kvůli mě, manželství, které bylo uzavřeno kvůli tomu, aby nebyla svobodná matka, se rozpadlo. Po nějaké době se znovu vdala a otěhotněla, tentokrát však těhotenství bylo plánované a chtěné. To, že jsem se nikdy neměla narodit a že jsem jí velice zkomplikovala život (nedokončená vysoká škola, problematický vztah s rodiči druhého manžela, apod.) jsem se dozvěla později a musím říct, že mě to velmi negativně ovlivnilo. Nemůžu ji odsuzovat za její rozhodnutí (podle mě má každý právo se rozhodnout a musí s tím potom žít), ale myslím si, že mi to nikdy neměla říct. Dnes jsem šťastnou maminkou 1,5 ročního chlapečka a jako matka se snažít najít vzat k mé matce. Není to jednoduché, proto bych chtěla poprosit ty, které o potratu kdy uvažovaly a nakonec se pro něj nerozhodly, aby to svým dětem nikdy neříkaly - i kdyby nakonec byly sebevíc raději, že je mají (což já jsem nikdy neslyšela).
P.