Proč jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33315
16.3.11 11:21

Weru - nevim, proč se do Vrony takhle navážíš. Prostě má jiný názor, zastávám podobný. Myslím si hlavně, že je lepší žít, jakkoliv, ale žít, než nemít šanci to ani zkusit. Ať máme jakékoliv problémy a já nevím, co ještě, tak žijeme a to je to hlavní. Dostali jsme tu šanci, které potracené děti nikdy nedostanou. V tom je ten zásadní problém. Život je prostě dar a když s ním plýtváme a zacházíme podle toho, jak se nám hodí, je to rouhání. Vím, jaké je to bojovat o holý život a ať jsem na tom byla jakkoliv špatně, byla jsem vděčná za holý fakt, že ještě žiju a o tom to je.

Adajar mrzí mě, že to máš takhle. Snad medicína brzy pokročí a dovede vymyslet něco, co by ti pomohlo k donošení dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.3.11 12:25
Tinuvien píše:
Weru - nevim, proč se do Vrony takhle navážíš. Prostě má jiný názor, zastávám podobný. Myslím si hlavně, že je lepší žít, jakkoliv, ale žít, než nemít šanci to ani zkusit. Ať máme jakékoliv problémy a já nevím, co ještě, tak žijeme a to je to hlavní. Dostali jsme tu šanci, které potracené děti nikdy nedostanou. V tom je ten zásadní problém. Život je prostě dar a když s ním plýtváme a zacházíme podle toho, jak se nám hodí, je to rouhání. Vím, jaké je to bojovat o holý život a ať jsem na tom byla jakkoliv špatně, byla jsem vděčná za holý fakt, že ještě žiju a o tom to je.

Adajar mrzí mě, že to máš takhle. Snad medicína brzy pokročí a dovede vymyslet něco, co by ti pomohlo k donošení dětí. [/cita :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.3.11 12:30

Osobně bych na potrat šla jen v případě znásilnění nebo postižení dítěte a snad i pro to, kdyby mě těhotenství ohrožovalo na životě, protože bych chtěla vidět vyrůstat svého syna. Možná je to sobecké, ale já to tak cítím.
Kdyby se mi mělo narodit dítě těžce postižené ( a věděla bych o tom už těhotenství), dala bych tedy šanci dalšímu těhotenství a zdravému dítěti, které by se tak nikdy nenarodilo. Jiný případ je, když se narodí miminko a postižení se projeví poté.....
Dalším problémem je, že by si některé ženy nechaly dělat zákroky nelegálně…
Osobně si nedovedu představit porodit dítě násilníkovi nebo sexuálnímu deviantovi. Opravdu by mě to po psychické stránce zničilo. Myslím si, že by takto nemohlo vydržet manželství většiny z nás…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
16.3.11 14:20

Kakiko, konkrétnější nebudu, ale v nejbližší rodině máme jednoho postiženého ( v době, kdy se narodil, sestry ihned po porodu nabízely jeho matce, ať ho odloží, ona odmítla). Můj nejmladší bratr se narodil jen díky tomu, že matka neuposlechal naléhání lékaře kvůli „špatným“ výsledkům testů. Bratr je absolutně zdravý, bez problémů…

Weru ještě naposledy ti věnuji svůj čas. Pojmenování "nenávistné výpady " naprosto vystihuje příspěvky vyjadřující se k mé osobě. Neutrální replika vypadá jinak.

Mé názory jsou podepřeny etikou (pozor pro některé - neplést s etiketou :wink: ) ,životní zkušeností a způsobem náhledu na svět. Za mělké je rozhodně nepovažuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.3.11 14:33

Naštěstí je dnes medicína mnohem dál. Dříve se plošně nedělal UTZ nebo nebyl určitě na takové úrovni. Dnešní doba nabízí ženám také mnohem větší možnost volby než dříve…Nikdo by si tu netroufal radit, jestli donosit nebo nedonosit postižené dítě, každý píše za sebe, jak to sám cítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.3.11 16:42

Ani nejdokonalejší UTZ vám vadu nemusí odhalit zrovna minulí týden se mi do ruky dostala brožurka kde mimo jiné psaly co nevinných plodu muselo být k vuli UTZ nebo vyšetření z krve zbytečně zabito.Mě osobně u dnes 12syna v 16tt mudr na rovinu řekla že dle UTZ je dovnák DWS a že je pro potrat co nejdřív šla jsem i na Amniocentézu a ta také nedopadla nejlíp tak jsem měla na výběr ve 21tt bud ukončit což je hruza mimi už kope nebo žít s postiženým dítětem. Já to riskla a dnes? KLUK je v pořádku nemá nic není opožděnej prostě normální 12l kluk ted v pol v 6tř samý 1. Doktoři kroutili hlavama že se to někdy přesně nespočítá že těhotenství se zmýlí o týden dva a už testy vzjdou jinak to samé my vyšlo i u dcery s tou jsem už nepostopila ten šílenej kolotoč je také zdravá a u nejmenší mě stále hrozili že bude mít mikrocefalii že se nevyvíjí dle tt jak má no opět horor a i když se Eli narodila s obvodem hlavičky 33cm je to uplně zdravé mimčo. Já vím že se tu do mě ted pustíte že se to muže stát a nic to neznamwná no mě se to stalo 3krát :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
16.3.11 17:19

Z odběru plodové vody se Downův syndrom pozná téměř jistě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.3.11 17:37

Tak to jsem si myslela taky nebot i s plodovky mi vyšlo že bude postiženej :think: Pak podle UTZ kolem33tt mi doktor sám řekl že se musel spléc že to vypadá že bude v pořádku a že i když je v plodové vodě něco co tam být nemá tak muže být vada i u mne :nevim: Pak když jsem rodila tak si pamatuji že plodová voda byla prý kalná a špatná tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
16.3.11 18:08

Vy jste úplně nemocný!!!!!!! Že Vás baví řešit takový hnusný téma!!!!!! Normální člověk na to snaží pokud možno nemyslet, nepřipouštět si to a vy se v tom snad vyžíváte :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Takhle byste se tady mohly hádat leta, protože každý na to má jiný názor!!!! Přestaňte přesvědčovat jedna druhou o tom který názor je ten „správný“....... Stejně se k tomu nikdy nedopátráte! stejně nikdy nenajdete dvě holky které byly v NAPROSTO stejné situaci a každá se rozhodla jinak abyste mohli posoudit co je správné! Každý život je jiný a rozhoduje všechno (CELÁ ŠIROKÁ rodina, finance, vzdělání, „otec“, etnikum, místo bydliště, možnosti, zázemí, DUŠEVNÍ STAV,.. těch ukazatelů je strašně moc)!! Jděte řešit raději plínky, prdíky či kočárky! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
16.3.11 18:10

Asi sem dam fotku maleho, abys Tinuven pochopila, proc mi tyhle reci vadi :). Tohle je tema o tom , rpoc jit na potrat a ne o tom, jak strasne spatne jsou matky ty , ktere na potrat jdou. Ja si myslim, ze mame svobodne pravo se rozhodnout.
A opravdu bych nikdy nenechala zit dite v bolestech a utrpeni, nevetsiho kalibru. A stejne tak mam pravo na vyjadreni nazoru Vrony, protoze vse ma sve limity a ona ten pomyslny prekrocila, alespon podle me :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2118
16.3.11 18:22

Plínky prdíky i kočárky? Tam je to někdy o ,,hubu,, ještě víc chi chi tam moc klidné diskuse taky nejsou co máma to jiný názor asi jako všude na diskusich :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3775
16.3.11 18:23
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale rozhodně je to veselejší téma :cert: :mrgreen: :srdce:
78mamina píše:
Plínky prdíky i kočárky? Tam je to někdy o ,,hubu,, ještě víc chi chi tam moc klidné diskuse taky nejsou co máma to jiný názor asi jako všude na diskusich :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
16.3.11 20:57

Weru fotku nepotřebuji, jako dovedu pochopit, že když má dítě vadu NESLUČITELNOU se životem, tak je to asi dost jasné. Mluvím o postiženích, které slučitelné s životem jsou, jen by doktoři člověka tlačili do potratu, protože to není dítě „prvotřídní kvality“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
16.3.11 21:11

Tinuvien, upřesni vadu neslučitelnou se životem. Doktoři už dokáží zázraky, ale bývají vykoupené měsíci bolestí, operací a různými komplikacemi. Myslíš tím dítě, které nemá prostě žádnou šanci na přežití nebo i dítě, které by neúměrně hodně dlouhou dobu trpělo?
Neber to prosím jako rýpání, jen když už se tady nakouslo, že každý život má cenu, tak bych chtěla vědět, jak se k tomu kdo staví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33315
16.3.11 21:41

Kakiko myslím tím dítě, které nemá žádnou šanci přežít. Co myslíš ty neúměrným dlouhodobým trpěním? Spadají zde i děti, které projdou operacemi a mohou třeba žít i několik desítek let? Je to asi hodně o vymezení těchto pojmů. Myslím, že třeba neúměrně trpět by mohlo dítě, které projde spoustou operací a umře třeba za měsíc. Ale i tak jsem na vážkách… Prostě nejsem Bůh, abych mohla rozhodovat o bytí a nebytí jiných.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí