Protrombinová mutace

104
18.2.11 10:15

protrombinová mutace

Ahojky,jsem tu poprvé, jsem ve 20 tt. a včera jsem byla u doktora a potvrdil mi protrombinovou mutaci. Říkal, že je to velmi běžné, jen si budu muset aplikovat injekce, denně až do porodu. Vychrlil na mě spoustu informací a jsem z toho dost zmatená. Také se bojím jehel (nevadí mi když ji dostanu od dr., ale ďobat do sebe sama????)
Nemáte s tím prosím někdo osobní zkušenost? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
18.2.11 10:18

Ahoj, kamarádka má to samé, opravdu se to dá dost vídat… Píchá si injekce na ředění krve od 25 tt. Jehličky jsou to malé a krátké (cca 1cm) a velice tenké (viděla jsi někdy stříkačku na inzulin?) a píchá se často do bříška. Jde o cvik, ale věřím, že to zvládneš :-)a nosí kompresové punčochy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.2.11 10:31

Díky moc za info. Mno viděla jsem jen inzulínové pero a to ani moc hrůzu nenahání (prostě nemám ráda tvar injekčních stříkaček :oops: ). A o těch punčocháčích mi dr. nic neříkal. Neotékají té kamarádce z punčoch nohy ?? Lítám do práce a i bez punčoch jsem vždy večer ráda, když sebou bouchnu do postele a dám nožky nahoru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.2.11 10:54

Nene neotekají. Určitě se těch jehliček neboj, nejsou to klasické injekce :-) Akorát pak budeš mít trochu bolavý bříško z toho píchání, ale věřím, že to zvládneš. Hlavně, že jste v pořádku a pod dohledem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.2.11 11:02

JJ máš pravdu, jsem taky ráda, sice vystrašená, ale alespoň mě hřeje pocit, že kulihrášek je v pohodě a čvachtá se v domečku - díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
18.2.11 11:15

Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dá :-) Neboj,to zvládneš :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.2.11 12:06
Cherilin píše:
Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dá :-) Neboj,to zvládneš :palec:

No a mě dr. říkal, že to jde píchat i do nohy??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
18.2.11 12:15

Ahoj, já mám tuto mutaci. Protože jsem po dvou potratech, tak teď hned od // píchám clexane každý den a budu až do konce šestinedělí. Injekce je už pripravená, jehla je tenká. Píchá se do špíčku na břiše. Mně to teda píchá přítel, asi bych píchla i sama, ale takhle je to pohodlnější. Někdy je to úplně bezbolestný, někdy to trochu štípe a někdy se napíchne místo, kdy tam ta jehla nechce vůbec zalézt, tak se musí použít hrubá síla :lol: ale je to úplně v pohodě. Já taky nejsem milovník injekcí a dávám to v pohodě. Někdy se dělají modřiny. Ale uričtě jsem ráda, že píchám, protože když mne vyjmenovali co to může způsobit - infarkty placenty, preeklampsii, trombozu, plicni embolii atd, tak radši každý den píchat, než další potrat.
A měli by si tě na hematologii hlídat, já chodím na kontrolu každých 6 týdnů, kdy dělají kontrolní odběry, jestli je srážlivost optimální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.2.11 12:19
Andik333 píše:
Ahoj, já mám tuto mutaci. Protože jsem po dvou potratech, tak teď hned od // píchám clexane každý den a budu až do konce šestinedělí. Injekce je už pripravená, jehla je tenká. Píchá se do špíčku na břiše. Mně to teda píchá přítel, asi bych píchla i sama, ale takhle je to pohodlnější. Někdy je to úplně bezbolestný, někdy to trochu štípe a někdy se napíchne místo, kdy tam ta jehla nechce vůbec zalézt, tak se musí použít hrubá síla :lol: ale je to úplně v pohodě. Já taky nejsem milovník injekcí a dávám to v pohodě. Někdy se dělají modřiny. Ale uričtě jsem ráda, že píchám, protože když mne vyjmenovali co to může způsobit - infarkty placenty, preeklampsii, trombozu, plicni embolii atd, tak radši každý den píchat, než další potrat.
A měli by si tě na hematologii hlídat, já chodím na kontrolu každých 6 týdnů, kdy dělají kontrolní odběry, jestli je srážlivost optimální.

No mne právě dr. také vyjmenoval všechny ty hrůzy, které to způsobuje včetně potratu. Takže jsem samozřejmě z jedné strany ráda, že mi dr. ten test udělal a že budu hlídaná.
Máš tedy velmi statečného přítele, protože si nedokážu představit toho svého, jak mi píchá jehličku (i sebemenší) do bříška… A ještě se tě zeptám, nedal ti dr. na výběr ohledně vpichů zda do pupíku nebo do stehna ???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
18.2.11 13:03
grepik02 píše:
Cherilin píše:
Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dá :-) Neboj,to zvládneš :palec:
No a mě dr. říkal, že to jde píchat i do nohy??

Noo- jde to, píchá se to pod kůži. Ale břicho je nejlepší, nohama moc hýbeš :mrgreen: bříško je velký, máš hodně místa. Taky se to dá píchat do paže, ale to si jeden dělá těžko. v návodu u injekcí budeš mít vhodná místa vpichu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
18.2.11 17:32

Vždycky pichas do kožní rasy, břicho je nejlepší nejlip se to tam vstreba. Do nohy nebo paže to jde taky. Mne vyhovuje to bricho, speku tam mam nejvic :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
18.2.11 19:36
Andik333 píše:
Vždycky pichas do kožní rasy, břicho je nejlepší nejlip se to tam vstreba. Do nohy nebo paže to jde taky. Mne vyhovuje to bricho, speku tam mam nejvic :-)

Chápu :-D :-D pravda, břicho teď mám jak balonek, takže to vážně asi půjde nejlíp… hmm tak jsem na to zvědavá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15584
19.2.11 10:08

Grepiku a zkus jeste toho pritele. Bylo by to pro tebe pohodlnejsi. Můj byl taky ze začátku vyjukanej a teď picha jak profík a bavi ho to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
19.2.11 20:36

Ahoj,
Taky si picham uz od 6tt jedenkrat denne. No prvi tyden jsem mela hysteraky, jako ze ja si to prece nemuzu pichnout a tak a ted uz picham jak profik :). Clovek jsi zvykne a hlavne clovek to dela pro mimise. Lepsi pichat nez pak nejake komplikace. Budu pichat az do sestinedeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
1.4.14 09:28

Ahoj, já mám taky protrombinovou mutaci, jak jste holky rodily, měly jste nějaké problémy? Já se strašně bojím komplikací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí