Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky,jsem tu poprvé, jsem ve 20 tt. a včera jsem byla u doktora a potvrdil mi protrombinovou mutaci. Říkal, že je to velmi běžné, jen si budu muset aplikovat injekce, denně až do porodu. Vychrlil na mě spoustu informací a jsem z toho dost zmatená. Také se bojím jehel (nevadí mi když ji dostanu od dr., ale ďobat do sebe sama????)
Nemáte s tím prosím někdo osobní zkušenost? Díky
Ahoj, kamarádka má to samé, opravdu se to dá dost vídat… Píchá si injekce na ředění krve od 25 tt. Jehličky jsou to malé a krátké (cca 1cm) a velice tenké (viděla jsi někdy stříkačku na inzulin?) a píchá se často do bříška. Jde o cvik, ale věřím, že to zvládneš
a nosí kompresové punčochy
Díky moc za info. Mno viděla jsem jen inzulínové pero a to ani moc hrůzu nenahání (prostě nemám ráda tvar injekčních stříkaček
). A o těch punčocháčích mi dr. nic neříkal. Neotékají té kamarádce z punčoch nohy ?? Lítám do práce a i bez punčoch jsem vždy večer ráda, když sebou bouchnu do postele a dám nožky nahoru ![]()
Nene neotekají. Určitě se těch jehliček neboj, nejsou to klasické injekce
Akorát pak budeš mít trochu bolavý bříško z toho píchání, ale věřím, že to zvládneš. Hlavně, že jste v pořádku a pod dohledem ![]()
JJ máš pravdu, jsem taky ráda, sice vystrašená, ale alespoň mě hřeje pocit, že kulihrášek je v pohodě a čvachtá se v domečku - díky ![]()
Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dá
Neboj,to zvládneš ![]()
Cherilin píše:
Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dáNeboj,to zvládneš
No a mě dr. říkal, že to jde píchat i do nohy??
Ahoj, já mám tuto mutaci. Protože jsem po dvou potratech, tak teď hned od // píchám clexane každý den a budu až do konce šestinedělí. Injekce je už pripravená, jehla je tenká. Píchá se do špíčku na břiše. Mně to teda píchá přítel, asi bych píchla i sama, ale takhle je to pohodlnější. Někdy je to úplně bezbolestný, někdy to trochu štípe a někdy se napíchne místo, kdy tam ta jehla nechce vůbec zalézt, tak se musí použít hrubá síla
ale je to úplně v pohodě. Já taky nejsem milovník injekcí a dávám to v pohodě. Někdy se dělají modřiny. Ale uričtě jsem ráda, že píchám, protože když mne vyjmenovali co to může způsobit - infarkty placenty, preeklampsii, trombozu, plicni embolii atd, tak radši každý den píchat, než další potrat.
A měli by si tě na hematologii hlídat, já chodím na kontrolu každých 6 týdnů, kdy dělají kontrolní odběry, jestli je srážlivost optimální.
Andik333 píše:
Ahoj, já mám tuto mutaci. Protože jsem po dvou potratech, tak teď hned od // píchám clexane každý den a budu až do konce šestinedělí. Injekce je už pripravená, jehla je tenká. Píchá se do špíčku na břiše. Mně to teda píchá přítel, asi bych píchla i sama, ale takhle je to pohodlnější. Někdy je to úplně bezbolestný, někdy to trochu štípe a někdy se napíchne místo, kdy tam ta jehla nechce vůbec zalézt, tak se musí použít hrubá sílaale je to úplně v pohodě. Já taky nejsem milovník injekcí a dávám to v pohodě. Někdy se dělají modřiny. Ale uričtě jsem ráda, že píchám, protože když mne vyjmenovali co to může způsobit - infarkty placenty, preeklampsii, trombozu, plicni embolii atd, tak radši každý den píchat, než další potrat.
A měli by si tě na hematologii hlídat, já chodím na kontrolu každých 6 týdnů, kdy dělají kontrolní odběry, jestli je srážlivost optimální.
No mne právě dr. také vyjmenoval všechny ty hrůzy, které to způsobuje včetně potratu. Takže jsem samozřejmě z jedné strany ráda, že mi dr. ten test udělal a že budu hlídaná.
Máš tedy velmi statečného přítele, protože si nedokážu představit toho svého, jak mi píchá jehličku (i sebemenší) do bříška… A ještě se tě zeptám, nedal ti dr. na výběr ohledně vpichů zda do pupíku nebo do stehna ???
grepik02 píše:Cherilin píše:No a mě dr. říkal, že to jde píchat i do nohy??
Kamarádka si taky píchá,2krát denně a bude muset ještě chvíli po porodu.Taky se bála,ale naučila se to,akorát teď ke konci těhu vždycky hledá vhodné místo na vpich,docela má to bříško rozpíchané a má na něm minimodřinky.Ale prej se to přežít dáNeboj,to zvládneš
Noo- jde to, píchá se to pod kůži. Ale břicho je nejlepší, nohama moc hýbeš
bříško je velký, máš hodně místa. Taky se to dá píchat do paže, ale to si jeden dělá těžko. v návodu u injekcí budeš mít vhodná místa vpichu ![]()
Vždycky pichas do kožní rasy, břicho je nejlepší nejlip se to tam vstreba. Do nohy nebo paže to jde taky. Mne vyhovuje to bricho, speku tam mam nejvic ![]()
Andik333 píše:
Vždycky pichas do kožní rasy, břicho je nejlepší nejlip se to tam vstreba. Do nohy nebo paže to jde taky. Mne vyhovuje to bricho, speku tam mam nejvic
Chápu
pravda, břicho teď mám jak balonek, takže to vážně asi půjde nejlíp… hmm tak jsem na to zvědavá ![]()
Grepiku a zkus jeste toho pritele. Bylo by to pro tebe pohodlnejsi. Můj byl taky ze začátku vyjukanej a teď picha jak profík a bavi ho to.
Ahoj,
Taky si picham uz od 6tt jedenkrat denne. No prvi tyden jsem mela hysteraky, jako ze ja si to prece nemuzu pichnout a tak a ted uz picham jak profik
. Clovek jsi zvykne a hlavne clovek to dela pro mimise. Lepsi pichat nez pak nejake komplikace. Budu pichat az do sestinedeli.
Ahoj, já mám taky protrombinovou mutaci, jak jste holky rodily, měly jste nějaké problémy? Já se strašně bojím komplikací…