Proč jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.11 19:03
klarinienka píše:
Je mi 19, SŠ studuji dálkově a s přítelem jsem byla rok když jsem zjistila, že jsem těhotná a nikdy bych si dítě nenechala vzít! Takovým jako ty bych přála dítě nemít…

Klarinienko, tohle je zlá povaha, ta tvoje, přát podobné věci někomu, koho neznáš…
Ne to, že zvážím svoji situaci, byť jsem ji zavinila vlastní blbostí, a rozhodnu se a za tím rozhodnutím si stojím…

• Citovat
  • Upravit
1332
18.2.11 19:05

Každý má právo se rozhodnout.V tu chvíli je to pro člověka asi nejlepší řešení.Odsoudit nekoho ,že přemýšlí zodpovědně co bude dál ,je hloupé.Kolikrát se stane ,že selže antiko .Žena si myslí,že se chová nejzodpovědněji jak muže.někdo nemá to štěstí přivést dítě do prostředí ,kde je vše v pořádku.Nikdy bych nikoho neodsoudila za to ,že se rozhodl jak se rozhodl.A jak se to říká.Přej a bude Ti přáno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 19:09

Šla jsem na potrat, když mi bylo 16 let (rodila bych v 17ti), když to tak vezmu zpětně je mi to líto když teď viďím tu mojí prďolku ale zase na druhou stranu, mám pocit, že jsem udělala dobře, je to už 15 let a vím, že bych tomu prckovi nebyla tak dobrá máma jako jsem teď

• Citovat
  • Upravit
1332
18.2.11 19:16

Z mé zkušenosti .Mám tři děti ,tříletou malou jsem skoro dva a třičtvrtě roku kojila.Loni v létě jsem mělanepravidelnou ms.přikládala jsem to tomu,že jsem přestávala kojit pravidelně,mělajsem velký stres ,problémy atd.V říjnu jsem začala špinit ,pak krvácet .Dopadlo to tak ,že jsem doma malem vykrvácela,omdlela jsem a skončila v nemocnici .A tam mě řekli,že jsem samovolně potratila cca desátý týden .Byla jsem zaskočená .Poplakala jsem si ,ale ted když přemýšlím ,tak nevím co bych dělala kdybych to zjistila dřív .Musela bych se taky rozhodnout .a to velmi pěčlivě .Mám tři děti ,manžel žádné extra zaměstnáni.Takže asi bych tam stejně skončila.Asi to tak mělo být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 19:28

Klarienko - klídek, klídek. S tím nepřáním jsi přestřelila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
18.2.11 20:07

Teda nechápu tě Klarienko :nevim: , co kdyby se to stalo tobě a někdo ti napsal, že Ti přeje to Tvé práníčko????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ditrych
18.2.11 20:14
anonymmm píše:
Ahoj,denicek jsem necetla,ale pokud sla autorka denicku na potrat kvuli priteli a nadale s nim je,take to nepochopim.Pokud sla na potrat z duvodu,ze partner dite nechce a kvuli tomu se i rozesli,chapu to.Nemuzu tohle odsuzovat,jiste ma k tomu sve duvody.Nechce byt s ditetem treba sama,ani se nedivim,v dnesni dobe to lehke neni.Ja osobne jsem na potratu byla a to z duvodu financi.Meli jsme uz dve deti a proste jsme si treti v te dobe dovolit nemohli,byly jsme na tom hodne spatne.

souhlasím s prvním odstavcem.Jinak právo má opravdu každý se svobodně rozhodnout, a asi bych nikoho neodsoudila.

• Citovat
  • Upravit
ditrych
18.2.11 20:48
Kamča.dalmatinka píše:
Je to snad každého věc.Nevim proč by například zakladatelka deníčku měla být napadána :nevim: .
v životě bych na potrat nešla,ale je mi uplně jedno jak se rozhodnou ostatní a pro nikoho to není lehké tak proč do nich ještě rejpat.
Každej se rozhodne sám,nejsme zvířata a jaké jsou k tomu duvody muže být všem jedno
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
424
18.2.11 21:20

Klarienko, jak si vůbec dovoluješ soudit? A ještě jí přeješ, aby nemohla mít děti…Komu ona tím ublížila, že šla na potrat? Zatímco ty ubližuješ tím, jak myslíš a co říkáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
18.2.11 21:43
8-o 8-o 8-o :poblion: :poblion: sorry,ale ty nejsi normální.měla bych k tobě taky bohužel jen sprostý slova!!!!!!!!!!!!!!
klarinienka píše:
Je mi 19, SŠ studuji dálkově a s přítelem jsem byla rok když jsem zjistila, že jsem těhotná a nikdy bych si dítě nenechala vzít! Takovým jako ty bych přála dítě nemít…
Renca127 píše:
ne nemam zadne vycitky svedomi…
bylo mi 18,studovala jsem ,bydlela u rodicu…atd…
a jestli te to vytocilo to je tvuj problem…
okolnosti nevis,tys to nezazila.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
18.2.11 21:59

já osobně bych šla na potrat jen v případě znásilnění, nebo ze zdtŕavotních duvodu.I tam bych se ,ale asi hodně rozmýšlela, protože Mít miminko je ten nejkrásnější dar. taky nejsem nejstarší bude mi 22, školu sem musela přerušit,ale nelituju mam svýho drobečka:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17019
19.2.11 07:50

Souhlasím!!!!!!

Potraty odsuzuji, hergot, je tolik druhů antikoncepce. Potraty bych dělala jen za zdravotních důvodů a při znásilnění a ne proto, že jsou holky blbé a neuměj se chránit :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27031
19.2.11 21:02

Já bych na potrat šla pouze kdyby miminko bylo nevyléčitelně vážně postižené a i to by mi trhalo srdce a asi byh se s tím nesrovnala nikdy…
Z mé zkušenosti kdy jsme si první neplánované pořídili kdy jsme měli oba holou prdel můžu říct že když se chce dá se to zvládnout.To je ale moje zkušenost :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdeňka K.
19.2.11 21:43

Řešila jsem, zda jít na potrat asi před měsícem. K těhotenství došlo proto, že HA mi už po 10 letech nedělala dobře, tak jsem ji vysadila. Jadiná další spolehlivá ochrana je kondom (pesar, spermicidy atd. mají menší spolehlivost). Přítel ale při sexu s kondomem vůbec nic necítí, proto jsme se dohodli na vypočítávání ovulace a tři dny před možnou ovulací i tři dny po, jsme se chránili kondomem. Věděli jsme, že to není 100% metoda, ale nic lepšího jsme neobjevili. V lednu jsem zjistila, že jsem těhotná. Přítel dítě rezolutně odmítl, rozešli jsme se. V té době jsem byla na úřadu práce, takže bych měla nárok jen na 4 letou rodičovskou, z čehož bez partnera nemůžu vyjít. Navíc mi na obecním úřadě začali dělat problémy s převodem práv obecního bytu, na který mám ze zákona naprostý nárok. Takže - bez chlapa, bez práce, bez peněz, ve starém malém bytě před rekonstrukcí… A těhotná.

Přiznám se, že než žít stylem z ruky do huby, kupovat ty nejlevnější potraviny a doufat, že mi přispěje někdo nějakou almužnou - to už mi přijde zodpovědnější jít na potrat. Takže jsem začala zuřivě obíhat úřady, zda je nějaký způsob, jak dosáhnout na lepší rodičovskou. Po deseti dnech zuřivého martiria jsem vyběhala:

• ze dne na den jsem se vrhla na ŽL, když máte motivaci „musím si vydělat prachy, jinak přijdu o mimčo“, tak makáte jak šroubci
  • na obci mi byt prostě přidělit musí, jinak holt začnu dělat kravál (některým našim spoluobčanům to funguje, proč by nemohlo mě - čím je člověk víc hlasitějí, tím toho evidentně dostane víc - v případě potřeby přijdu i s tlampačem)
  • chlap se časem nějakej najde, možná tím líp - když budu mít dítě, třeba se na mě konečně přestanou lepit ty nedospělý ucha

Sečteno a podtrženo - potrat nezavrhuju, pokud pro něj má člověk pádný důvod. Já jak prvně slyšela tlouct srdíčko, tak jsem to prostě srabsky nedokázala… Jen mě mrzí, že toho malého človíčka má rád jen jeden člověk a mám strach, že ho nedokážu mít ráda dost - za oba. Se zbytkem se už nějak porveme, musíme :-)

Neodsuzujme ničí chování, každý jsme jiný, co je pro někoho brnkačka, pro druhého je neřešitelná situace. Nemůžeme vědět, čím si druhý prochází, nikdy v jeho kůži žít nebudeme.

• Citovat
  • Upravit
48576
19.2.11 22:01

Zdenko omlouvám se že takle lezu do tématu,ale proč jste nedělali přerušovanou soulož?Já to tak praktikuju 10 let bez nehody.vypočítávání plodných dnu je to nejhorší co mužeš udělat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí