Proč jít na potrat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.11 12:50

nevím jak ostatní, ale máme vůbec 21 století? Dnes přece je na rozhodnutí každé z nás, mít či nemít děti, sama mám 2 děti, ale dokážu pochopit i ženu, která řekne, mám kariéru, muže, a dítě nechci, nechci přijmout zodpovědnost za někoho jiného, a jen ten kdo děti má ví co je to mít dítě, ale je to přeci všechno o toleranci nebo ne? Proč se i dneska automaticky předpokládá, že žena musí dítě mít, protože jen to je její smysl života, ale co když ten smysl života má někde jinde? I to dokážu pochopit. Neodsuzujme ženu, jen proto, že např. řekne dám pryč dítě z finančních důvodů, i to je přeci důvod, já tohle považuju za zodpovědný přístup,a ne si nechat dítě za každou cenu, jak v dnešní době přežít bez penez, a přece to bude právě to dítě,které to odnese nejvíc, protože z nezodpovědnosti sice dítě budeme mít, ale co mu asi tak poskytneme, lásku ano, a co dál? Kde je vzdělání, kroužky, a další věci na tohle všechno člověk musí myslet dopředu, bohužel taková je doba, srovnávat dnešní dobu s dobou za války, je absurdní, taky by jsme třeba mohli říci, proč kupovat automatickou pračku, dřív měly ženy valchu,a nechat si dítě, i přesto, že zdravotní důvody to nedovolují je obrovská nezodpovědnost, kdo se pak o to dítě postará, když se něco matce přihodí? Ano je tu otec, ale nahradí to lásku matky? Rozhodnutí děláme někdy rychle, a snadno, ovšem domýšlíme vždy důsledky? Každý z nás je jiný, ve všech směrech, a proto myslím, že je na každém, aby se se svým rozhodnutím srovnal, protože nic jiného mu stejně nezbyde.

• Citovat
  • Upravit
10048
18.2.11 12:51

Poprosím adminy kdyžtak o smazání celé diskuze, chtěla jsem jenom znát některé důvody, myslím že to není tak nezajímavé, jaké různé lidské osudy k tomuto vedou.
PO pravdě občas mám tady tak s prominutím zhnusený pocity z některých „nedoktnutelných kritiček“ že bych na emimino radši už nešla. Našla jsem tady spoustu užitečných rad, milých lidí a i informací a nejednu pomoc, ale za tohle mi to opravdu občas nestojí. Nechci tady nic rozpoutávat, ale čtu tady každej den a každej den se tady něco takovýho semele. Takže všehcny ty úžasné a chytré madam zdravím a omlouvám se že jsem jako jedna z mnoha si dovolila napsat něco co se jim nelibí. Vám všem ostatním děkuju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.2.11 12:52

Bylo mi šestnáct, praskl kondom..Nelituji toho a nesu si to celý život.Pro mě to bylo dobré rozhodnutí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka
18.2.11 12:56

Nemyslela jsem to špatně na tebe, ale stejně se to taky zase zhádá…

Dice píše:
Poprosím adminy kdyžtak o smazání celé diskuze, chtěla jsem jenom znát některé důvody, myslím že to není tak nezajímavé, jaké různé lidské osudy k tomuto vedou.
PO pravdě občas mám tady tak s prominutím zhnusený pocity z některých „nedoktnutelných kritiček“ že bych na emimino radši už nešla. Našla jsem tady spoustu užitečných rad, milých lidí a i informací a nejednu pomoc, ale za tohle mi to opravdu občas nestojí. Nechci tady nic rozpoutávat, ale čtu tady každej den a každej den se tady něco takovýho semele. Takže všehcny ty úžasné a chytré madam zdravím a omlouvám se že jsem jako jedna z mnoha si dovolila napsat něco co se jim nelibí. Vám všem ostatním děkuju. :kytka:
  • Citovat
  • Upravit
10048
18.2.11 13:01

Já jsem to taky nemyslela na Tebe :wink: …ono je těžký poznat kdy se v diskuzi pohádají a kdy ne…já jsem to nemyslela špatně, takže radši ať sem nikdo nic nepiše :-)
jenom jsem poslední dobou z některých věcí tady dost rozladěná, a to nemyslim jenom v případě kdy se to týká mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3412
18.2.11 13:01

Lucineecko krásný názor :palec:

Jako mladá, a ano i blbá, jsem tvrdívala, že dítě v mladém věku je hloupost, že bych rozhodně šla na potrat. Tehdy jsem ale neznala, co slovo potrat obnáší at už z fyzické stránky, tak i z psychycké stránky. Ted už nějakou dobu vím a na potrat bych nešla ani kdyby mě znásilnili (vždyt to dítě je nevinné a je polovina mě). Pro mě jsou důvody pro potrat tyto - ohrožení života matky, vada dítěte neslučitelná s životem a těžký postižení.

Otěhotněla jsem neplánovaně, potrat nepřicházel v úvahu a byla jsem připravena být svobodná matka. Nakonec mám skvělýho přítele a úžasnou princeznu a začínáme pracovat na druhém :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
18.2.11 13:02

Dice - píšu, jak mi prsty narostly. :-) Nic proti Tobě. Tak se hned nečerti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.11 13:04
Anonymní píše:
nevím jak ostatní, ale máme vůbec 21 století? Dnes přece je na rozhodnutí každé z nás, mít či nemít děti, sama mám 2 děti, ale dokážu pochopit i ženu, která řekne, mám kariéru, muže, a dítě nechci, nechci přijmout zodpovědnost za někoho jiného, a jen ten kdo děti má ví co je to mít dítě, ale je to přeci všechno o toleranci nebo ne? Proč se i dneska automaticky předpokládá, že žena musí dítě mít, protože jen to je její smysl života, ale co když ten smysl života má někde jinde? I to dokážu pochopit. Neodsuzujme ženu, jen proto, že např. řekne dám pryč dítě z finančních důvodů, i to je přeci důvod, já tohle považuju za zodpovědný přístup,a ne si nechat dítě za každou cenu, jak v dnešní době přežít bez penez, a přece to bude právě to dítě,které to odnese nejvíc, protože z nezodpovědnosti sice dítě budeme mít, ale co mu asi tak poskytneme, lásku ano, a co dál? Kde je vzdělání, kroužky, a další věci na tohle všechno člověk musí myslet dopředu, bohužel taková je doba, srovnávat dnešní dobu s dobou za války, je absurdní, taky by jsme třeba mohli říci, proč kupovat automatickou pračku, dřív měly ženy valchu,a nechat si dítě, i přesto, že zdravotní důvody to nedovolují je obrovská nezodpovědnost, kdo se pak o to dítě postará, když se něco matce přihodí? Ano je tu otec, ale nahradí to lásku matky? Rozhodnutí děláme někdy rychle, a snadno, ovšem domýšlíme vždy důsledky? Každý z nás je jiný, ve všech směrech, a proto myslím, že je na každém, aby se se svým rozhodnutím srovnal, protože nic jiného mu stejně nezbyde.

ved prave, zijeme v 21 storoci a mame xy moznosti ako sa pred nezelanym otehotnenim chranit :roll:

• Citovat
  • Upravit
lucineeccka

V nečem máš pravdu, ale v něčem s Tebou fakt nesouhlasím. Myslím, že je všechno jenom o zodpovědnosti!! Když jsem tak zodpovědná abych měla sex, tak musím být zodpovědná i za následky!
A když vím, že děti nikdy nechci tak se nechám vysterilizovat nebo se budu chránit více metodami.
A všechno není jenom o penězích. Znám spoustu lidí co měli málo, ale byli šťastní a taky znám spoustu lidí co mají hodně a štastní nejsou…

Anonymní píše:
  • Citovat
  • Upravit
10048

Je to fakt, já se omlouvám :oops: už musím fakt vypnout, jít domu a vyspat se :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucineeccka

V nečem máš pravdu, ale v něčem s Tebou fakt nesouhlasím. Myslím, že je všechno jenom o zodpovědnosti!! Když jsem tak zodpovědná abych měla sex, tak musím být zodpovědná i za následky!
A když vím, že děti nikdy nechci tak se nechám vysterilizovat nebo se budu chránit více metodami.
A všechno není jenom o penězích. Znám spoustu lidí co měli málo, ale byli šťastní a taky znám spoustu lidí co mají hodně a štastní nejsou…

Anonymní píše:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.11 13:18

Ale samozřejmě, že je to o zodpovědnosti, a pokud to někdo vyřeší třeba i potratem, to je přece také zodpovědnost, proč se vlastně tak potraty odsuzují, nejsem věřící, takžé možná, se nato dívám jinak, ale pokud selže jiná ochrana,je to přeci také řešení, nehledě nato,že i spousta žen antikoncepci brát nemůže, a ostatní taky není úplně 100%, já jsem jen chtěla napsat svůj názor ohledně tématu proč na potrat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.2.11 13:19

Byla jsem relativně „stará“ a zajištěná. Byla jsem ještě vdaná, i když s manželem jsem už nežila, otěhotněla jsem přes HA se svým bývalým partnerem, který měl v té době počínající nový vztah a spolu bychom už znovu být nechtěli. Jo, byla jsem blbá, blbá, blbá, ale stalo se to. Tím, že to bylo přes HA, opravdu jsem si nešla pro postinor, prostě mě to nenapadlo…

Bylo to dilema, ale šla jsem na potrat, doteď si říkám, že jsem byla pitomá, ale toho, jak jsem to vyřešila, nelituju.

Dva měsíce na to jsem se seznámila se svým současným manželem, máme dvouleté dítě a další na cestě. Kdybych byla tehdy na ten potrat nešla, žila bych pravděpodobně sama s dítětem, které by ani neznalo svého tátu…
Ano, spousta z vás to odsoudí, já to morálně taky odsuzuju, ale přesto jsem přesvědčená, že bych ve stejné situaci znovu udělala totéž.

Kdybych teď čekala dítě s těžkým postižením, taky bych na potrat šla, ne kvůli sobě, ale kvůli tomu staršímu, kterému bych se pak určitě nemohla dost věnovat, přišel by mi „bitý“… Kdybych měla porodit první dítě s postižením, asi bych si ho nechala a neměla už další děti, abych věděla, že tu vždycky budu pro to nemocné. A třeba bych si časem pořídila i další, kdybych měla pocit, že to zvládám…

• Citovat
  • Upravit
424
18.2.11 13:36

Vůbec nechápu tuhle diskusi a nechápu, proč někdo odsuzuje potrat. Je to osobní záležitost každé ženy a nikdo nemá právo jí za to soudit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
18.2.11 13:39
Souhlasím,je lepší potrat,než pak dát dítě do babyboxu.Potraty vůbec neodsuzuju,taky jsem byla v 17 a nelitovala jsem toho a ani nelituji.jsou někdy životní situace,kdy to prostě jinak nejde a argument,že je lepší ho dát pak do babyboxu mě osobně přijde hodně divnej :roll:
Ywett píše:
A porodit dítě a dát ho do babyboxu nebo k adopci, to bych nedokázala ani tehdy! Radši fakt potrat.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí