Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, teď mě po jednom příspěvku napadlo se zeptat jak říkáte mrňousům v domečku??? My mu od začátku říkáme Matýsku (mám totiž vtíravý pocit, že to bude kluk) a nebo Kulihrášek… Tak by mě zajímalo, jak je to jinde? ![]()
Tak muj pritel si mysli ze to bude holcicka,takze rika brisku Kačenko ![]()
Ja si myslim ze to bude kluk takze rikam Marbulinku
![]()
a nebo proste rikame mimísku ![]()
Já říkala, miminko, dětátko, bobišek. Pak jsem mu najednou začala říkat jménem, aniž bych věděla, co to bude, prostě jsem to tak cítila…
ahojky ![]()
přítel zvolil Koblížek, ale to jsem mu vymluvila s tím, že tak říká mě a že by se mu to mohlo plést, že Nugátek nebo Marmeládka by znělo o něco lépe
Ale z toho nebyl zrovna nadšen, takže zvítězil Kulihrášek…
Asi nijak, ale hned ve 13. týdnu nebo tak bylo vidět, že je to kluk a od té doby jménem ![]()
U nás je to Mališ…už ode dne, kdy jsme s přítelem spolu začali chodit a těhu jsme chtěli, až po 3 letech… ![]()
U nás to byla bobulka už od snažení
a teď když k mimču mluvím, říkám mu miláčku, broučku, prďolko atd
říkali jsme mu fazolka. Až když už jsme měli jistotu že to bude kluk tak jsme mu říkali Honzíček.
Neříkám nijak, nějak mi ty fazolky a buráčky a spol nejdou přes pysk.
Když se potřebuji vyjádřit, tak říkám mimino. Nwvím, co to bude a zvyknout si na neodbytný pocit, že to bude zrovna kluk nebo zrovna holka, to je dost ošidné, někdo měl dokonce i na utz předpovězenou holku a pak to byl kluk a prý se ta paní s tím hodně těžko smiřovala, skoro to vedlo k odmítání dítěte, že přeci čekala holčičku ![]()