Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
http://zpravy.idnes.cz/…/domaci.aspx?…
Jaký máte názor?
Já tedy doufám, že takový zákon neprojde. Ani nevím, jakým způsobem bych to vlastně dítěti vysvětlila a kdy vůbec??
To je nesmysl, toto nemůže projít. Určitě by tím i klesl počet dárců… hlavně muži by měli pak vítr z alimentů…
@oxana1980 a co děti odložené do babyboxu
tam to zatím nikdo neřeší a až to bude chtít začít řešit, tak to bude mít za následek, že se schránky zruší a nechci domýšlet, a to nejsem zastáncem těchto schránek.
U dárců bych řešila jen jediné, podrobnou zdr. anamnézu víc ani prd. Pánové na mě dělají dojem, že pro samou práci nevím kam dřív skočit a tak vymýšlí hovadiny.
Pokud toto opravdu schválí, tak bych řekla že IVF s darovanými vajíčky či spermii je u konce
. Kdo by dobrovolně šel darovat, když by ho po x letech mohlo oslovit víc dětí
, člověk změní partnera a jak to bude vysvětlovat atd, vždyť to je nemožné
. Ale dívám se že tam promluvil poslanec katalík to se dalo čekat
, takovým bych přála nemít děti!!!
@Krasavicaa šak tam píšou, že poslancům nebude vadit, když se díky tomu sníží počet výkonů asistované reprodukce
asi mají za to, že jiné skupiny obyvatel nám porodnost podrží a ten zbytek má prostě smůlu, když nemůže mát děti přirozenou cestou
![]()
@bozska-mrcha píše:
@Krasavicaa šak tam píšou, že poslancům nebude vadit, když se díky tomu sníží počet výkonů asistované reprodukceasi mají za to, že jiné skupiny obyvatel nám porodnost podrží a ten zbytek má prostě smůlu, když nemůže mát děti přirozenou cestou
![]()
Poslanci jsou vepřové hlavy
![]()
Dite ma zakonne pravo znat sve rodice… V tom pripade by mela byt zakonem trestana matka, ktera se s nekym neznamym vyspi na diskotece a upre tim diteti pravo znat sveho biologickeho otce. Zena, ktera si ponecha dite pocate pri znasilneni, mu asi o tatinkovi taky vykladat nebude. Zena, jejiz dite bylo pocato pri nevere, at uz jeji svemu partnerovi nebo si k ni odskocil zenaty otec od jine rodiny. A ze je takovych pripadu v populaci opravdu mnohonasobne vic nez deti pocatych pri umelem oplodneni s pouzitim darovanych bunek.
To jen oni nemají ted co asi dělat a vymýšlí si „práci“
z tohoto nemám strach že by prošlo.
Neskutečná kravina a to patřím mezi osoby, co by do IVF nikdy nešly
Ale tohle je fakt neskutečné. Budeme se vracet zpět, místo dopředu
Ono adoptovat dítě není pro každého tak snadné a to mají zůstat podle těchto blbounů bezdětní
![]()
@araw píše:
Neskutečná kravina a to patřím mezi osoby, co by do IVF nikdy nešlyAle tohle je fakt neskutečné. Budeme se vracet zpět, místo dopředu
Ono adoptovat dítě není pro každého tak snadné a to mají zůstat podle těchto blbounů bezdětní
![]()
![]()
Vsǎk o nic nejde, ne? Cigáni to doženou ![]()
Jako já neberu dítěti právo na to, znát rodiče, ale tohle právo prostě končí tam, kde naráží na právo dárce být anonymní.
Také jsem jednou darovala vajíčka. Občas mi proletí hlavou, jestli se to obdarované povedlo a maj díky mě miminko, na druhou stranu, asi bych úplně nepotřebovala, aby dané dítko za mnou jezdilo na Vánoce
![]()
A při představě, že ze spermií dárce může takhle vzniknou několik tisíc dětí…no to potěž votěž.
Idioti, kdyz něco jakž takž funguje, tak se v tom musí rýpat ![]()
V tom článku chybí celkem podstatné informace, jak by to mělo probíhat v praxi. Není tu uvedeno, zda by mělo jít o všechny děti z darovaných buněk, nebo o ty, kterým jejich rodiče řeknou, že z darovaných buněk jsou (jelikož ne každé takové dítě to ví). No a pak by ten zákon zas byl dost bezzubý, pokud by neplatil pro všechny. Nevím, je tu málo informací na to, aby si člověk mohl udělat názor.
Navíc z toho, co je tam ocitováno, poslanci moc netuší, jak to s dárci je. Třeba geneticky musí být dárce naprosto OK, takže pan Komárek řeší již vyřešené.
Paní Nováková, která se tak strašně obává totality, tu zcela netotalitně vykládá cosi o potřebě vést lidi k tomu, že děti nemají mít ti, co jsou na tom zdravotně hůře.
Pan Úsvit zase hází asistovanou reprodukci k „potratům a takovým záležitostem“.
EDIT překlep
Příspěvek upraven 29.12.14 v 10:07