Azoospermie a přesto těhotná?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1359
28.12.14 14:17

Azoospermie a přesto těhotná?

Ahoj holky, zakládám toto téma pro ty, které postihla stejně jako nás diagnóza azoospermie. Zajimalo by mne, jak jste se s touhle diagnózou poprali, jestli jste zkouseli cokoliv na zlepšeni např. Čínskou medicinu atd. a zda to pomohlo či nikoliv. A hlavně, zda se Vám nakonec podařilo otěhotnět, ať už pomoci IVF nebo nějakým zázrakem přirozeně. Zda se Vám podařilo nad touto diagnozou zvitězit? např. Že doktoři nedávali žádné šance na přirozené početi a přesto se zadařilo? Potřebuji trošku povzbudit a získat nějake informace, zda se vůbec s touto diagnózou dá něco dělat, či je to už předem prohraný boj. Přijde mi, že jsem na všechno hrozně sama:(. Děkuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
28.12.14 14:44

Pokud máte diagnozu na základě jednoho vyšetření, nesmířila bych se s tím…Myslím, že by partner měl vyšetření absolvovat ještě min. 2-3× s odstupem 2 měsíců a pokud by to opravdu bylo po právu, zkusit získat spermie i operativně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
28.12.14 15:23

@Zuzule2014 my meli ze zacatku normozoospermie, asi tak od srpna, kdy byl manzel na prvnim spermiogramu..v breznu bylo 1IVF a stale superspermie, ale nezadarilo..po vysetreni na imunologii chlapovi v dubnu zjistili teratozoospermie, coz jsem nechala, jak je mozne..no, tvrdili, ze bez IVF to nepujde,..zvlast s moji nemoci..no a v cervenci jsem otehotnela prirozene..neni to sice azoospermie, ale chlap mel tak male procento morfologie, ze jsme tomu moc neverili..ale nedejte jen na jedno vysetreni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 15:32

@Zuzule2014 my to měli a ještě nějaké další problémy u mě. A než měl jít na operaci mesa/tese, tak po kontrolním spg se pár živých našlo. Pak jsme podstoupili ivf, které nevyšlo a za 3 měs jsem otěhotněla normálně.

Partner ať jí vitamíny selen, zinek, banány… A odpociňte si, jeden blbý spg ještě nic neznamená.

• Citovat
  • Upravit
4535
28.12.14 15:41

@jalisca tak mi přijde, že kdokoliv jde na imunologii, tak diagnoza u chlapa jsou teratozoospermie. Můj je tam měl taky. 50% dobrých 50% špatných. Také nás tlačili do IVF a otěhotněla jsem 2× během pár měsíců. Jednou to nevyšlo, teď jsem v 25.týdnu. Také nám tvrdili, že bez IVF by to byl zázrak. Také jsem nebyla zcela v pořádku a propadala jsem panice. Někdy si myslím, že ty centra na nás až zbytečně tlačí a pak způsobí špatnou psychiku, která je snad ještě horší než všechny diagnozy…

@Zuzule2014 tvůj manžel ať přestaneš pít alkohol, přestane kouřit (jestli kouří), udělá si detoxikaci organismu, hodně pije a pak ať nasadí selen, zinek, vitamín E 400mg, B-komplex a kyselinu listovou. Vše pěkně zvlášť, ne žádný mix vitamínů, tam jsou malé dávky. Choďte hodně na procházky. Na jaře uvidíte zlepšení. Trvá to trošku dýl, no. Manžel se ale po tomto hodně zlepšil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
28.12.14 15:53

@Mallorka ja jsem v 26tt :palec: hrozny, muj dr v Caru by me hned v dubnu hnal na dalsi IVF, vysetreni jsem si vydupala, a hlavne 30tisic za prvni pokus. My se v cervnu brali, kde ty penize brat? Ja byla z Caru tak vynervovana..chodili jsme tam pres 5mesicu, snazili se 3roky..a nejhur jsem to snasela v tom Caru..ale hlavne, ze to vyslo :srdce: ja dr rikala, ze to bude diky me nemoci, on tomu neveril a imunologie to potvrdila, plus jeste chlapa..myz toho byli strasne spatni..no a sup, v cervenci to vyslo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
28.12.14 15:54

@Zuzule2014 nekourit, nepit, zdravy zivotni styl..ja chlapovi koupila vitaminy, selzink..zkuste to..oni radi prehaneji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
28.12.14 16:06

@jalisca ty jo a teď koukám na tvůj podpis. Jsme dvojnice :-). My se snažili teda dva roky, diagnoza moje lehká endometrioza…tak jsme jeli do centra, tam jsem byla naprosto v nervech. Doktor vše bral jak na běžícím pásu. 1. spermiogram, horší morfologie a hned, že s tím se těžko těhotní + endometrioza atd. 3× IUI bez výsledků. Dokonce jsem jednou viděla, že tam zavedli tak mizerný spermiogram, že nám rovnou mohli ušetřit 1000,–Kč a pocit naděje. Bojovala jsem za imunologii, nechtěl mě tam poslat, že je až po neúspěších umělého… tak jsme v podstatě museli na IVF, to nevyšlo, neměli jsme vajíčka, zhroutil se mi svět, čekala jsem, že bude aspoň 5 mražáků, že nebude nic ani na vložení mě dostalo na kolena. Ten hned začal o darovaných vajíčkách atd. okamžitě jsem odsud odešla, ale aspoň s tou žádankou na imunologii. Dala jsem si pomocí kyneziologie dohromady hlavu, byla jsem fakt v totální beznaději. Prostě tam ze mě udělali naprostýho blázna. No a vyšetření na imunologii. Zvýšená buněčná imunita, Prednison a do měsíce jsem byla v tom. První nevyšlo, ale po revizi jsem za 3 cykly zase otěhotněla. Dnes jsem 24+6tt :-) a narozdíl od tebe budeme mít kluka :-) pěkně už kope. Celá ta návštěva CARŮ nás vyšla s naftou a vším tak na 12tis…a to jen zato, aby mi dali jeden papír na imunologii. Kdyby mě tam poslal hned, jak jsem ho prosila, tak mi ušetřil rok slzavého údolí. Už bych tam nikdy nešla. Jsem teď šťastná, ale doteď se mi někdy vrací ty jejich špatné zprávy atd. Pomalu se dávám dohromady.

@Zuzule2014 opravdu, mají tam tendence přehánět. Zbytečně se budeš trápit. Vím, že kdyby to nešlo vážně dlouho, tak je to šance, ale zkuste to sami. Myslete pozitivně, žijte zdravě. My ještě k tomu hodně začali jíst ryby, vařenou zeleninu, koupili si štěně. Vše pomohlo. Psa totálně zbožňujeme. Všechna pozornost se upla na něj a já najednou 2× v tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
28.12.14 16:27

@Mallorka tak my to meli horsi. Ja otehotnela prirozene v prosinci 2011, jenze v lednu SP. vysadila jsem kortikoudy, coz byl ten nejhorsi napad, jenze dr nechtel, abych je brala..zmenila jsem gynekologa, ten me poslal na hematologii, udelal zakladni vysetreni a pry se muzeme snazit. Ja psychicky v haji..no nedavala jsem to. Mama v te dobe, kdyz jsem potratila, byla po tezke operaci srdce, starala jsem se o svou a jeji domacnost, prace, stres..vse dokupy..no nedarilo se..tak jsem knemu vloni sla, zacali jsme spermiogramem a glostillbegytem. 2cykly a nic. Ovulace probihala, jenze po celou dobu jsem byla bez kortikoidu. Ja mamuz x let diagnodtikovany sharpuv syndrom a kortikoidy mi pomahaji. Cele roky jsem se teda snazilaje nebrat..no a pri te imunologii zjistili, ze mam zvysene NK bunky a hlavne zvysene riziko potratu diky nemoci. Moje telo plod bez leku vypudi..v Caru se vubec nedarilo. Blbe jsem reagovala na stimulaci, po 14dnech ze teda dame OPU, meli byt 8vajicek, odebrali 6, 4schopna k oplodneni..bohuzel oplodneno jen 1 a toho chudacka mi zavedli se slovy, tak treba to vyjde. Kdyz jsme sli 14dnu po ET do Caru, tak nam dr sdelil, ze jsme prece pocitali s tim, ze to nevyjde..no ja nanervy ze. Stalo nas to 30tisic. A dr, ze hned dalsi cyklus muzeme jit na dalsi IVF. Ja se zamerila na pripravu svatby a snazila se dat dokupy..tak nejak jsem se smirila s tim, ze dame v zari druhy pokus a kdyztak pujdemedo adopce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4535
28.12.14 16:32

Já měla taky zvýšené NK buňky a klidně by do mě rvali léky a další a další ivf by nevyšlo, protože ty NK buňky by ta embrya zabily… a hematologie? O tom mi povídej, já si celé těhotenství píchám injekce. Ten první potrat byl asi kvůli tomu. Bez kortikoidů bych neotěhotněla, nedám na ně dopustit. no a s mámou je mi to líto, nám loni umřela tchýně :-( při přípravě na ivf. Prostě hrůza. Ještěže to je za náma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
28.12.14 16:40

Přítel to má, ivf vyšlo na prví pokus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
28.12.14 17:09

Holky diky za podporu. Vysledek azoospermie, ale nemame bohuzel jen z 1spermiogramu, ale ze 3,a pokazde vysledek 0.Car taky navstevujeme a jsou to nervy hrozne. Msnzela aby vubec poradne vysetrili, tak jsem si musela vydupat cisli na androloga. Ten mu nic nezjistil. Vse naprosto v poradku. Hormony, genetika, po fyzicke strance.. Vse je proste ok. Vubec to nechapeme, cim to muze byt, proc zrovna my. Manzel nekouri, pije jen vyjimecne, zije relativne zdrave.. Ja to fakt nechapu. Reklu nam, ze jedina sance je mesa/tesa a nebo pak darce. Ted si ma manzel pichat hormony a v unoru jde na spermio jestli se tam neco nenajde… Kez by. Samozrejme sem mu koupila vitaminy a on se snazi, ale ja to prestavam nejak psychicky zvladat. A to jsem jeste ani neprosla prvnim pokusem IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.14 17:09

@Zuzule2014 příteli řekli, že přirozenou cestou mít děti nikdy nebude.. Řekl mi to hned z kraje našeho vztahu. A antikoncepci tak od začátku nechtěl používat..já byla ale opatrná a spoléhat se na to nechtěla.. nechat to tak jsem dovolila až po 3/4 roce.. no a roční výročí seznámení jsme slavili s // :D O druhé jsme se snažili 2 roky a pak podstoupili IVF. Každý doktor, který viděl manželův spermiogram, se mně za zavřenými devřmi naléhavě ptal, zda je syn opravdu manželův.. Nemá sice azoospermii, ale katastrofálně málo spermií a z toho jen sem tam zdravou.. na IVF museli hledat a lovit. Vyšlo naštěstí na 1. pokus. A jak je možné, že jsme první splodili sami? Podle mně to byla kombinace čerstvé zamilovanosti, úspěchu a zároveň trochu povolení v práci a vysněné 3týdenní sportovní dovolené..a zázrak se udál. Přeju ho i vám. Nejhorší je, se stresovat a myslet na to moc. Lehce se to řekne, těžko s tím něco dělá, ale je to tak.. Jana

• Citovat
  • Upravit
4535
28.12.14 17:15

@Zuzule2014 ale i to dobře dopadne. Také máme v okolí známého. Tomu se dokonce říkalo kapoun. Několik žen se s ním rozešlo kvůli dětem. Nakonec jedna vydržela a teď mají roční holčičku. Nevím, co vše podstoupili, ale dočkali se. I vy se dočkáte. Musíš tomu věřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
28.12.14 17:15

@xsaleen a kde jste to vse podstupovali? krmila si ho nejakymi vitaminy? Tak to moc gratuluju. Hrozne bych si prala, aby se nam to taky podarilo na poprve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí