Antibiotika, průjem, probiotika

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3HE
22413
18.1.12 10:58

Antibiotika, průjem, probiotika

Dcera má 19m. Včera začala užívat penicilinové antibiotika Amoxicilin, dnes má celé dopoledne průjem. V letáku je napsáno, že je to nežádoucí účinek a poradit se s lékařem :? …uvažuji, jestli by jí pomohly probiotika nebo opravdu musím zase k lékaři? Můj názor je ten, že by se měly atb vysadit, kolikrát jsem užívala, starší syn také a průjem jsme neměli. Ale třeba máte někdo zkušenost, že při současném užívání probiotik se to spraví… :nevim: a atb se nemusí vysadit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9166
18.1.12 10:59

probiotikama nikdy nic nezkazíš.....ale asi bych kvůli průjmu zavolala Dr, jestli z ATB je to možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 11:00

Proč máte ATB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
18.1.12 11:07

Probiotika se mají dávat 2hod.po ATB. Pokud má jeden z možných vedlejších účinků průjem, určitě Vám je lékař vymění za jiné. Nám se syn jednou takto po ATB osypal a dostali jsme jiné. Zavolejte a poraďte se ses svým pediatrem. My dáváme probiotika Infants Dophilus do 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 11:09

Infants Dophilus :pankac:
Taky taky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.1.12 11:27

Tak jsem nakonec zavolala Dr. Řekla mi, že mám koupit probiotika a počkat , jak to zaúčinkuje. Pokud bude hůře, tak zase zítra zavolat a poradíme se. Malá má zánět průdušek :,( Dr.říkala, že ty malé děti neumí odkašlávat hleny,polykají je, proto bývají i trávicí potíže, měla čtyři dny vysoké horečky, takže i to může být příčinou průjmu, je to jak se říká „jedno s druhým“, takže dávat zatím atb a probiotika a zítra, pozítří se uvidí. Záleží na tom, kolik vypije tekutin, aby nebyla dehydrovaná - lítám za ní s čajem celý den… a kolikrát denně ten průjem je… kdyby to bylo tak, že ani sezesleze z nočníku, tak se máme ozvat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
18.1.12 11:29

Se divím, že malému dítěti hned penicilinové ATB…no, uvidíš, probiotika dej, hodně pít a sleduj i jiné vedlejší účinky, vyrážka, bolesti žaludku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.1.12 11:35
pannda píše:
Se divím, že malému dítěti hned penicilinové ATB…no, uvidíš, probiotika dej, hodně pít a sleduj i jiné vedlejší účinky, vyrážka, bolesti žaludku apod.
Já nevím, ona má prý zánět průdušek, ale crp bylo dobré, jenže po 4dnech horeček a užívání mucosolvanu se jí neudělalo dobře ani o trochu… naopak, pořád jen brečí… tak jí dal atb. Já se divím, že penicilinové - v letáku je napsáno, že jsou na bakteriální infekce horních i dolních cest dýchacích… podle mě, když je bakt.zánět, je vysoké crp, jinak jde o virozu nebo jiný zánět, takže by spíš měly být širokospektré atb.. to je můj laický pohled podpořený dlouholetými zkušenostmi se sebou samou a starším synem :mrgreen: - astmatikem… co ale můžu dělat? byli jsme u Dr. třikrát za sebou, nakonec dal tyto atb, tak snad ví, co dělá… malé to bu´d pomůže nebo ne :nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cul
18.1.12 11:40

Prujem je nezadouci ucinek kazdych antibiotik -nici bakterie a to nejen ty spatne ale i ty „pratelske“ co mame ve strevech. U deti je potvrzene zlepseni a predhazeni tomoto problemu pri uzivani probiotik (laktobacily, hylak). Co nekdrive je zacnete davat a srovna se to. Antibiotika nevysazovat-jedine co tim dosahnete je rezistence a priste iz by vam nemusela zabrat..proto opatrne:) Jinak toto je muj profesionalni nazor, jsem magistra

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
18.1.12 11:51
cul píše:
Prujem je nezadouci ucinek kazdych antibiotik -nici bakterie a to nejen ty spatne ale i ty „pratelske“ co mame ve strevech. U deti je potvrzene zlepseni a predhazeni tomoto problemu pri uzivani probiotik (laktobacily, hylak). Co nekdrive je zacnete davat a srovna se to. Antibiotika nevysazovat-jedine co tim dosahnete je rezistence a priste iz by vam nemusela zabrat..proto opatrne:) Jinak toto je muj profesionalni nazor, jsem magistra
Magistra :D Tak to byste mi mohla poradit :D Dívala jsem se na net a nejvhodnější se mi zdají být profi-lact - vadí mi forma podávání-rozpustné pytlíčky, hylak-ten je i probiotický?má takové jiné složení než ty ostatní-nejsou tam vypsané ty „miliony a miliardy“ :nevim: , nutrolin B-ten propaguje naše Dr.
Kdo se v tom má vyznat? Je toho tolik a člověk chce koupuit to nejlepší…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
18.1.12 11:59

cul, nikdo nepsal ATB nevysazovat je vyměnit za jiné pokud, by průjem trval. Nenechám dítě zbytečně průjmovat, když před tím průjem nemělo a léčí se na zánět průdušek.
3HE, my dáváme pokud je syn zahleněný a v horečkách, slabý černý vychlazený čej. Tím se žaludek i zklidní.Ty sdladký sirupy na kašel jako mucosolvan, sinecod atd.z toho má syn zkažený žaludek a jak je zahleněný tak to vždy blinká.Zdá se nám lepší stoptusin,sinupret. Syn je astmatik, tak vím, co píšu. Dýchá Ventolín i Seretide…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
18.1.12 12:02

3He,už jsme psaly s Pandou, že nejlepší je Infants Dophilus. Je tam nejvíce živých bakterií 500 miliónů v 1g.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.1.12 12:08
Eliezer píše:
3He,už jsme psaly s Pandou, že nejlepší je Infants Dophilus. Je tam nejvíce živých bakterií 500 miliónů v 1g.
6 miliard v 1g! já vím, ale nechci tak drahé… každý na to nemá a já jsem jen včera v lékárně nechala 500kč za doplatky na tři recepty… nemám jen jedno dítě
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.1.12 12:12
Eliezer píše:
cul, nikdo nepsal ATB nevysazovat je vyměnit za jiné pokud, by průjem trval. Nenechám dítě zbytečně průjmovat, když před tím průjem nemělo a léčí se na zánět průdušek.
3HE, my dáváme pokud je syn zahleněný a v horečkách, slabý černý vychlazený čej. Tím se žaludek i zklidní.Ty sdladký sirupy na kašel jako mucosolvan, sinecod atd.z toho má syn zkažený žaludek a jak je zahleněný tak to vždy blinká.Zdá se nám lepší stoptusin,sinupret. Syn je astmatik, tak vím, co píšu. Dýchá Ventolín i Seretide… [/citace Stoptusin pro ni teď vhodný není - potřebuje odkašlávat, to už spíše ten sinupret nebo jiné kapky… Máme doma inhalaátor - dám jí inhalovat vincentku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
18.1.12 12:13
3HE píše:
Eliezer píše:
3HE, my dáváme pokud je syn zahleněný a v horečkách, slabý černý vychlazený čej. Tím se žaludek i zklidní.Ty sdladký sirupy na kašel jako mucosolvan, sinecod atd.z toho má syn zkažený žaludek a jak je zahleněný tak to vždy blinká.Zdá se nám lepší stoptusin,sinupret. Syn je astmatik, tak vím, co píšu. Dýchá Ventolín i Seretide… [/citace Stoptusin pro ni teď vhodný není - potřebuje odkašlávat, to už spíše ten sinupret nebo jiné kapky… Máme doma inhalaátor - dám jí inhalovat vincentku.
Nějak se mi spojilo v jeden článek - ty poslední dva řádky jsou moje odpověď :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí