Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn měl už ATB dvakrát a pokaždý jsme k nim od začátku brali laktobacily, Nutrolin B a musím zaklepat, že ani jednou půjem neměl.
Hylak je eubiotikum - nema zadne zive laktobacily, takze neni uvedeno zadne cislo. Obsahuje jiz produkty tech laktobacilu - cili nastup muze byt rychlejsi, ale neosidli strevo zivimi bakteriemi, navic se nesmi uzivat s mlekem, takze ja ho tolik rada nemam. Nutrolin B je asi nejlevnejsi probiotikum, ale uziva se 2× denne, ma mene kmenu. Cenove nejlepe ted vychazi myslim od Swissu laktobacilky baby. Jinak rada doporucuji symbi-lakt, ma nejvice bakterii a dobrou cenu, jen si ted nejsem jista zda neni v letaku az od 3let. Ale svym detem bycj ho dala klidne od roka:) Je ale jedno, pro co se rozhodnes, vezmi co ti bude sympaticke. Vysledny efekt je stejny temer uplne.
Jeste nevim uz kdo tu psal, ale ani vymenou atb nic nevyresis, nezadouci ucinek prujem je opravdu u vsech.
Byla jsem v lékárně, doporučili mi Apo-baby probio od Apotexu. Děkuji všem pisatelkám ![]()
Přidávám dotaz do diskuze ![]()
Antibiotika jsem zatím brala jen na angínu a žádné vedlejší účinky se nekonaly.
Nyní se zápalem plic jsem „vyfasovala“ antibiotika dvoje a od prvního dne užívání začal velmi silný průjem, který jsem se částečně pokusila vyřešit probiotiky - zabraly, ale stále to není ono. Dalším vedlejším účinkem je svědění konečníku a zvětšené uzliny v tříslech.
Jistě antibiotika byla pro léčbu nutná, ale potřebuji radu co dál.
Jaké vitamíny by jste mi radily po vysazení antibiotik? Mám dvě děti a nemůžu si dovolit být oslabená a případně brzy zase nemocná…
Dlouhodobě probiotika, prebiotika ve zvýšené dávce, např Biopron Forte 2-3× denně.