Antibiotika zbytečně? Déle trvající rýma, doktorka neudělala test

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41140
6.10.25 12:54
@Anonymní píše: Více

a je normální nedbat doporučení lékaře, nezahájit léčbu léky, které dal, a následně jít znovu k lékaři, že se dítko nelepší? :think:
Takže musíš rychle do práce, dcera se nelepší, nemá ji kdo hlídat a potřebuješ aby se rychle uzdravila :think: a nic vám nezabírá :think: čím to asi bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
6.10.25 12:55

takže jsi lékařku nechala při tom, že antibiotika malá bere a že jí nezabírají? :think: no, tak to bude muset malá vyležet, co jiného :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Velryba černá
6.10.25 12:59

Tak pokud bych dítěti antibiotika v daný moment dávat nechtěla, řeknu to doktorovi rovnou. Už jsem takto odmítla kdeco od antibiotik, přes odběry krve, po hospitalizaci, ovšem nikoli tajně.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5422
6.10.25 13:00

Co všechno jsi zkoušela a jak dlouho jsi to zkoušela? (Reaguju na závěr úvodního příspěvku: „Už jsme zkoušeli snad všechno co se dá a nic nám moc nezabírá.“)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.25 13:09

@TRG
Inhalace vincentkou, cibulový sirup, mořskou vodu, lázeň nohou, mažu hrudník tymiánovou mastí, čaje na dýchací cesty, hodně větráme, zvlhčujeme vzduch a dávám olejíčky do difuzéru. Občas na noc Nasivin, když už jsem slyšela, že by mi neusla. Na kašel Mucosolvan ten nezabral, Erdomed na předpis, ten taky nezabral.
Už nevím co víc bych měla dělat.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5422
6.10.25 13:22

Tak to bych ta antibiotika dala. Je maličká, trápí ji to dlouho, není výrazné zlepšení a zkusili jste toho hodně. Kdo ví, co jí kde sedí. Dokoupila bych probiotika a udělala ještě nějaký slepičí nebo hovězí vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
6.10.25 13:35

Základ je rýma, z toho má i ten kašel. Takže Nasivin ne občas na noc, ale 4× denně. A smrkat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.25 13:40

Mám nemocné dítě, nelepší se to. Běžím k doktorovu, dostanu na to antibiotika. Nedám mu je. Běžím znovu k doktorovi a na e-mimino, protože moje dítě je nemocné a nelepší se to… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1091
6.10.25 13:52

Šel bych co nejdříve k jinému lékaři.
Paní dokotorka, která léčí pravděpodobně věštěním z lógru není dobrá pro aktuální nemoc, ani do budoucna.
Pokud je to virové (velmi pravděpodobné), tak antibiotika s tím nijak nepomůžou, naopak mohou uškodit.
Bohužel covid rozjel znova, to co se před ním podařilo hodně změnit, a to je předepisování antibiotik „pro jistotu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4053
6.10.25 14:08

No jasně, že bych je už nasadila, to už jsi měla udělat hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.25 14:15

Tak prostě je holt hodně zahleněná a z nachlazení to přešlo na zadní rýmu. Nebo je to něco jiného no. Jestli zadní rýma, tak s tou mám bohaté zkušenosti i teď v dospělosti. A co mě jediné pomáhá je konvičkování… Ale nevím, jestli to malá zvládne. A i tak to pomůže až za pár dní. A když nic, tak bych dala opravdu ty antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8726
6.10.25 14:25

Tak předně bych dite nenechávala doma s rýmou, kor čirou, to bych měla doma porad někoho.. samozřejmě pokud dite nechodí s kapesníkem u nosu, nemá rudé oči, odřený nos a totálně ucpanou hlavu.. je rýma a rýma… pokud uz treti tyden ma hnusnou rýmu, ty atb jsi mela hned dat… pokud jen normálně úměrně podzimu smrka a kašle, tak bych nechala doma jen pres to nejhorší a jinak proste cajicky, cibule s medem, vitamíny… ted smrkaji vsichni, nekdo vic, nekdo min, ale celá skolka je usoplena, doma zůstávají ti s teplotou nebo fakt akutní rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
6.10.25 14:37

Nam teda doktorka dává celkova atb pouze po steru a vyšetření v laboratoři. Na tyhle dlouhý rýmy predepisuje Bendovky a jiný atb do nosu. Úplně se nedivím ze nechce celkova nasadit dítěti jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5422
6.10.25 15:15

… Nebo zkusit domácí CRP, jestli to zvládnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
6.10.25 15:23

Ani omylem bych nedala atb jen tak ze se mudr pudr zda ze to trva dlouho.

Dceri i viroza trva klidne 3 tydny, zvlast jak pises to zahleneni.
Sla bych znova at mi udela crp a ster.
Nase doktorka to teda dela po tydnu nemoci automaticky. Ster na streptokoka, CRP.
Nenasadila bych bez testu atb ani sobe, natoz 3 letymu diteti.
Skvela cesta jak k oslabeny imunite zlikvidovat jeste i zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí